London Great Britain

Αξιοθέατα στο Λονδίνο

Τι αξίζει να δείτε στο Λονδίνο

Βασιλική Ακαδημία Τεχνών

Ιδρύθηκε το 1768 και αποτελεί το παλαιότερο ίδρυμα τέχνης στη Βρεττανία. Στη μόνιμη συλλογή της Βασιλικής Ακαδημίας Τεχνών περιλαμβάνεται από ένα έργο όλων των πρώην και νυν μελών της Ακαδημίας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι Reynolds, Constable, Turner, το μόνο γλυπτό του Μιχαήλ 'Αγγελου στη χώρα και το διάσημο αντίγραφο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι Μυστικός Δείπνος. Εξαιρετικής φήμης όμως χρίζουν οι περιοδικές εκθέσεις που λαμβάνουν χώρα στην Ακαδημία και συγκεκριμένα η θερινή, η οποία γίνεται εδώ και 200 χρόνια και συγκεντρώνει περίπου 1.200 έργα καθιερωμένων, αλλά και άγνωστων ζωγράφων, γλυπτών και αρχιτεκτόνων.

Tate Modern

H γκαλερύ μοντέρνας τέχνης Tate Modern καταλαμβάνει το χώρο του ανακαινισμένου ηλεκτρικού σταθμού και φιλοξενεί τις σημαντικότερες συλλογές τέχνης του 20ου αιώνα. Οι συλλογές της Tate Modern είναι οργανωμένες με βάση τη θεματολογία. Έτσι έχουμε τις συλλογές με θέμα τη Νεκρή Φύση/ Αντικείμενο/ Πραγματικότηα, το Τοπίο/ Ύλη/ Περιβάλλον, το Γυμνό/ Δράση/ Σώμα και Ιστορία/ Μνήμη/ Κοινωνία. Στην πρώτη συλλογή θα δείτε έργα των Νταλί, Πικάσο, Όλντενμπουργκ, Αντρέ. Στη δεύτερη έργα των Σεζάν, Ματίς , Μονέ, Λονγκ, Πόλοκ, Ρόθκο και γλυπτά του Μουρ. Στη Τρίτη συλλογή θα συναντήσετε έργα των Μπέϊκον, Πικάσο, Μοντιλιάνι, Τζιακομέτι μέχρι Γκίλμπερτ και Τζορτζ και στη τέταρτη συλλογή θα βρείτε έργα των Μποτσιόνι, Πικάσο, Μοντριάν.

Tate Britain - Πινακοθήκη Tate

Η Πινακοθήκη Tate περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη συλλογή βρετανικής τέχνης από τον 16ο έως τον 20ο αιώνα. Έργα καλλιτεχνών όπως οι Hogarth, Gainsborough, Constable. Millais, Burne-Jones, Whistler, Sargent, Sickert, Hepworth και Bacon. Από εδώ μπορείτε να επισκεφθείτε και την Κλορ Γκάλερι προκειμένου να θαυμάσετε τα έργα του Turner.

Εθνική Πινακοθήκη

Το 1824 ο Γεώργιος Δ' έπεισε τη διστακτική κυβέρνηση να αγοράσει 38 πίνακες σημαντικών ζωγράφων, όπως ο Ραφαήλ και ο Ρέμπραντ, θέτοντας τις βάσεις για τη δημιουργία μιας εθνικής συλλογής. Το κτίριο σχεδιάστηκε από τον Ουίλιαμ Ουίλκινς σε νέο κλασικό στυλ και χτίστηκε το 1834-38. Η Εθνική Πινακοθήκη φιλοξενεί περισσότερους από 2300 πίνακες. Η συλλογή περιλαμβάνει από πρώιμα έργα του Τσιμαμπούε μέχρι Ιμπρεσιονιστών του 19ου αιώνα με ιδιαίτερη έμφαση στην Ολλανδική πρώιμης Αναγέννησης Ιταλική και Ισπανική ζωγραφική. Έτσι εδώ θα μπορέσετε να αθυμάσετε το διάσημο έργο "Ο γάμος του Αρνολφίνι" του Γιαν Βαν 'Αικ, το "Μπάνιο στην Ανιέρ" του Σερά, την "Αφροδίτη μπροστά στον καθρέφτη" του Βελάσκεθ, την "Κοπέλα και Βιργινάλι" του Βερμέερ, τον πίνακα "Στο θέατρο" του Ρενουάρ και πολλά άλλα αριστουργήματα.

