Corfu Greece

Οδηγός εστιατορίων Κέρκυρας

Η κουζίνα της Κέρκυρας

Η Κέρκυρα, τα χρόνια της Αναγέννησης, ήταν κομβικό σημείο για τις εμπορικές συναλλαγές στην Ευρώπη. Η Βενετική κατοχή επηρέασε κατά πολύ τη ζωή και τη νοοτροπία των κατοίκων του νησιού. Σαφώς, η τοπική κουζίνα επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από τη βενετική, τόσο ως προς τα τρόφιμα, όσο και ως προς τον τρόπο μαγειρέματος. Σήμερα, η κουζίνα της Κέρκυρας, διατηρεί, τις βενετικές νοστιμιές, αλλά σε συνδυασμό με τη Μεσογειακή διατροφή. Η Κέρκυρα φημίζεται για τα αμέτρητα, μοναδικά, γευστικά πιάτα που προσφέρει, τα οποία είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός της μεσογειακής κουζίνας (ελαιόλαδο, ζυμαρικά, λαχανικά, κρέας) και της βενετικής κουζίνας , μαγειρεμένα με τοπικές πικάντικες συνταγές. Ενδεικτικά σας συμβουλεύουμε να δοκιμάσετε οπωσδήποτε τα παρακάτω:

  • Στραπατσάδα: είναι ένα μίγμα από χτυπημένα αβγά, ντομάτα, βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και λίγο κονιάκ και σερβίρεται ζεστό.
  • Σαβόρο: είναι θαλασσινό πιάτο και όταν μαγειρεύεται διατηρείται σε πήλινο δοχείο για τουλάχιστον 1 εβδομάδα, για να νοστιμίσει. Περιλαμβάνει τηγανητό ψάρι, συνήθως σαρδέλα, δεντρολίβανο, σκόρδο και ξύδι.
  • Σοφρίτο: είναι ένα πιάτο βενετικής προέλευσης και περιέχει βοδινό κρέας γαρνιρισμένο με λευκή σάλτσα που φτιάχνεται από σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, λευκό κρασί και ξύδι.
  • Παστιτσάδα: είναι το πιο δημοφιλές πιάτο στο νησί της Κέρκυρας και προέρχεται από το βενετικό Spezzatino. Είναι βοδινό κρέας, με σάλτσα ντομάτας και σερβίρεται συνήθως με ζυμαρικά.
  • Αλλαντικά: από διάφορα είδη κρεάτων παράγονται λουκάνικα, σαλάμια, μπέικον και νούμπουλα.
  • Κουμ κουάτ: είναι ο καρπός από ένα εσπεριδοειδές δέντρο της Ιαπωνίας, σαν τη λεμονιά και είναι το σήμα κατατεθέν της Κέρκυρας. Μπορείτε να βρείτε λικέρ ή κομπόστες από κουμ κουάτ σε κάθε κατάστημα στο νησί.
  • Μαντολάτο: είναι ένα τοπικό γλύκισμα σε μορφή snack που περιέχει σουσάμι, ζάχαρη, μέλι, αμύγδαλα και ροδόνερο.
  • Τηγανίτες: είναι ένα είδος από τους ελληνικούς λουκουμάδες (τηγανητό γλυκό με πολύ ζάχαρη) και φτιάχνεται στην Κέρκυρα ως παραδοσιακό γλυκό, στον εορτασμό του Αγίου Σπυρίδωνα, που είναι ο προστάτης του νησιού.
  • Κρασί: η Κέρκυρα όπως και όλα τα Ιόνια νησιά, εξαιτίας του κλίματος τους, έχουν εξαιρετικούς αμπελώνες και παράγουν μεγάλη ποικιλία λευκών και κόκκινων κρασιών.

Εστιατόρια που προτείνουμε στην Κέρκυρα

Ταβέρνα Πελαργός, Κέντρο

Στο κέντρο της Κέρκυρας θα συναντήσετε την ταβέρνα Πελαργός. Είναι μια οικογενειακή ταβέρνα, με παράδοση 32 χρόνων στα σπιτικά φαγητά. Οι ιδιοκτήτες είναι πολύ φιλόξενοι, η εξυπηρέτηση άψογη και οι τιμές πολύ λογικές. Μην παραλείψετε να δοκιμάστε ένα ποτήρι εξαιρετικό σπιτικό κρασί, που παράγουν οι ιδιοκτήτες.

