Barcelona Spain

Αξιοθέατα στη Βαρκελώνη

Τι αξίζει να δείτε στη Βαρκελώνη

Ο ναός της Αγία Οικογένειας (Sagrada Familia)

O ναός αυτός αρχικά υπήρξε νέο-γοτθικού ρυθμού σχέδιο του Francesc de Paula del Villar, αλλά στη συνέχεια ανατέθηκε στον Gaudi, το 1891, ο οποίος αντικατέστησε τα υπάρχοντα σχέδια με κάποια πολύ πιο εντυπωσιακά με αποτέλεσμα ο ναός να πάρει τη σημερινή του μορφή χάρη σε αυτή την παρέμβαση. Ο ναός της Αγίας Οικογένειας έχει συμβολική δομή: η ανατολική πλευρά του είναι αφιερωμένη στη γέννηση του Χριστού, η δυτική πλευρά του, στα Πάθη και το Θάνατο και η νότια και μπροστινή πλευρά της εκκλησίας, είναι αφιερωμένη στην εξύμνηση. Οι 4 πύργοι από την κάθε μία από τις 3 πλευρές μαζί συμβολίζουν τους 12 αποστόλους. Ο πύργος με τη μορφή τρούλου ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή της αψίδας συμβολίζει της μητέρα του Θεού και οι 4 μεγάλοι πύργοι αφιερωμένοι στους 4 Ευαγγελιστές αντίστοιχα περικυκλώνουν το κεντρικό βέλος που συμβολίζει τον Σωτήρα.

Πάρκο Goell

Το πάρκο Goell βρίσκεται στο λόφο Carmel και δημιουργήθηκε από τον Gaudi έπειτα από πρωτοβουλία του χρηματοδότη Goell για την κατασκευή ενός πάρκου με κήπους. Η κατασκευή ξεκίνησε το 1900 και τελείωσε το 1914 και σήμερα θεωρείται δημοτικός κήπος.

Passeig de Grucia

Σε αυτή τη λεωφόρο, ανάμεσα στους δρόμους Consell de Cent και Arago στη νοτιοδυτική πλευρά, θα βρείτε τη φημισμένη περιοχή της παραφωνίας, εξαιτίας της αντίθεσης της αρχιτεκτονικής των κτιρίων, τα οποία προέρχονται από της αρχές της δεκαετίας μέχρι τον 20ο αιώνα. Το κτίριο στη μεριά της θάλασσας με το όνομα Lles Morena house, του αρχιτέκτονα Montaner, είναι μοντέρνου ρυθμού με έντονα τα στοιχεία των λουλουδιών. Ακολουθούν 2 κτίρια σε μοντερνοποιημένο στυλ Λουδοβίκου XV του enrich Sagnier και το νέο-γοτθικού ρυθμού Amatler house με πολύχρωμα κεραμίδια του Cadafalch. Στη συνέχεια θα δείτε το κτίριο του Gaudi, ονόματι Batlls house, το οποίο έχει πρόσοψη από μωσαϊκό και σκεπή με κεραμίδια. Τέλος, άλλο ένα κτίριο του Gaudi είναι το Milu house, το οποίο διαθέτει έντονα στοιχεία γλυπτικής όχι μόνο στη πρόσοψή του, αλλά και στο εσωτερικό του.

La Torre

Ο πύργος τηλεπικοινωνιών της Βαρκελώνης, Collserola, χτίστηκε στο λόφο Vilana το 1992 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έπειτα από διαγωνισμό που είχε προκηρύξει η πόλη της Βαρκελώνης, ο αρχιτέκτονας Foster ανέλαβε το σχεδιασμό του. Το ύψος του ανέρχεται στα 288 μέτρα και είναι η υψηλότερη κατασκευή στην πόλη.

Tibidabo

Το βουνό του Tibidabo (512μ. υψόμετρο) είναι το υψηλότερο σημείο των λόφων Collserola, και σήμερα φιλοξενεί ένα πάρκο ψυχαγωγίας, το οποίο ανήκει στο Δήμο της Βαρκελώνης. Διαθέτει όλων των ειδών τα παιχνίδια και τις δραστηριότητες. Αποτελεί το πρώτο πάρκο ψυχαγωγίας στην Ισπανία και το δεύτερο παλαιότερο στην Ευρώπη.