Ο Πύργος του Λονδίνου

Για το μεγαλύτερο διάστημα από τα 900 χρόνια της ιστορίας του, ο Πύργος του Λονδίνου ήταν αντικείμενο τρόμου. Εδώ κρατούνταν όσοι προσέβαλαν τη μοναρχία. Τα σημεία που αξίζει να παρατηρήσετε στον σύμπλεγμα του Πύργου του Λονδίνου είναι το Μουσείο με τα κοσμήματα του Στέμματος, τον Λευκό Πύργο, τον Ματωμένο Πύργο που έχει συνδεθεί με τη δολοφονία δύο νεαρών πριγκήπων και τον Πύργο Γκριν, όπου εκτελούνταν οι περισσότερο τυχεροί κατάδικοι μακριά από το αιμοδιψές πλήθος του Τάουερ Χιλ. Στο μουσείο με τα κοσμήματα του Στέμματος περιλαμβάνονται τα βασιλικά εμβλήματα, δηλ. στέμματα, σκήπτρα, σταυροφόρες σφαίρες και ξίφη που χρησιμοποιούνταν στις στέψεις και σε άλλες επίσημες τελετές. Στον Λευκό Πύργο που ολοκληρώθηκε το 1100, φυλάσσονται πανοπλίες και συλλογές από όπλα.

Βασιλική Όπερα του Λονδίνου

Το σημερινό κτίριο της Βασιλικής Όπερας σχεδιάστηκε από τον Μπάρι το 1858. Το 1892 ανέβηκε εδώ το Δαχτυλίδι του Βάγκνερ με μαέστρο τον Γκούσταβ Μάλερ. Εδώ στεγάζονταν η Βασιλική Όπερα και το Βασιλικό Μπαλέτο. Κατά τη διάρκεια της ημέρας και εφόσον δε γίνονται πρόβες προσφέρονται ξεναγήσεις στο εσωτερικό της Όπερας.

