Cyprus

Οδηγός εστιατορίων Κύπρος

Η κουζίνα της Κύπρου

Η Κυπριακή κουζίνα διαθέτει έντονα στοιχεία από την ελληνική και την τουρκική κουζίνα και βασίζεται κυρίως στο κρέας, τις σαλάτες και τα φρούτα. Η ποιότητα του φαγητού είναι πολύ υψηλή και η πλειοψηφία των συστατικών που χρησιμοποιούνται είναι φρέσκα.

Το χοιρινό χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον στα κυπριακά γεύματα. Έτσι μπορεί να βρει κανείς χοιρινό σε φέτες είτε καπνιστό είτε μαριναρισμένο σε κρασί, λούτζα και χοιρομέρι. Υπάρχουν επίσης καυτερά, αλλά πολύ νόστιμα λουκάνικα, τα οποία παρασκευάζονται από χοιρινό, σκόρδο και διάφορα καρυκεύματα. Το ελαιόλαδο και το λεμόνι αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της κυπριακής κουζίνας.

Στην Κύπρο θα βρείτε πάρα πολλά εστιατόρια, αλλά και fast-food. Το πιο σύνηθες γεύμα για να πάρει κανείς πακέτο είναι το τηγανισμένο ψάρι με πατάτες ή αντίστοιχα το κοτόπουλο. Στα περισσότερα εστιατόρια και ταβέρνες το μενού περιλαμβάνει κεμπάπ, μπριζόλες και ψάρι. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε μεζέδες, και φυσικά το εθνικό, κυπριακό πιάτο τη σεφταλιά. Τα πιάτα από λαχανικά που σερβίρονται στην Κύπρο θεωρούνται επίσης ασυναγώνιστης γεύσης. Το χαλούμι είναι το διάσημο κυπριακό τυρί, το οποίο δε θα πρέπει να παραλείψετε να δοκιμάσετε, αλλά και η φέτα χρησιμοποιείται ευρέως. Όσοι από την άλλη αγαπούν τα γλυκά, θα ενθουσιαστούν με τα Κυπριακά γλυκά, τα οποία χρησιμοποιούν σαν βασικά συστατικά τους το μέλι, το σιρόπι ζάχαρης, καρύδια και φρούτα. Τα χαρακτηριστικότερα από αυτά είναι οι λουκουμάδες, το κανταΐφι, τα μπουρέκια, τα παστέλια.

Ταξιδιωτικός Οδηγός

Pamediakopes.gr > Ξενοδοχεία > Εστιατόρια