La Rambla

Ο δρόμος αυτός χωρίζεται πρακτικά σε πέντε κομμάτια, κάθε ένα από τα οποία αντιπροσωπεύει και ένα διαφορετικό κομμάτι της πόλης. Το πρώτο κομμάτι με την ονομασία La Rambla de Canaletes, πήρε το όνομα αυτό από το σιντριβάνι Font de les Canaletes, για το οποίο σύμφωνα με την παράδοση, ισχύει ότι αν πιει κανείς νερό θα θέλει να επιστρέφει στη Βαρκελώνη. Το δεύτερο κομμάτι, γνωστό ως La Rambla dels Estudis, πήρε το όνομά του από το κτίριο του πανεπιστημίου του 15ου αιώνα με το όνομα αυτό. Στη συνέχεια ακολουθεί το κομμάτι La Rambla de les Flors, το οποίο είναι το μόνο μέρος στη Βαρκελώνη από τον 19ο αιώνα που πωλούνται λουλούδια και διατηρεί μέχρι σήμερα αυτή την ιδιαιτερότητα. Η La Rambla del Centre ή La Rambla dels Caputxins, πήρε το όνομα της από την παλιά οικία της αδελφότητας των Καπουτσίνων. Τέλος, η La Rambla de Santa Monica, δίνει πρόσβαση στο λιμάνι, και πήρε το όνομά της από την ομώνυμη εκκλησία εκεί.

Το ίδρυμα Miro

Το ίδρυμα Miro εγκαινιάστηκε το 1975 και είναι ένα εξαιρετικό δείγμα δημιουργικότητας του Σερτ. Φιλοξενεί μία μόνιμη συλλογή από έργα του Joan Miro, όπως γλυπτά και συγκεκριμένα το έργο Bon Dia, Barcelona που βρίσκεται σε τέτοια θέση ώστε ο θεατής να έχει πανοραμική θέα στην πόλη. Στην είσοδο του Ιδρύματος υπάρχει ένα πορτοκαλί πουλί, γνωστό έργο υπό το τίτλο Τέσσερα Φτερά, του Αμερικανού γλύπτη Calder. Ένα από τα ωραιότερα αξιοθέατα του ιδρύματος είναι το σιντριβάνι Mercury του Calder το οποίο δώρισε ο ίδιος ο καλλιτέχνης στον Miro, ως στενός του φίλος.

Plaza de Catalunya

Η πλατεία της Καταλονίας είναι το κέντρο της πόλης. Εδώ συναντιούνται οι δρόμοι Passeig de Grucia, Rambla Catalunya, Portal de l'ingel όλοι γεμάτοι από κόσμο. Στην πλατεία θα βρείτε μαγαζιά, καφέ, τράπεζες και αποτελεί και το κέντρο των αστικών συγκοινωνιών. Εδώ μαζεύτηκαν χιλιάδες κάτοικοι της πόλης το 1992 για να ακούσουν την ανακοίνωση της φιλοξενίας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μουσείο Πικάσο

Η ιδιοφυία του νεαρού καλλιτέχνη τονίζεται σε αυτό το μουσείο, το οποίο παρουσιάζει περίπου 3500 έργα του και τα οποία χρειάζεται να δει κανείς προκειμένου να κατανοήσει την μετέπειτα εξέλιξή του.

Μουσείο Gaudi

Εδώ έζησε ο Gaudi από το 1906 έως το 1926. Θα βρείτε έπιπλα σχεδιασμένα από τον καλλιτέχνη, διάφορα διακοσμητικά, σκίτσα, πορτραίτα και μακέτες με αρχιτεκτονικά σχέδια.

Μουσείο Barbier-Mueller για την Προ-Κολόμβου Τέχνη

Αυτό το μουσείο αποτελεί το μοναδικό δείγμα μουσείου το οποίο είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στις Προ-Κολόμβου εποχής κουλτούρες. Η συλλογή είναι ιδιαίτερα πλούσια και δίνει στους επισκέπτες μια πολύ καλή εικόνα για τους πολιτισμούς που υπήρχαν στην αμερικανική ήπειρο πριν την άφιξη του Κολόμβου. Δείγματα από την κουλτούρα των Olmec, Maya, Chavin, Mochica, Ίνκας και Αζτέκων φιλοξενούνται εδώ.

Ταξιδιωτικός Οδηγός

Pamediakopes.gr > Ξενοδοχεία > Αξιοθέατα