Βρετανικό Μουσείο

Το Βρετανικό Μουσείο αποτελεί το παλαιότερο μουσείο στον κόσμο και ιδρύθηκε το 1753 για να φιλοξενήσει τις συλλογές του ιατρού Σερ Χανς Σλόαν, ο οποίος ίδρυσε επίσης το Βοτανικό κήπο Τσέλσι. Στη συλλογή του Σλόαν προστέθηκαν και πολλά άλλα αριστουργήματα από δωρεές και αγορές από όλο τον κόσμο. Το αρχιτεκτονικό στολίδι του κτιρίου είναι το μοντέρνο κομμάτι Γκρέιτ Κορτ, που περιλαμβάνει τα περίφημα αναγνωστήρια στο κέντρο του. Οι αμύθητοι θησαυροί του κτιρίου καλύπτουν 2 εκατομμύρια χρόνια παγκόσμιας ιστορίας και πολιτισμού. Το μουσείο διαθέτει 4 αίθουσες που καλύπτουν 4 χιλιόμετρα και περιλαμβάνει πολιτισμούς από την αρχαία Ασσυρία έως τη σύγχρονη Ιαπωνία. Οι θησαυροί του μουσείου περιλαμβάνουν αντικείμενα από την προϊστορική και ρωμαϊκή Βρετανία και συγκεκριμένα, τον "'Ανθρωπο του Λίντοου", το οποίο ένα καλοδιατηρημένο σε τύρφη ανθρώπινο σώμα του 1ου μ. Χ. αιώνα, αντικείμενα κελτικής μεταλλουργίας και το μωσαϊκό του Χίντον Σεντ Μέρι το οποίο απεικονίζει ένα μικρό δίσκο και θεωρείται η πιο γνωστή έως σήμερα απεικόνιση του Χριστού. Οι θησαυροί από την Ευρώπη περιλαμβάνουν το θησαυρό του Σάτον Χου, ο οποίος περιλαμβάνει ένα κράνος και μια ασπίδα, κέλτικα σκεύη, κατάλοιπα μιας λύρας και κοσμήματα από χρυσό και γρανίτη. Επίσης διαθέτει μια συλλογή από ρολόγια και επιστημονικά εργαλεία, με πιο φημισμένο έκθεμα ένα ρολόι από την Πράγα 400 χρόνων που στην εποχή του έπαιζε μουσική. Από την περιοχή της εγγύς Ανατολής θα βρείτε ασσυριακά ανάγλυφα από το παλάτι του βασιλιά Ασουρμπανιπάλ, έναν μαύρο οβελίσκο του βασιλιά της Ασσυρίας Σαλμανέσερ, ευρήματα από την αρχαία Σουμερία, τμήμα του θησυαρού του Όξους, κεραμικές πλάκες με σφηνοειδή γραφή. Από την Αρχαία Αίγυπτο μπορείτε να θαυμάσετε μια μπρούτζινη γάτα, μια κεφαλή βασιλιά από γρανίτη, πιθανώς του Αμενόφις Γ' και ένα κολοσσιαίο άγαλμα του Ραμσή Β'. Επίσης εκτίθεται η στήλη της Ροζέττης, την οποία χρησιμοποίησε ο Τσαμπόλεον ως υπόδειγμα για την αποκρυπτογράφηση των αιγυπτιακών ιερογλυφικών. Επιπλέον εκτίθενται μούμιες, κοσμήματα, κοπτική τέχνη, εργαλεία ταριχευτών. Στην ελληνική και ρωμαϊκή συλλογή περιλαμβάνονται τα μάρμαρα του Παρθενώνα και συγκεκριμένα τμήματα της μαρμάρινης ζωφόρου του. Μία καρυάτιδα από το χώρο της Ακρόπολης, η ζωφόρος από το μαυσωλείο της Αλικαρνασσού, αρχαιοελληνικά αγγεία, το μνημείο των Νηρηίδων ανήκουν στην ίδια συλλογή καθώς και πολλά άλλα ευρήματα. Η κινέζικη συλλογή περιέχει έξοχα βάζα από πορσελάνη και αρχαία μπρούτζινα Σανγκ, τελετουργικά χάλκινα αγγεία με αινιγματικές ζωοκέφαλες μορφές, κομψά φλιτζάνια τσαγιού, ανάγλυφα που κάλυπταν το βουδιστικό ναό Αμαράτι που αφηγούνται τη ζωή του Βούδα, δείγματα ισλαμικής τέχνης. Τέλος, στο υπόγειο βρίσκεται η Αφρικανική συλλογή.

Ανάκτορο του Μπάκινγχαμ

Το ανάκτορο του Μπάκινγχαμ είναι η κατοικία και ο χώρος εργασίας της βρετανικής μοναρχίας, ενώ χρησιμοποιείται και για επίσημες τελετές, όπως η παράθεση συμποσίων στους ηγέτες ξένων χωρών. Το ανάκτορο πρώτο-άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό το 1993, προκειμένου να μαζευτούν χρήματα για την ανακαίνισή του κάστρου του Windsor. Στις οργανωμένες ξεναγήσεις που προσφέρονται μπορεί κανείς να θαυμάσει την Αίθουσα του Θρόνου, την Πινακοθήκη της Βασίλισσας και της Αίθουσα Χορού.

Πινακοθήκη της Βασίλισσας

Η βασίλισσα έχει στην κατοχή της μία από τις καλύτερες και πολυτιμότερες συλλογές έργων ζωγραφικής στο κόσμο, με πολλούς πίνακες κλασσικών καλλιτεχνών όπως για παράδειγμα του Λεονάρντο και του Βερμέερ.

