Corfu Greece

Οδηγός μετάβασης και μετακινήσεων στην Κέρκυρα

Πώς θα πάτε στην Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα, όπως και σε πολλά από τα νησιά της Ελλάδας, μπορείτε να πάτε είτε ακτοπλοϊκά, είτε αεροπορικά. Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Κέρκυρας Ιωάννης Καποδίστριας, βρίσκεται 3 χιλιόμετρα νότια από το κέντρο του νησιού, στην περιοχή Κανόνι. Υπάρχουν πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Αθήνας Ελευθέριος Βενιζέλος , πολλές φορές την ημέρα και η πτήση διαρκεί 1 ώρα περίπου. Αεροπορική σύνδεση υπάρχει και με τη Θεσσαλονίκη, 3 ή 4 φορές την εβδομάδα. Οι τιμές των εισιτήριων μπορεί να είναι ιδιαίτερα χαμηλές, αν κάνετε κράτηση αρκετό καιρό πριν ή αν ταξιδέψετε σε low season. Τέλος, κατά τη διάρκεια της υψηλής τουριστικής ζήτησης, υπάρχει αεροπορική σύνδεση με πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, με πτήσεις charter, κυρίως από Γερμανία και Αγγλία. Μπορείτε να κάνετε κράτηση για αεροπορικά εισιτήρια για Κέρκυρα από τη μηχανή αναζήτησης του pamediakopes.gr.

Εναλλακτικά, μπορείτε να πάτε στην Κέρκυρα με καράβι, αφού συνδέεται με αρκετά σημεία της ηπειρωτικής Ελλάδας. Από την Ηγουμενίτσα υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια από τις 6 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, και το ταξίδι διαρκεί 1 με 1,5 ώρα, ανάλογα με τον τύπο του ferry boat που θα ταξιδέψετε. Το καλοκαίρι αναχωρούν καράβια από και προς την Ηγουμενίτσα κάθε 15 λεπτά προκειμένου να εξυπηρετήσουν τη μεγάλη τουριστική κίνηση. Από το λιμάνι της Πάτρας το ταξίδι προς την Κέρκυρα διαρκεί 7 -8 ώρες, αλλά είναι πολύ άνετο αφού τα ferry boats πηγαίνουν στην Ιταλία και απλά κάνουν στάση στην Κέρκυρα. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κέρκυρας Ιταλίας είναι αρκετά συχνή και οι πόλεις με τις οποίες συνδέεται είναι το Μπάρι, η Ανκόνα και το Πρίντεζι. Τέλος, υπάρχουν καράβια για να σας μεταφέρουν σε κοντινούς προορισμούς όπως οι Παξοί, η Κεφαλονιά και η γειτονική Αλβανία. Μπορείτε να κάνετε κράτηση για ακτοπολοϊκά εισιτήρια για Κέρκυρααπό τη μηχανή αναζήτησης του pamediakopes.gr.

Αν αποφασίσετε να φτάσετε στο νησί της Κέρκυρας με καράβι πρέπει πρώτα να μεταβείτε είτε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, είτε στο λιμάνι της Πάτρας. Η μετάβαση μπορεί να γίνει με ιδιωτικό όχημα είτε με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ της Κέρκυρας, που σταματούν στο λιμάνι και έχουν απευθείας ανταπόκριση με καράβι. Η απόσταση Αθήνα-Ηγουμενίτσα είναι γύρω στα 500 χιλιόμετρα, υπάρχουν 2 δρομολόγια καθημερινά, που κάνουν στάση στην Κόρινθο, στην Πάτρα, στο Αγρίνιο και στην 'Αρτα. Η απόσταση Θεσσαλονίκη- Ηγουμενίτσα είναι επίσης 500 χιλιόμετρα, υπάρχουν 2 καθημερινά προγραμματισμένα δρομολόγια και υπάρχουν στάσεις στη Λάρισα και στα Ιωάννινα.

Πώς θα περιηγηθείτε στην Κέρκυρα

Με λεωφορείο

Στην Κέρκυρα υπάρχουν διαθέσιμες δύο υπηρεσίες λεωφορείων, που λειτουργούν άψογα, με σύγχρονα οχήματα και συχνά δρομολόγια:

  • Η πρώτη περιλαμβάνει τα δημοτικά λεωφορεία ( χρώματος μπλε) και η στάση της βρίσκεται στην πλατεία Σαν Ρόκκο. Με τα λεωφορεία αυτά μπορείτε να μετακινηθείτε στην πρωτεύουσα και στα προάστια : 'Αφρα, 'Αγιος Ιωάννης, Κανόνι, Πέραμα, Αχίλλειον.
  • Η δεύτερη υπηρεσία είναι το ΚΤΕΛ το οποίο προσφέρει μετακίνηση σε πιο απομακρυσμένες περιοχές του νησιού όπως: Λευκίμη, Κάβος, Καρουσάδες, 'Αγιος Παντελεήμων, 'Αγιος Γόρδιος, Γλυφάδα και πολλές άλλες. Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ είναι χρώματος μπλε και η κεντρική στάση βρίσκεται στην οδό Θεοτόκη.

Με αυτοκίνητο

Η Κέρκυρα είναι ένα μεγάλο νησί και για το λόγο αυτό ο καλύτερος τρόπος για να περιηγηθείτε στα ιστορικά μνημεία, στις παραλίες και στα γραφικά χωριά είναι το ιδιωτικό όχημα. Αν δεν έχετε φέρει το αυτοκίνητο σας στο νησί, μπορείτε απλά, γρήγορα και φτηνά να νοικιάσετε αυτοκίνητο, χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική υπηρεσία ενοικίασης αυτοκινήτων του pamediakopes.gr το οποίο μπορεί να σας "περιμένει" στο λιμάνι, στο λιμάνι , στο αεροδρόμιο ή και στη πρωτεύουσα του νησιού. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία οχημάτων, από μικρά αυτοκίνητα μέχρι πολυτελή τζιπ. Επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει για να εξερευνήσετε την Κέρκυρα. Σαφώς, να θυμάστε ότι πρέπει να έχετε την άδεια οδήγησης πάντα μαζί σας και να μην οδηγείτε αν έχετε πιει αλκοόλ , για να αποφύγετε τυχόν πρόστιμα από τους συχνούς αστυνομικούς ελέγχους.

Με ταξί

Εναλλακτικά, αν δεν θέλετε να νοικιάσετε κάποιο αυτοκίνητο, μπορείτε να κυκλοφορείτε στο νησί με ταξί. Υπάρχουν στάσεις ταξί , στα πιο κομβικά σημεία του νησιού όπως η πλατεία Σαν Ρόκκο και η οδός Θεοτόκη, αλλά υπάρχει επίσης και η τηλεφωνική υπηρεσία ράδιο-ταξί. Υπάρχουν προκαθορισμένες τιμές για τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, τις οποίες μπορείτε να ρωτήσετε πριν επιβιβαστείτε στο ταξί. Υπάρχουν όμως και ταξίμετρα όταν η διαδρομή δεν είναι συνηθισμένη.

Ταξιδιωτικός Οδηγός

Pamediakopes.gr > Ξενοδοχεία > Μετακίνηση