Kefalonia Greece

Αξιοθέατα στην Κεφαλονιά

Τι αξίζει να δείτε στην Κεφαλονιά

Αρχαιολογικό Μουσείο Αργοστολίου,Τηλέφωνο: (+30) 26710 28300

Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα κλειστό, Τρίτη με Κυριακή 8.30 - 15.00
Το Αρχαιολογικό Μουσείο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1957 και φιλοξενεί τα πιο σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα της Κεφαλονιάς, από την Παλαιολιθική έως την Υστερορωμαϊκή εποχή. Στις 3 αίθουσες που διαθέτει, μπορείτε να θαυμάσετε κοσμήματα, κεραμικά είδη, μπρούτζινα σκεύη, αγάλματα, νομίσματα και οικιακά σκεύη.

Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Κεφαλονιάς, Τηλέφωνο: (+30) 26710 28835

Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα κλειστό, Τρίτη με Κυριακή 8.30 - 15.00
Στεγάζεται στο κτίριο της Κοργιαλένειας Βιβλιοθήκης στο Αργοστόλι. Στη συλλογή του φιλοξενεί αντικείμενα από την καθημερινή ζωή της Κεφαλονιάς όπως εικόνες, παραδοσιακές στολές, οικιακά αντικείμενα, εργαλεία, αγροτικά αντικείμενα, ξύλινα διακοσμητικά, κοσμήματα, φωτογραφίες. Το μουσείο καλύπτει ουσιαστικά τη λαογραφική παράδοση του νησιού από το 15ο αιώνα μέχρι το 20ο αιώνα.

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Βρίσκεται στο χωριό Δαυγάτα, 10 χιλιόμετρα βόρεια από το Αργοστόλι. Το μουσείο ξεκίνησε να λειτουργεί από το 1999 με πρωτοβουλία της Εταιρίας Προστασίας Φύσεως Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Μπορείτε να δείτε χάρτες, πετρώματα, ορυκτά, φωτογραφίες από τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής, όστρακα, μακέτες από την καθημερινή ζωή των κατοίκων.

Ναυτικό και Περιβαλλοντικό Μουσείο Φισκάρδου

Το Ναυτικό και Περιβαλλοντικό Μουσείο Φισκάρδου ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1998. Η συλλογές του είναι πραγματικά πρωτότυπες και εντυπωσιακές. Φιλοξενεί σημαντικά ευρήματα από τη ναυτική ιστορία του νησιού, φωτογραφίες και μακέτες πλοίων, απολιθωμένα θαλασσινά. Μπορείτε να αντλήσετε πληροφορίες για τους θαλάσσιους οργανισμούς, για το πλαγκτόν, τις φυσικές ομορφιές του τόπου και τη μόλυνση της θάλασσας.

Μοναστήρι Αγίου Γερασίμου

Ο 'Αγιος Γεράσιμος είναι ο προστάτης του νησιού της Κεφαλονιάς και η εκκλησία και το αντίστοιχο μοναστήρι είναι αφιερωμένα στη μνήμη του και φιλοξενούν τα οστά του. Το μοναστήρι βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου, στην κοιλάδα των Ομαλών, κοντά στα χωριά Φραγκάτα και Βαλσαμάτα. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό και εκατοντάδες προσκυνητές από όλη τη χώρα το επισκέπτονται για να προσκυνήσουν τα κόκαλα του Αγίου, καθώς και καλόγεροι για να αφοσιωθούν στη μνήμη του. Κοντά στο μοναστήρι υπάρχει και η σπηλιά του Αγίου Γεράσιμου, στην οποία απομονωνόταν για να προσευχηθεί. Η μνήμη του τιμάται με λιτανείες και παραδοσιακές γιορτές στις 16 Αυγούστου και στις 20 Οκτωβρίου.

Κάστρο Αγίου Γεωργίου

Το βενετικό κάστρο του Αγίου Γεωργίου χρονολογείται στο 13ο αιώνα και βρίσκεται στο χωριό Περατάτα. Χτίσθηκε προκειμένου να οχυρώσει την παλιά πόλη της Κεφαλονιάς και πέρασε διαχρονικά τη Βενετική, την Τουρκική και τη Φράγκικη κατοχή. Το κάστρο στέκεται επιβλητικό σε υψόμετρο 300 μέτρων, καταλαμβάνει έκταση 16.000 τετραγωνικών μέτρων και τα τείχη του έχουν μήκος 600 μέτρα. Η θέα από το κάστρο είναι φανταστική!

Εθνικός Δρυμός Αίνου

Ο Αίνος είναι ένα μικρό βουνό για την Ελλάδα, αλλά φαντάζει ως γίγαντας για το νησί της Κεφαλονιάς. Ο εθνικός δρυμός βρίσκεται στην κορυφή που ονομάζεται Μέγας Σωρός. Το δάσος με τα έλατα είναι μαγευτικό, αν και το μέγεθος του έχει μειωθεί εξαιτίας των πυρκαγιών. Το δάσος είναι ένας επίγειος παράδεισος για τους πεζοπόρους και τους ορειβάτες, υπάρχουν σπάνια είδη της χλωρίδας, όπως άγριες ορχιδέες και είδη της πανίδας υπό εξαφάνιση, όπως αλεπούδες, ερπετά και πτηνά.

Σπήλαιο Δρογκαράτης

Το σπήλαιο της Δρογκαράτης βρίσκεται κοντά στο χωριό Καταποδάτα, λίγο έξω από τη Σάμη. Είναι γεμάτο εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες και οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι σχηματισμοί αυτοί μετρούν πάνω από 10.000 χρόνια ζωής. Η σπηλιά έχει μήκος 40 χιλιομέτρων και περιλαμβάνει μια κεντρική αίθουσα με εξαιρετική ακουστική, η οποία χρησιμοποιείται για εκδηλώσεις και συναυλίες.

Ταξιδιωτικός Οδηγός