Οικία Καρόλου Ντίκενς

Εδώ έζησε ο διάσημος και αγαπημένος συγγραφέας Κάρολος Ντίκενς. Εδώ γράφτηκε μέρος του Όλιβερ Τουίστ. Σήμερα η οικία του έχει μετατραπεί σε μουσείο, όπου μπορείτε να θαυμάσετε το τόπο που μεγάλωσε και έζησε ο μεγάλος αυτός συγγραφέας.

Ενυδρείο του Λονδίνου

Ακριβώς απέναντι από το Big Ben βρίσκεται το ενυδρείο του Λονδίνου στο οποίο μπορείτε να παρατηρήσετε τεράστιους καρχαρίες, ιππόκαμπους, πιράνχας και πολλά άλλα πλάσματα που ζουν στο βυθό της θάλασσας.

Μπουντρούμι του Λονδίνου

Εδώ θα βρείτε μία συλλογή από βασανιστήρια του Μεσαίωνα με ανατριχιαστική λεπτομέρεια. Επίσης θα δείτε αναπαραστάσεις από την εκδοχή της Εκκλησίας για το θάνατο του Thomas Becket την ώρα που προσευχόταν, τη Μεγάλη φωτιά του Λονδίνου το 1665, το Τζακ το Αντεροβγάλτη και πολλά άλλα.

Μουσείο Madame Tussaud's

Στο μουσείο αυτό μπορεί να θαυμάσει κανείς ομοιώματα προσωπικοτήτων από το χώρο του θεάματος, του αθλητισμού, της πολιτικής, μέλη βασιλικών οικογενειών κα. Διασημότερο τμήμα είναι η Αίθουσα του Τρόμου όπου βρίσκονται οι δολοφόνοι δρ. Κρίπερ και Έθελ Λε Νεβ, Τζακ ο Αντεροβγάλτης, Γκάρι Γκίλμορ και περιλαμβάνει αναπαραστάσεις των διασημότερων εγκλημάτων και των τιμωριών τους. Τέλος υπάρχει το Πνεύμα του Λονδίνου και οι επισκέπτες ταξιδεύουν με τα χαρακτηριστικά ταξί στα γεγονότα της πόλης, από τη Μεγάλη φωτιά του 1666 μέχρι τη δεκαετία του '60.

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Στο μουσείο αυτό θίγονται ζητήματα όπως η εύθραυστη οικολογική ισορροπία του πλανήτη και η σταδιακή ανάπτυξή του, η καταγωγή των ειδών και η εξέλιξη του ανθρώπου. Το ίδιο το μουσείο εγκαινιάστηκε το 1881 και σχεδιάστηκε από τον 'Αλφρεντ Γουότερχαουζ. Είναι χτισμένο πάνω σε μια σιδερένια βάση και κρύβεται πίσω από αψίδες και κολόνες διακοσμημένες με ανάγλυφα φυτών και ζώων. Τα εκθέματα περιλαμβάνουν σκελετούς και μοντέλα δεινοσαύρων, ένα φυσικού μεγέθους μοντέλο φάλαινας, ο σχηματισμός και η εξέλιξη της γης και πολλά άλλα.

Κοινοβούλιο

Το κτίριο του Κοινοβουλίου κατασκευάστηκε μεταξύ 1675 και 1710 και βρίσκεται το χώρο που υπήρχαν δύο καθεδρικοί ναοί από το 604. Από το 1512 το Ανάκτορο του Ουέστμινστερ είναι η έδρα των δύο Κοινοβουλίων, της Βουλής των Λόρδων και της Βουλής των Κοινοτήτων. Η βουλή των Κοινοτήτων αποτελείται από αιρετούς βουλευτές διαφορετικών πολιτικών κομμάτων. Στο δωμάτιο της Βουλής των Κοινοτήτων κυριαρχεί το πράσινο χρώμα. Η κυβερνητική παράταξη κάθεται στα αριστερά, ενώ η αντιπολίτευση στα δεξιά. Ως προς την Αίθουσα των Λόρδων πριν την έναρξη των επίσημων διαδικασιών της, η βασίλισσα εκφωνεί ομιλία από το θρόνο της αίθουσας.

