Budapest Hungary

Αγορές στη Βουδαπέστη

Γενικές πληροφορίες για τις αγορές σας στη Βουδαπέστη

Στις μέρες μας, η Βουδαπέστη γίνεται γνωστή στους επισκέπτες ως η Μέκκα των αγοραστών. Υπάρχει ένα πλήθος από τεράστια shopping malls. Το μεγαλύτερο, και από μία αρχιτεκτονική άποψη, ίσως το πιο ενδιαφέρον είναι το West End City Centre. Ωστόσο, προς έκπληξη, ο αριθμός των μικρών καταστημάτων που προσφέρουν πολυτελή προϊόντα και υπηρεσίες ξεφυτρώνουν συνέχεια σαν μανιτάρια. Υπάρχουν, για παράδειγμα, μέρη που μπορείς να αγοράσεις αντίκες, πίνακες, φίνες πορσελάνες, βιβλία από την εποχή του Νεύτωνα, ρολόγια αντίκες κ.τ.λ. Τα δύο βασικά στοιχεία της εμπειρίας του να ψωνίσεις στη Βουδαπέστη είναι το να επισκεφτείς ένα από τα market halls και να κάνεις μία βόλτα στο Ecseri Flea Market (λαϊκή υπαίθρια αγορά).

Market Halls

Central Market Hall (Nagyvasarcsarnok) | V. Vamhaz korut 1-3

Το πιο διάσημο των παλαιότερων χρόνων market hall συνδέθηκε με τον ποταμό Δούναβη με ένα τούνελ, και έτσι τα προϊόντα βρισκόντουσαν κατευθείαν στους πάγκους προς πώληση.

Hold utca Market | V. Hold utca 13

Είναι τοποθετημένο σαν ένας πολύτιμος λίθος στο κέντρο του Like Pest, και πάρα πολύ κοντά στο φημισμένο Κοινοβούλιο.

Rakoczi ter Market | VIII. Rakoczi ter 7-9

Το πιο αντιπροσωπευτικό από την καθημερινή Βουδαπέστη, το οποίο είναι και σπανίως κατακλεισμένο από τουρίστες.

Hunyadi ter Market | VI. Hunyadi ter

Από το 1897, είναι το μόνο που δεν έχει ανακαινιστεί από τις πολιτικές αλλαγές του 1990. Εδώ θα βρείτε ποικιλία ειδών πολυτελείας.

Klauzal ter Market | VII. Klauzal ter

Το πολυκατάστημα αυτό βρίσκεται στο κέντρο της παλιάς Εβραϊκής συνοικίας.

Batthyany ter Market | I. Batthyany ter 5

Είναι το μοναδικό στην περιοχή Buda, που κατασκευάστηκε το 2003. Υπάρχουν καταστήματα, ωραίες καφετέριες με φανταστική θέα στην πιο φίνα συνοικία της πόλης κατά πλάτος του ποταμού Δούναβη και προς το κοινοβούλιο.

Υπαίθριες λαϊκές αγορές

Ecseri Flea Market | 1194 Nagykorosi ut 156

Μία επίσκεψη στη μεγάλη παραδοσιακή λαϊκή αγορά, είναι μία υπέροχη βόλτα και για τους Ούγγρους αλλά και για τους ξένους επισκέπτες. Από τα μέσα του 19ου αιώνα έχει βρεθεί σε πάρα πολλές τοποθεσίες και επιπλέον πάντα έξω από το κέντρο.

Budapest Flea Market | Έξω από το Petofi Hall, 1146 Zichy Mihaly ut 14

Σάββατα και Κυριακές, από τις 8 π.μ. ως τις 2 μ.μ. Εδώ υπάρχουν αρκετοί γνήσιοι έμποροι, η πλειοψηφία αρκετών χιλιάδων μικροπωλητών είναι καθημερινοί άνθρωποι που πωλούν πράγματα και προσφέρουν υπηρεσίες για μερικά φιορίνια. Μερικοί είναι πράγματι πάρα πολύ φτωχοί, και επιπλέον μία επίσκεψη στην αγορά δίνει μία ματιά σε κάποιες όψεις της ζωής της Ουγγαρίας που πολλοί τουρίστες δεν έχουν την ευκαιρία να δουν.

Κρασιά

Budapest Wine Society (Budapesti Bortarsasag) | I. Batthyany utca 59

Μπορείτε να δοκιμάσετε δωρεάν κρασί κάθε Κυριακή από τις 12:00 -17:00.

House of Hungarian Wines (Magyar Borok Haza) | I. Szentharomsag ter 6

Αρκετών εκατοντάδων μέτρων κελιά περιέχουν 450 διαφορετικούς τύπους και ποιότητα κρασιού από 22 ιστορικές περιοχές παραγωγής κρασιού στην Ουγγαρία. Οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν μία κούπα κρασί στην είσοδο και έπειτα, επιτρέπεται να κάνουν μία βόλτα σε όλο το χώρο και να δοκιμάσουν πάνω από 70-80 διαφορετικούς τύπους κρασιού. Ανοιχτά: καθημερινά 12:00 -20:00

Pres Haz Wine Shop and Museum | V. Vaci utca 10

Πάνω από 300 ποιότητες κρασιού, που μπορείτε να δοκιμάσετε δωρεάν. Υπόγειο διακοσμημένο parking, παρουσιάσεις κρασιών, βιβλία με αναφορές και αρχαιότητες συνδεδεμένες με την ωρίμανση του κρασιού. Ανοιχτά: Δευτέρα-Παρασκευή 10:00 -18:00 και Σάββατο 10:00-14:00.

Torley Champagne Factory | XXII. Budafok

Οι επισκέπτες είναι τοποθετημένοι γύρω από το κτίριο σε ομάδες κοιτάζοντας φευγαλέα τα τεράστια κελάρια κρασιών του Budafok.

Ταξιδιωτικός Οδηγός