Οδηγός εστιατορίων Λισαβόνα | Pamediakopes.gr lisbon-dining-guide-gr Εστιατόρια Lisbon Portugal

Οδηγός εστιατορίων Λισαβόνα

Η κουζίνα της Λισαβόνας

Η κουζίνα της Πορτογαλίας περιλαμβάνει ψάρι, κοτόπουλο, λαχανικά και φρούτα. Διάσημες σπεσιαλιτέ είναι οι sardinhas assadas, δηλ. στα κάρβουνα ψημένες σαρδέλες, pasties de bacalhau, κομμάτια βακαλιάρου και caldo verde, δηλ. μια σούπα με πατάτες και λάχανο. Ο μπακαλιάρος μαγειρεύεται με πολλούς, διαφορετικούς τρόπους και αποτελεί το πιο τυπικό γεύμα της Πορτογαλίας. Τα γλυκά είναι επίσης πολύ δημοφιλή και το κρασί συνοδεύει κάθε γεύμα.
Το τυπικό ορντέβρ στην Πορτογαλία είναι οι σούπες, οι οποίες υπάρχουν σε πολλές παραλλαγές. Επιπλέον, η Πορτογαλία είναι παραγωγός χώρα πολλών κρασιών και διαθέτει ευρεία γκάμα τόσο λευκών όσο και κόκκινων κρασιών. Κάποιες ποικιλίες ενδεικτικά είναι οι Vinho Verde, Dao, Bairrada, Colares και Moscatel. Βέβαια το πιο διάσημο κρασί της χώρας είναι το Port, και μπορεί να είναι είτε λευκό είτε κόκκινο και συνήθως πίνεται σαν απεριτίφ ή μετά από ένα γεύμα. Προέκυψε σαν αποτέλεσμα των εμποριών συναλλαγών της Πορτογαλίας με τη Μεγάλη Βρετανία.

Εστιατόρια που προτείνουμε στη Λισαβόνα

Casa do Alentejo | Rua das Porta de Sto. Antao 58

Μια ομάδα ανθρώπων από το Alentejo ξεκίνησε το εστιατόριο αυτό και προσφέρει εξαιρετικής ποιότητας φαγητό. Επιπλέον, το κτίριο στο οποίο στεγάζεται είναι ένα από τα ομορφότερα στη Λισαβώνα.

1ο de Maio | Rua da Atalaia 8

Συχνά θα βρείτε εδώ πολλούς από τους διανοούμενους της Λισαβώνας. Διατηρεί το παραδοσιακό ύφος του και προσφέρει τυπικά, πορτογαλικά γεύματα και κρασί.

Doca Peixe | Doca de Santo Amaro, Armazem 14

Το εστιατόριο αυτό ειδικεύεται στο ψάρι και προσφέρει προσιτές τιμές σε μια από τις δημοφιλέστερες περιοχές της πόλης.

Via Graca | Rua Damasceno Monteiro 9B

Εξαιρετικό πορτογαλικό φαγητό σε συνδυασμό με την καταπληκτική θέα σε ολόκληρη την πόλη. Διαθέτει 2 διαφορετικούς ορόφους, στους οποίους και οι τιμές του μενού διαφέρουν.

Ταξιδιωτικός Οδηγός

Pamediakopes.gr > Ξενοδοχεία > Εστιατόρια