Μουσείο Βικτόρια και 'Αλμπερτ

To μουσείο αυτό άνοιξε το 1852 και είναι το μεγαλύτερο μουσείο διακοσμητικής τέχνης του κόσμου. Τα εκθέματα ποικίλλουν από πρώιμα χριστιανικά αναθήματα έως μπότες Ντοκ Μάρτιν και από πίνακες του Κονστάμπλ έως μυστικιστική τέχνη της Ν. Α. Ασίας. Το μουσείο έχει επίσης συλλογές γλυπτικής, υδατογραφίες, κοσμήματα, μουσικά όργανα.

Το Αβαείο του Ουέστμινστερ

Το Αβαείο είναι διάσημο παγκοσμίως ως τόπος ταφής των Βρετανών βασιλιάδων και ως μέρος που γίνονται οι στέψεις και άλλες τελετές. Μέσα στο χώρο του Αβαείου υπάρχει ο χώρος των ποιητών, όπου βρίσκονται τα μνημεία που τιμούν τους εξέχοντες της λογοτεχνίας, όπως ο Σαίξπηρ και ο Ντίκενς. Επίσης υπάρχουν οι τάφοι της βασίλισσας Ελισάβετ Α', του βασιλιά Εδουάρδου του εξομολογητή και πολλών άλλων μοναρχών.

Big Ben

Στον πύργο αυτό ύψους 106 μέτρων βρίσκεται η μεγαλύτερη καμπάνα της Βρετανίας, βάρους 14 τόνων και χτυπάει κάθε μία ώρα. Το ρολόι του πύργου που είναι και το μεγαλύτερο στη Βρετανία φαίνεται και από τις 4 πλευρές του πύργου και έχει διάμετρο 7,5 μέτρα, ενώ ο χάλκινος λεπτοδείκτης είναι 4,25 μέτρα. Δεν έχει σταματήσει ποτέ στην έως σήμερα ιστορία του και ο ήχος του έχει γίνει γνωστός αφού αναμεταδίδεται από το ραδιόφωνο ΒΒC καθημερινά.

Picadilly Circus

Ο έρωτας που μοιάζει να αιωρείται με το τόξο του τοποθετήθηκε το 1892 προς τιμήν του κόμη Σόφτσμπερι και σήμερα έχει γίνει το σήμα κατατεθέν του Λονδίνου. Στην πλατεία του αγάλματος αυτού είναι συγκεντρωμένα πολυάριθμα καταστήματα και τεράστιες πινακίδες νέον που σηματοδοτούν μια περιοχή γεμάτη από κινηματογράφους, μπαρ, εστιατόρια, παμπ και θέατρα.

Πλατεία Τραφάλγκαρ

Η πλατεία Τραφάλγκαρ σχεδιάστηκε από τον Τζον Νας και διαμορφώθηκε το 1830. Ο κίονας ύψους 50 μέτρων χρονολογείται από το 1842 και ανεγέρθηκε προς τιμήν του ναυάρχου Νέλσονα, του διασημότερου Βρετανού ναυτικού που σκοτώθηκε το 1805 στη μάχη του Τραφάλγκαρ, πολεμώντας το Ναπολέοντα. 25 χρόνια μετά τη τοποθέτηση του αγάλματος τοποθετήθηκαν και τα 4 λιοντάρια. Σε αυτήν τη πλατεία γίνονται τα περισσότερα συλλαλητήρια και εορτάζεται η Πρωτοχρονιά.

