Edimburgh Scotland

Αξιοθέατα στο Εδιμβούργο

Τι αξίζει να δείτε στο Εδιμβούργο

Crichton castle

Το κάστρο αυτό είναι ένα μεγάλο, εντυπωσιακό οικοδόμημα που χτίστηκε μεταξύ 1581 και 1591. Το προαύλιο διαθέτει πολύ εύκολη πρόσβαση. Τα βόρια και νότια ψηλότερα δωμάτια δεν είναι προσβάσιμα για επισκέπτες με αναπηρίες. Η σκαλιστή λιθοδομή γύρω από τα τζάκια και τις πύλες είναι υπέροχη.

Edinburgh castle

Tο πιο διάσημο κάστρο της Σκωτίας έχει μία σύνθετη ιστορία. Το παλαιότερο τμήμα, το παρεκκλήσι St Margaret's, χρονολογείται από το 12ο αιώνα. Ο υπέροχος προθάλαμος ανεγέρθηκε από τον James IV γύρω στο 1510 και το μνημείο του Σκοτσέζικου εθνικού πολέμου μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο στις αρχές του 16ου αιώνα. Το οικοδόμημα του κάστρου, πηγή υπερηφάνειας της Σκωτίας (Crown Jewels), "ο λίθος του πεπρωμένου", το διάσημο πυροβόλο του 15ου αιώνα και το εθνικό μουσείο της Σκωτίας βρίσκονται εδώ. Το κατάστημα πολύτιμων κοσμημάτων, Crown Jewel shop, στο βασιλικό κτίριο, προσφέρει ειδικά σχεδιασμένα κοσμήματα. Ένα ειδικό όχημα (προσφορά της τράπεζας της Σκωτίας) μπορεί να μεταφέρει τους επισκέπτες στην κορυφή του κάστρου. Ειδικές ράμπες και ασανσέρ δίνουν πρόσβαση στο κατάστημα πολύτιμων κοσμημάτων Crown Jewels, "στον λίθο του πεπρωμένου" και στα εκθέματα. Επίσης οι ράμπες παρέχουν πρόσβαση στο αναμνηστικό μνημείο του πολέμου.

City Art Center

Το city art center είναι τοποθετημένο στην καρδιά της πόλης, με έξι galleries από εκθέματα. Είναι ο τόπος που στεγάζει τη σκοτσέζικη συλλογή τέχνης της πόλης και ένας από τους σημαντικότερους χώρους σύγχρονων εκθέσεων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σκοτσέζικη εθνική Πινακοιήκη μοντέρνας τέχνης

Η Σκοτσέζικη εθνική gallery μοντέρνας τέχνης φιλοξενεί την πιο φίνα συλλογή μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης. 'Ανοιξε το 1960 και από τότε έχει αναπτυχθεί ώστε να περιλαμβάνει 5000 αντικείμενα από ζωγραφιές, γλυπτά, έντυπα και σχέδια του 1890 έως σύγχρονες εγκαταστάσεις βίντεο. Στα σημαντικότερα εκθέματα περιλαμβάνονται δουλειές των Vuillard, Bonnard, Matisse, Picasso, Kirchner και Dix; μία υπέροχη συλλογή ζωγραφικής από σκοτσέζους καλλιτέχνες όπως οι Peploe, Fergusson, Gillies και Redpath, μεταπολεμική δουλειά των Bacon, Freud, Davie, Hockney, Balthus και Lege, και πολλές πρόσφατες δουλειές από καλλιτέχνες όπως οι Baselitz, Antony Gormley και Damian Hirst φιλοξενούνται επίσης εδώ. Το κτήριο σχεδιάστηκε από τον William Burnτο το 1820 ως σχολείο, αλλά προσαρμόστηκε με μεγάλη επιτυχία. Η γύρω έκταση της περιοχής παρέχει ένα υπέροχο μέρος για γλυπτά από τους Henry Moore και Barbara Hepworth.

The Royal Academy Building (National Galleries of Scotland)

To Royal Scottish Academy Building είναι τοποθετημένο στο Mound δίπλα από την Εθνική Πινακοθήκη της Σκοτίας. Το κτήριο, όπως και η γειτονική gallery, σχεδιάστηκε από τον William Henry και διατέθηκε πρώτη φορά στο κοινό, το 1826. Πρόσφατα έχει ανακαινιστεί, ως μέρος του σχεδίου του National Galleries of Scotland's Playfair ένα σχέδιο που συνδέει τα δύο κτήρια διαμέσου μίας υπόγειας προέκτασης.

