Brussels Belgium

Αγορές στις Βρυξέλλες

Γενικές πληροφορίες για τις αγορές σας στις Βρυξέλλες

Οι Βρυξέλλες ενδείκνυνται για αγορές πολυτελών ειδών. Εδώ θα βρείτε εξαιρετικά εύγευστες σοκολάτες αλλά και καταστήματα υψηλής ραπτικής. Οι υπαίθριες αγορές προσελκύουν κόσμο όλο το χρόνο. Αν όμως το γούστο σας είναι πιο εκλεπτυσμένο, κατευθυνθείτε προς τη λεωφόρο Louise και προς τη λεωφόρο De Waterloo, όπου είναι συγκεντρωμένοι οι κορυφαίοι σχεδιαστές μόδας από όλο τον κόσμο. Δημιουργίες της Antwerp Six θα βρείτε στην οδό Antoine Dansaert. Τα μαγαζιά που ασχολούνται με τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων βρίσκονται στις οδούς Haute και Blaes. H Neuve είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός πεζόδρομος της πόλης. Μπορείτε επίσης, να βρείτε ενδιαφέροντα πράγματα στα προάστια Ούκλε, Σεν Ζιλ και Ιξέλ.

Σοκολάτες

Οπουδήποτε στην πόλη θα βρείτε καταστήματα με σοκολάτες. Τα συγκεκριμένα καταστήματα γύρω από την περιοχή 'Grand'Place' είναι ανοιχτά από τις 9:00π.μ. έως τις 10:00μμ.

Μπύρες

Το Βέλγιο είναι η χώρα που διαθέτει την καλύτερη μπύρα στον κόσμο. Υπάρχουν αναρίθμητα καταστήματα μπύρας στην περιοχή 'Grand Place' όπου μπορεί κανείς να αγοράσει τα περισσότερα είδη Βελγικής μπύρας. Επίσης μπορεί να αγοράσει κανείς κουτιά χάρτινης συσκευασίας, τα οποία περιέχουν αρκετά μπουκάλια από ένα συγκεκριμένο είδος μπύρας μαζί, συνδυάζοντάς το με ένα ποτήρι μπύρας. (Σημείωση: στο Βέλγιο κάθε μπύρα έχει το δικό της ειδικά σχεδιασμένο ποτήρι. Αξιοσημείωτες είναι για τις Βρυξέλλες οι μπύρες με γεύση φρούτων κεράσι, φραμπουάζ, ροδάκινο κα.)

Δαντέλες

Οι δαντέλες είναι επίσης ένα ενθύμιο που μπορείτε να αγοράσετε στις Βρυξέλλες. Μία πλειάδα από καταστήματα πωλούν διάφορα είδη δαντέλας και ταπετσαρίας.

Κόμικς

Στο Βέλγιο οι ιστορίες με σκίτσα είναι κάτι σαν έβδομη τέχνη, χάρη στους δημοφιλείς χαρακτήρες των κόμικς όπως ο Τεν Τεν. Στο κατάστημα Comic Strip museum μπορείτε να αγοράσετε βιβλία κόμικς σε διάφορες γλώσσες.

Υπαίθριες αγορές

Η επίσκεψη στις Βρυξέλλες πρέπει οπωσδήποτε να περιλαμβάνει βόλτα στις εντυπωσιακές υπαίθριες αγορές της πόλης. Θα βρείτε τα πάντα, από φθηνά λουλούδια και είδη διατροφής, μέχρι μηχανές από δεύτερο χέρι και αντίκες. Για πιο ασυνήθιστα πράγματα , προγραμματίστε μία επίσκεψη στην αγορά του Σαββατοκύριακου, στην πλατεία du Grand Sablon (από 9:00πμ. Σάββατο και Κυριακή). Στην παλιά συνοικία Μαρόλ, στην πλατεία du jeu de Balle (καθημερινά ,7:00πμ.-1:00μμ.), η αγορά είναι πολύχρωμη και εκλεκτική. Εντυπωσιακότερη είναι η τεράστια υπαίθρια αγορά γύρω από το σιδηροδρομικό σταθμό Midi ( Κυριακές , 6:00πμ.-1:00μμ.), με νοστιμιές από τη Βόρειο Αφρική και σπιτικές δημιουργίες.

Πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα

Το κυριότερο πολυκατάστημα της πόλης είναι το Inno. Το αντίστοιχο του τμήματος παιχνιδιών του Harrods στις Βρυξέλλες είναι το Serneels στην πλατεία Louise, στο πολυτελές εμπορικό κέντρο Wiltshire. Το παραδοσιακό κατάστημα αντρικών ειδών Degand διαθέτει και είδη δώρων. Η οδός Neuve φιλοξενεί πολλά καταστήματα: το Maks & Spencer, δύο δημοφιλή Ολλανδικά, το We για ρούχα και το Blokker και Hema για οικιακά είδη και παιχνίδια και το γαλλικό Tati. Στα δύο άκρα του δρόμου υπάρχουν τρία εμπορικά κέντρα: το Anspach και το Monnaie Centres στην πλατεία de la Monnaie και το city 2 στην πλατεία Rogier. H σπουδαιότερη εμπορική στοά είναι η προσφάτως ανακαινισμένη Galeries Saint-Hubert, η οποία χρονολογείται από το 1847. Εδώ στεγάζονται πολλά κοσμηματοπωλεία, το πολυτελές κατάστημα με τσάντες Delvaux, πολλά καταστήματα με σοκολάτες και ενδιαφέρουσες μπουτίκ, όπως αυτή της γνωστής σχεδιάστριας γυναικείων ρούχων Kaat Tilley. H μοδάτη συνοικία Matogne είναι γεμάτη πολύβουα καφέ και έθνικ καταστήματα. Σε μικρή απόσταση, το Galeries Toison d' or και το Galeries Louise φιλοξενούν κατά κύριο λόγο, αλυσίδες ευρωπαϊκών μπουτίκ και χώρων υψηλής ραπτικής. Στο κέντρο, πολύ κοντά στη Μεγάλη πλατεία, θα βρείτε το Galerie Bortier. Είναι το κατάλληλο μέρος για όσους ασχολούνται με τη συλλογή παλαιών βιβλίων και χαρτών.

'Ωρες λειτουργίας

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ώρες λειτουργίας των καταστημάτων στις Βρυξέλλες. Τα περισσότερα είναι ανοιχτά από τις 10πμ. μέχρι τις 5μμ. Τα καταστήματα στις στοές και στα εμπορικά κέντρα της οδού Neuve ανοίγουν, συνήθως, στις 9:30 πμ. και κλείνουν στις 6 με 7μμ. Ορισμένα καταστήματα κλείνουν στις 8μμ. την Παρασκευή. Γενικά το ωράριο εξαρτάται από την τοποθεσία και το είδος του καταστήματος. Συνήθως, τα μικρά καταστήματα είναι κλειστά τα απογεύματα της Δευτέρας, της Τετάρτης ή του Σαββάτου (μερικά κλείνουν και το μεσημέρι). Πολλά ανοίγουν την Κυριακή (όχι σούπερ μάρκετ). Η αλυσίδα white Night λειτουργεί μέχρι τη 1 πμ. Από τα μέσα Ιουλίου μέχρι τα μέσα Αυγούστου πολλά καταστήματα, καφέ και εστιατόρια είναι κλειστά.

Ταξιδιωτικός Οδηγός