Σόμερσετ Χάουζ (Somerset House)

Το Σόμερσετ Χάουζ στεγάζεται σε ένα κομψό γεωργιανό κτίριο δημιουργία του Σερ Ουίλιαμ Τσέϊμπερς. Αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως το παλάτι Αναγέννησης του Δούκα του Σόμερσετ, αλλά αργότερα εγκαταλείφθηκε. Σήμερα στεγάζει δυο σημαντικές συλλογές τέχνης, την Γκαλερί Κουρτό και τη Συλλογή Γκίλμπερτ. Στην Πινακοθήκη Κουρτό εκτίθεται μια εξαίσια συλλογή πινάκων από το 11990 και οφείλει την ύπαρξη της στη δωρεά του μεγιστάνα και φιλανθρώπου Κουρτό. Εκτίθενται έργα των Μποτιτσέλι, Μπρουέλ, Μπελίνι, Ρούμπενς κα. Επίσης εκτίθενται έργα Ιμπρεσιονιστών και Μεταιμπρεσιονιστών ζωγράφων όπως έργα των Μονέ, Γκογκέν, Πιζαρό, Ρενουάρ και Μοντικλιάνι. Αριστουργήματα της Πινακοθήκης είναι το ¨Πίσω από το μπαρ στο Φολί Μπερζέ" του Μανέ, την αυτοπροσωπογραφία με τραυματισμένο αυτί του Βαν Γκογκ και τους "Χαρτοπαίκτες" του Σεζάν. Ως προς τη συλλογή Γκίλμπερτ, αυτή περιλαμβάνει εκπληκτικά χρυσά κουτιά, ιταλικές πέτρες, μωσαϊκά, σμαλτωμένες μινιατούρες - πορτρέτα, ευρωπαϊκά ασημικά που χρονολογούνται από τον 16ο έως το 19ο αιώνα.

Καθεδρικός Ναός Αγίου Παύλου

Ο μεσαιωνικός ναός του Αγίου Παύλου καταστράφηκε ολοσχερώς από την πυρκαγιά του 1666. Οι επισκέπτες του εσωτερικού του ναού του Αγίου Παύλου θα εντυπωσιαστούν κατευθείαν από την ηρεμία και την όμορφη διάταξη του ευρύχωρου εσωτερικού του. Το κεντρικό κλίτος, τα εγκάρσια και το χοροστάσιο σχηματίζουν ένα σταυρό, όπως στους μεσαιωνικούς ναούς, αλλά η μεγαλοφυΐα και η ευρηματικότητα του Ρεν είναι μεφανής στο σχέδιο που του επιβλήθηκε από τους διαχειριστές του ναού. Οι καλύτεροι τεχνίτες της εποχής δημιούργησαν ένα μπαρόκ εσωτερικό, αντάξιο των λαμπρών γεγονότων που θα λάμβαναν χώρα εκεί. Μεταξύ αυτών η κηδεία του Τσόρτσιλ, ο γάμος του πρίγκιπα Καρόλου και της λαίδη Νταϊάνα. Μη χάσετε την ευκαιρία να ανεβείτε στη στοά των ψιθύρων από όπου η ακουστική είναι τέτοια που ακούγονται μέχρι και οι ψίθυροι και η θέα στο Λονδίνο πανοραμική.

Γέφυρα Τάουερ (Tower Bridge)

H γέφυρα Τάουερ αποτελεί ένα εντυπωσιακό δείγμα βικτωριανής μηχανικής, η οποία ολοκληρώθηκε το 1894 και γρήγορα έγινε σύμβολο του Λονδίνου. Οι γοτθικού ρυθμού πύργοι και η γέφυρα που τους ενώνει, υποστηρίζουν το μηχανισμό που ανυψώνει τη γέφυρα για να περνούν μεγάλα πλοία ή σε ειδικές περιπτώσεις. Η γέφυρα στεγάζει ένα μουσείο, με εκθέματα που ζωντανεύουν την ιστορία της. Εδώ μπορείτε να θαυμάσετε πέρα από τη θέα, την ατμομηχανή που κινούσε τον ανυψωτικό μηχανισμό μέχρι το 1976, οπότε το σύστημα έγινε ηλεκτρικό.