Ποσειδών, Παλαιοκαστρίτσα

Βρίσκεται στην παραλία της Αγίας Τριάδας, στην Παλαιοκαστρίτσα. Θα μαγευτείτε με τη μοναδική τοποθεσία και τη θέα προς τη θάλασσα. Σερβίρει όλα πιάτα της τοπικής παραδοσιακής κουζίνας και προσφέρει μεγάλη ποικιλία κρασιών, σε πολύ καλές τιμές.

Golden Barrel, Βαρβάτι

Στην περιοχή Βαρβάτη βρίσκεται μία από τις πιο παλιές ταβέρνες του νησιού. Είναι ο ορισμός της παραδοσιακής ελληνικής ταβέρνας. Την ώρα που τρώτε τις σπεσιαλιτέ του νησιού, θα ακούτε παραδοσιακή ελληνική μουσική, με πανοραμική θέα προς τις πιο δημοφιλείς παραλίες.

Εστιατόριο Χρυσή, Κέντρο

Το εστιατόριο Χρυσή είναι ίσως το πιο παλιό στο νησί, αφού υπάρχει από το 1920. Η ιδιοκτήτρια του, κυρία Χρυσή, είναι πολύ φιλική και πρόθυμη να εξυπηρετήσει τις γευστικές απαιτήσεις ακόμα και των πιο δύσκολών πελατών. Να δοκιμάστε την εξαιρετική παστιτσάδα και το σοφρίτο.

Ταβέρνα Βιταμίνες, Νησάκι

Στην νοτιοανατολική ακτή της Κέρκυρας, στο Νησάκι, μπορείτε να επισκεφτείτε την ταβέρνα Βιταμίνες. Σε ένα υπέροχο τοπίο, θα γευτείτε νόστιμα πιάτα και εξαιρετικής ποιότητας κρασί, που σίγουρα θα σας μείνουν αξέχαστα. Εάν θέλετε κάτι διαφορετικό, εκτός της πόλης, επιλέξτε το!

Εστιατόριο Μπουκάρη

Βρίσκεται σε απόσταση 6 χιλιομέτρων από την παραλία Μπουκάρη και είναι μία από τις καλύτερες ταβέρνες της Κέκρυρας. Σερβίρει μεγάλη ποικιλία από ψάρια και θαλασσινά, αλλά και ότι άλλο επιθυμείτε να φάτε. Τα ψάρια είναι ολόφρεσκα και όλα τα πιάτα είναι υπέροχα, μαγειρεμένα με πικάντικες συνταγές. Σπεσιαλιτέ του μαγαζιού είναι ο αστακός και οι γαρίδες. dining

Belissimo, Κέντρο

Θα το βρείτε στην πλατεία Λεμονιάς, στο κέντρο του νησιού. είναι ανοιχτό από το πρωί μέχρι το βράδυ και αξίζει να το επισκεφτείτε για να γευτείτε πιάτα από την ελληνική και τη διεθνή κουζίνα σε πολύ φιλόξενο περιβάλλον.

Venetian Well, Κέντρο

Αν θέλετε να περάστε μια ξεχωριστή βραδιά σε ένα ξεχωριστό περιβάλλον, είστε στο κατάλληλο μέρος. Στην πλατεία Κρεμαστή, κοντά στο παλιό λιμάνι, βρίσκεται το Venetian Well έτοιμο να σας προσφέρει μεγάλη ποικιλία πιάτων από την ελληνική και την ανατολίτικη κουζίνα. Το μενού τροποποιείται συνέχεια και σίγουρα δεν θα ξέρετε τι να επιλέξετε.

Αίγλη, Κέντρο

Το εστιατόριο Αίγλη, βρίσκεται στο κέντρο της Κέρκυρας στην πλατεία Λιστόν. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μεγάλη ποικιλία ορεκτικών και κυρίως πιάτων. Θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάστε όλα τα παραδοσιακά πιάτα του νησιού και όλα τα κλασικά ελληνικά εδέσματα, μαγειρεμένα με πικάντικές συνταγές. Το περιβάλλον είναι πολύ όμορφο και οι τιμές πολύ λογικές.

Ταξιδιωτικός Οδηγός

Pamediakopes.gr > Ξενοδοχεία > Εστιατόρια