Royal Botanic Garden Edinburgh

Ο Βασιλικός βοτανικός κήπος του Εδιμβούργου, γνωστός τοπικά ως "Botanics", είναι ένα στοιχείο που πρέπει να δει κάθε επισκέπτης του Εδιμβούργου, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Είναι τοποθετημένο περίπου ένα μίλι βόρια στην καρδιά του Εδιμβούργου, και είναι ένα καταφύγιο μέσα στην πολυτάραχη πόλη, καθώς έχει γίνει το σπίτι του παγκοσμίου φήμης κέντρου βοτανικής επιστήμης. Ως επισκέπτης μπορεί να πλησιάσει κανείς τον κήπο σε διάφορα επίπεδα. Είναι ένα δημόσιο πάρκο όπου μπορεί κανείς να ξεκουραστεί από το θόρυβο της πόλης, να θαυμάσει την ποικιλότητα και την ομορφιά της φύσης, να ταϊσει τους σκίουρους και τα πουλιά. Ο βοτανικός κήπος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο παγκόσμιο οικοσύστημα επιδιώκοντας να διασφαλίσει τη βιοποικιλότητα που δεν υπάρχει πλέον στη φύση. Γύρω στα 34,000 φυτά αναπτύσσονται στο βοτανικό κήπο του Εδιμβούργου. Τα φυτά του βοτανικού κήπου είναι αντιπροσωπευτικά δείγματα 17 χιλιάδων διαφορετικών ειδών φυτών απ’ όλο τον κόσμο.

Ζωολογικός κήπος Εδιμβούργου

Ο ζωολογικός κήπος του Εδιμβούργου αποτελεί έναν πόλο έλξης τουριστών της Σκωτίας. Αυτός ο ζωολογικός κήπος είναι το σπίτι για 1,000 σπάνια και υπέροχα ζώα όλου του κόσμου. Ο ζωολογικός κήπος του Εδιμβούργου άνοιξε το 1913, σε μία καταπράσινη πλαγιά ενός λόφου, σε ένα πάρκο ακριβώς 10 λεπτά από το κέντρο του Εδιμβούργου. Υπάρχουν επίσης αναρίθμητες περιοχές όπου μπορούν να παίξουν τα παιδιά, όπως επίσης καταστήματα με είδη δώρων και εστιατόρια.

Εθνικό σκοτσέζικο μουσείο

Το εθνικό μουσείο της Σκωτίας περιγράφεται ως το πιο φίνο σκοτσέζικο κτήριο του 20ου αιώνα, περιγράφοντας την ιστορία της σκοτσέζικης χώρας, των ανθρώπων και του πολιτισμού της. Το κτήριο του βασιλικού μουσείου με την υπέροχη γυάλινη οροφή φιλοξενεί διεθνείς συλλογές. Μερικά εκθέματα είναι χιλιάδων ετών, ενώ άλλα λιγότερο από δεκαετίας.

Εθνικό πολεμικό μουσείο

Το Εθνικό πολεμικό μουσείο άνοιξε επίσημα στις 17 Απριλίου του 2000. Αυτό το μουσείο εξερευνεί τη σκοτσέζικη ιστορία στον πόλεμο και τις στρατιωτικές υπηρεσίες περισσότερα από τετρακόσια χρόνια πριν.

Museum on the Mound

Διατέθηκε στο κοινό για πρώτη φορά το 1987. Αυτό το μικρό αλλά πολύ ασυνήθιστο μουσείο προσελκύει σήμερα αρκετές χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Το μουσείο περιγράφει σκοτσέζικες τραπεζικές υποθέσεις τριών αιώνων.

Μουσείο Royal Regimental

Το Regimental museum βρίσκεται στο κάστρο του Εδιμβούργου και φιλοξενεί ζωγραφιές, έργα τέχνης, ασημικά και μεταλλικά αντικείμενα που εξιστορούν την ιστορία της σκοτσέζικης τέχνης από τη δημιουργία ως τις σημερινές μέρες.

Huntly house Museum

Εκεί στεγάζεται η υπέροχη συλλογή της ιστορίας του Εδιμβούργου, από τους προϊστορικούς χρόνους ως σήμερα.

Παιδικό Μουσείο

Το συγκεκριμένο μουσείο περιγράφεται ως το πιο θορυβώδες μουσείο του κόσμου. Το Παιδικό Μουσείο είναι το αγαπημένο μουσείο για ενήλικες όσο και για παιδιά. Είναι ένα θησαυροφυλάκιο, ασφυκτικά πλήρες από αντικείμενα παιδικής ηλικίας, από το παρελθόν ως και σήμερα.

Ταξιδιωτικός Οδηγός