London Eye της British Airways

Το London Eye είναι ένας τροχός ύψους 135 μέτρων. Ανεγέρθη το 2000 στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τη νέα χιλιετία κα γρήγορα έγινε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σημεία της πόλης, αξιοσημείωτο όχι μόνο για το μέγεθός του, αλλά και για την περιστροφική του κίνηση. Αποτελείται από 32 θαλαμίσκους, χωρητικότητας 25 ατόμων, πραγματοποιώντας ένα γύρο 30 λεπτών.

Royal Albert Hall

Σχεδιάστηκε από το μηχανικό Φράνσις Φόουκ και ολοκληρώθηκε το 1871. Αυτό το τεράστιο μέγαρο είχε ως πρότυπο τα ρωμαϊκά αμφιθέατρα και είναι από τα πιο ωραία οικοδομήματα της βικτωριανής περιόδου. Εξωτερικά διακοσμείται με μια χαριτωμένη ζωφόρο που συμβολίζει τον θρίαμβο των τεχνών και των επιστημών. Αρχικά είχε αποφασιστεί να ονομάζεται Αίθουσα Τεχνών και Επιστημών, αλλά το 1868, όταν η βασίλισσα Βικτωρία έβαλε το θεμέλιο λίθο, άλλαξε την ονομασία του σε 'Αλμπερτ Χολ, σε ανάμνηση του συζύγου της Αλβέρτου. Η αίθουσα χρησιμοποιείται για συναυλίες κλασσικής μουσικής, αλλά φιλοξενεί και άλλες εκδηλώσεις από αγώνες μποξ και συναυλίες ροκ μέχρι επιχειρηματικά συνέδρια.

Ανάκτορο Κένσιγκτον

Αυτό το ευρύχωρο ανάκτορο χρησιμοποιείται κατά το ήμισυ ως χώρος διαμονής της βασιλικής οικογένειας. Εδώ έχει την έδρα της η πριγκίπισσα Μαργαρίτα. Εδώ έλαβαν χώρα κάποια σημαντικά γεγονότα όπως ο θάνατος της βασίλισσας 'Αννας, η αναγγελία της βασιλείας της βασίλισσας Βικτωρίας και εδώ εναποθέτουν λουλούδια οι θαυμαστές της πριγκίπισσας Νταϊάνα μετά το θάνατό της. Οι κήποι του ανακτόρου αυτού έγιναν δημόσιος κήπος το 1841. Υπάρχει άγαλμα του Πίτερ Παν και πολλά άλλα σιντριβάνια και αγάλματα.

Χάιντ Παρκ

Το παλαιό φέουδο του Χάιντ αποτελούσε τμήμα της γης του Αβαείου Ουέστμινστερ, το οποίο όμως κατέλαβε ο βασιλιάς Ερρίκος ο Η'. Η τεχνητή λίμνη Σερπεντάιν δημιουργήθηκε το 1730. Εδώ φιλοξενούνται κατά καιρούς εκθέσεις και μεγάλες συναυλίες.

Χάροντς

Το πιο φημισμένο πολύ κατάστημα του Λονδίνου χρονολογείται από το 1849 και ιδρύθηκε από τον Τσαρλς Χάροντ. Ο Χάροντ επένδυσε στην ποιότητα και στην καλή εξυπηρέτηση. Η ποικιλία των προϊόντων είναι εντυπωσιακή.

Νότινγκ Χιλ

Μέχρι το 19ο αιώνα αυτός ο δρόμος, που σήμερα φιλοξενεί το μεγαλύτερο καρναβάλι δρόμου της Ευρώπης, ήταν αγροτική έκταση. Στις δεκαετίες του 1950 και 1960 έγινε το κέντρο της κοινότητας της Καραϊβικής, αφού πολλοί μετανάστες έμειναν εδώ. Το καρναβάκι ξεκίνησε το 1966 και κάθε Αύγουστο καταλμβάνει όλη την περιοχή με πολύχρωμες στολές, μουσική και χορό.

Ταξιδιωτικός Οδηγός