Ios Greece

Οδηγός μετάβασης και μετακινήσεων στην Ίο

Μετάβαση στην Ίο

Η Ίος ανήκει στις Κυκλάδες και βρίσκεται στο νότιο τμήμα. Μπορείτε να φτάσετε στην Ίο μόνο ακτοπλοϊκώς, αφού δεν υπάρχει αεροδρόμιο. Από το λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν καθημερινά πλοία με προορισμό την Ίο , high speed ferries και ferry boats. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 7 ώρες και οι τιμές των εισιτηρίων εξαρτώνται από την περίοδο που θα επισκεφτείτε το νησί και από τον τύπο του πλοίου που θα επιλέξετε. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού τα δρομολόγια που συνδέουν την Ίο με τον Πειραιά, αυξάνονται εξαιτίας της μεγάλης τουριστικής κίνησης. Υπάρχει, επίσης, σύνδεση Ίου-Ραφήνας με καταμαράν, που το ταξίδι διαρκεί 4 ώρες. Τέλος, υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με άλλα νησιά μέσω flying dolphins, ferry boats ή catamaran, όπως: Σαντορίνη, Πάρο, Νάξο, Μύκονο, Σύρο, Σίκινο, Ανάφη, Φολέγανδρο, Κουφονήσια, Μήλο, Σίφνο, Σέριφο, Κίμωλο, Τήνο, Κρήτη. Τα δρομολόγια σε αυτούς τους προορισμούς δεν είναι καθημερινά και μεταβάλλονται ανάλογα με τη ζήτηση. Πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να μεταβούν αεροπορικώς στο νησί της Σαντορίνης, που υπάρχει αεροδρόμιο και μετά απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Ίο. Τα ταξίδι Ίο-Σαντορίνη διαρκεί 30 λεπτά με flying dolphin και 1 ώρα με απλό ferry boat. Μπορείτε να κάνετε κράτηση για ακτοπολοϊκά εισιτήρια για Ίο και για αεροπορικά εισιτήρια για 'Ιο από τις αντίστοιχες μηχανές αναζήτησης του pamediakopes.gr.

Πώς θα περιηγηθείτε στην Ίο

Λεωφορεία

Η υπηρεσία των λεωφορείων στην ίο είναι πολύ καλά οργανωμένη και τα εισιτήρια πολύ φτηνά. Κάθε 15 λεπτά υπάρχει λεωφορείο που συνδέει, την Χώρα, τον Όρμο και τον Μυλόποτα και κάθε 1 ώρα τον όρμο με τον Κουμπαρά. Τα λεωφορεία είναι διαθέσιμα καθημερινά, όλη την ημέρα μέχρι αργά το βράδυ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Εκτός από το Κτελ υπάρχουν και εκδρομικά λεωφορεία, που οργανώνουν ημερήσιες εκδρομές σε διάφορες περιοχές του νησιού. αναχωρούν καθημερινά από τη Χώρα, το Μυλόποτα και τον Όρμο και κατευθύνονται προς την παραλία της Αγίας Θεοδότης και το Μαγκανάρι.

Ταξί

Υπάρχουν ταξί που μπορούν να σας μεταφέρουν στη Χώρα, το Μυλόποτα και το λιμάνι με χρέωση που είναι προκαθορισμένη. Μπορείτε βέβαια να μετακινηθείτε σε όποια περιοχή του νησιού επιθυμείτε και να κανονίσετε τη χρέωση με τον οδηγό, σε περίπτωση που ο προορισμός δεν είναι στους πιο δημοφιλής και προκαθορισμένους.

Αυτοκίνητο

Επειδή δε συμφέρει οικονομικά να μεταφέρετε το αυτοκίνητο σας από την Αθήνα με το πλοίο, μπορείτε απλά, γρήγορα και φτηνά να νοικιάσετε αυτοκίνητο, χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική υπηρεσία ενοικίασης αυτοκινήτων του pamediakopes.gr και να το παραλάβετε στην Ίο.

Βάρκα

Τέλος, όπως σε όλα τα νησιά, έτσι και στην Ίο υπάρχουν βάρκες ταξί που μπορούν να σας μεταφέρουν από τον Όρμο στο Μαγκανάρι , αλλά και σε άλλες παραλίες του νησιού.

Συστάσεις

Αν επιθυμείτε να πάτε στην Πάρο ακτοπλοϊκώς, σε high season, μην περιμένετε να κλίσετε εισιτήριο τελευταία στιγμή. Το πιο πιθανό είναι να μη βρείτε. Να έχετε στο μυαλό σας ότι ο καιρός στο Αιγαίο είναι άστατος και οι άνεμοι πολύ συχνοί. Ακόμα και το καλοκαίρι να έχετε μαζί σας μία ζακέτα, γιατί το βράδυ μπορεί να σας χρειαστεί. Και να μην εκπλαγείτε αν εξαιτίας του αέρα δεν μπορείτε να εγκαταλείψετε το νησί. Σε περίπτωση που κινείστε με δικό σας μεταφορικό μέσο να έχετε το δίπλωμά σας πάντα μαζί σας γιατί οι αστυνομικοί έλεγχοι στο νησί είναι πολύ συχνοί. Να είστε πολύ προσεκτικοί όταν οδηγείτε, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, που υπάρχουν πολλοί crazy drivers και τα ατυχήματα είναι πολύ συχνά! Να μην οδηγείτε αν έχετε πιει αλκοόλ και να φοράτε ζώνη αρχικά για δική σας ασφάλεια και γιατί τα πρόστιμα είναι πολύ ακριβά. Αν χρειάζεστε ταξί, να έχετε στο μυαλό σας ότι τα ταξί στα νησιά χρησιμοποιούνται πάρα πολύ, και γι' αυτό ίσως χρειαστεί να περιμένετε αρκετή ώρα. Και μην ξεχνάτε, για να μην εξαπατηθείτε ποτέ, να κοιτάτε πάντα ή να ρωτάτε από πριν πόση είναι η χρέωση της διαδρομής που θέλετε να ακολουθήσετε.

Αποστάσεις (χλμ) από το λιμάνι της Ίου

  • Χώρα 2
  • Κουμπαρα 1.5
  • Μυλοπότας 5
  • Μαγκανάρι 23
  • Αγία Θεοδότη 12
  • Πλακωτός 13
  • Παλαιόκαστρο 18
  • Ψαθί 20
  • Κάλαμος 16

Ταξιδιωτικός Οδηγός

Pamediakopes.gr > Ξενοδοχεία > Μετακίνηση