Dublin Ireland

Αξιοθέατα στο Δουβλίνο

Τι αξίζει να δείτε στο Δουβλίνο

Εθνικό Μουσείο της Ιρλανδίας

Θαυμάστε τις πλούσιες συλλογές που φιλοξενούνται σε τέσσερα κτίρια στο κέντρο της πόλης. Η αρχαιολογική συλλογή περιέχει όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα που έχουν βρεθεί στα εδάφη της Ιρλανδίας ενώ η έκθεση των εικαστικών τεχνών και ιστορίας θα σας συνεπάρει σε ένα ταξίδι στην πολιτιστική πορεία της χώρας. Η τρίτη συλλογή απεικονίζει τη ζωή στην ιρλανδική ύπαιθρο και δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε τις παραδόσεις και τα έθιμα της χώρας. Τέλος στη συλλογή φυσικής ιστορίας εκτίθενται κατά βάση ζωολογικές εκθέσεις που αντιπροσωπεύουν τη χλωρίδα της χώρας.

Εθνική Πινακοθήκη της Ιρλανδίας

Με μια πλούσια έκθεση πινάκων και γλυπτών η Εθνική Πινακοθήκη της Ιρλανδίας επάξια κατέχει τον ρόλο μιας από τις σημαντικότερες στη Β. Ευρώπη. Έργα από τον 14ο αιώνα που μεταξύ άλλων καλύπτουν την ιταλική, τη γαλλική και την ολλανδική σχολή κοσμούν την Πινακοθήκη. Εδώ θα βρείτε πίνακες των διασημότερων ιρλανδών ζωγράφων όπως Hamilton και O’Conor. Η Εθνική Πινακοθήκη συχνά φιλοξενεί και εκθέσεις με διάσημα έργα από όλον τον κόσμο.

Το Κάστρο του Δουβλίνου

Στην καρδιά του ιστορικού Δουβλίνου, βρίσκεται το Κάστρο το οποίο σήμερα αποτελεί το κατεξοχήν κυβερνητικό κτίριο και χρονολογείται από τον 11ο αιώνα. Κατασκευάστηκε ως αμυντικό φρούριο ενάντια στις επιθέσεις των Νορμανδών το 1204 ενώ πολλά τμήματα προστέθηκαν κατά τον Μεσαίωνα και τον 18ο αιώνα. Κατά την κυριαρχία των Βρετανών στην Ιρλανδία αποτέλεσε την έδρα της Αγγλικής διακυβέρνησης, μέχρι και το 1922. Σήμερα αποτελεί ένα στολίδι στην πόλη και ελκύει χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο.

Η Παλαιά βιβλιοθήκη στο Trinity College

Περιπλανηθείτε στους διαδρόμους της παλαιάς βιβλιοθήκης και ανακαλύψτε χειρόγραφα που χρονολογούνται από τον 8ο αιώνα μΧ. Τα βιβλία των Κελτών είναι από τα πιο όμορφα εικονογραφημένα χειρόγραφα που περιέχουν κείμενα των Ευαγγελίων στα Λατινικά και αποτελούν πόλο έλξης για πολλούς ιστορικούς. Ο βασικός χώρος της βιβλιοθήκης έχει 65 μέτρα μήκος και είναι γνωστός ως The Long Room. Διαθέτει περίπου 200.000 βιβλία και δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύψετε μοναδικές εκδόσεις σε έναν ατμοσφαιρικό περίγυρο.

Καθεδρικός Ναός της Αγίας Τριάδας

Γνωστός σε όλους τους Δουβλινέζους ως Christ Church Cathedral ο συγκεκριμένος ναός αποτελεί το παλαιότερο κτίριο στο σύγχρονο Δουβλίνο. Κατασκευάστηκε το 1030 ως μια εκκλησία Βίκινγκ η οποία υπαγόταν στην αρχιεπισκοπή του Canterbury. Ωστόσο η σημερινή βικτωριανή όψη του καθεδρικού προήλθε από μια ανακαίνιση στα τέλη του 19ου αιώνα. Ανέκαθεν, βασικό σημείο του ναού ήταν η τεράστια κρύπτη, που κατά τον 16ο και 17ο αιώνα φιλοξενούσε την αγορά της πόλης ενώ σήμερα είναι πλήρως ανακαινισμένη και διαθέτει μνημεία κυρίως από τα μεσαιωνικά χρόνια.

Η φυλακή Kilmainham

Αυτή η πρώην φυλακή γνωστή ως Kilmainhaim Gaol έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην Ιρλανδική ιστορία, καθώς εδώ έχουν φυλακιστεί πολλοί Ιρλανδοί επαναστάτες, μερικοί από τους οποίους είχαν εκτελεστεί. Από τα κελιά της, έχουν περάσει πολλές σημαντικές προσωπικότητες που ενεπλάκησαν στον αγώνα για την ιρλανδική ανεξαρτησία. Οι πέτρινοι τοίχοι, τα μικρά κελιά, η εσωτερική υγρασία αποτυπώνουν στο μυαλό του επισκέπτη τις συνθήκες των φυλακών. Σήμερα ο σημαντικός αυτός ιστορικός χώρος αποτελεί μουσείο όπου πραγματοποιούνται ξεναγήσεις ενώ φιλοξενείται και συλλογή από πίνακες και αντικείμενα των φυλακισμένων. Στους χώρους των φυλακών έχουν γυριστεί επίσης και αρκετές ταινίες.

Phoenix Park

Το πάρκο Phoenix αποτελεί το μεγαλύτερο πάρκο σε αστική περιοχή στην Ευρώπη. Δημιουργήθηκε τον 12ο αιώνα από τον πρώτο Λόρδο του Castelknock, για να γίνει το βασιλικό κυνηγητικό πάρκο επί της βασιλείας του Καρόλου ΙΙ. ʼνοιξε για το ευρύ κοινό από τον Λόρδο του Chesterfield το 1745. Στο πάρκο υπάρχουν πολλά μνημεία αλλά και σημαντικά κτίρια. Μεταξύ άλλων μπορείτε να δείτε την κατοικία του προέδρου της Ιρλανδίας, τους ζωολογικούς κήπους με πάνω από 700 είδη ζώων, το μνημείο του Wellington, το μνημείο Phoenix.

Το μουσείο του Bram Stoker

Ο δημιουργός του Δράκουλα, ενός από τους πιο τρομακτικούς ήρωες όλων των εποχών έχει σε αυτό το μουσείο την τιμητική του. Ο Bram Stoker δημοσίευσε για πρώτη φορά το αριστουργηματικό έργο γοτθικού τρόμου το 1897. Έκτοτε έχουν γυριστεί πάνω από 1000 ταινίες για τον Δράκουλα και το βιβλίο έχει μεταφραστεί σε πάμπολλες γλώσσες. Το μουσείο σας υπόσχεται μια μοναδικά τρομακτική εμπειρία. Η κρύπτη των βασανιστηρίων, τα ανατριχιαστικά έντομα και το αίμα που κυλάει από τους τοίχους θα δημιουργήσουν σίγουρα την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας για τον Κόμη Δράκουλα.

Ταξιδιωτικός Οδηγός