Spain Madrid

Οδηγός εστιατορίων Μαδρίτης

Η κουζίνα της Μαδρίτης

Η Μαδρίτη αποτελεί ένα χωνευτήρι για τις κουζίνες όλης της χερσονήσου. Καλοφαγάδες συμφωνούν στο κατά πόσο η κουζίνα της Μαδρίτης υπάρχει ή όχι, αλλά η αλήθεια είναι ότι η πρωτεύουσα της Ισπανίας έχει εμπλουτίσει τη γαστρονομία της με τις συνεισφορές Ανδαλουσιανών, Αυστραλών, Galicians και άλλων μεταναστών που εγκαταστάθηκαν εκεί.

Στη Μαδρίτη θα συναντήσετε έναν παράδεισο κάθε νύχτα της εβδομάδας. Πολλά νυχτερινά κέντρα είναι ανοιχτά ως τις πρώτες πρωινές ώρες. Στην κοντινή περιοχή της Plaza de Santa Bαrbara, Glorieta de Bilbao και Alonso Martνnez θα βρείτε ένα μεγάλο αριθμό από δημοφιλή bars, pubs, fast food restaurants και σημεία πώλησης παγωτού. Τα bars στις περιοχές Arguelles και Moncloa είναι γενικώς κατακλεισμένα από φοιτητές ή και νεότερο πλήθος.

Στην κοντινή περιοχή της Plaza de Dos de Mayo υπάρχουν αμέτρητα bar και καφετέριες με ζωντανή μουσική, όπως και μεσαίας κατηγορίας εστιατόρια. Οι δρόμοι Paseo de la Castellana, Paseo de Recoletos και Paseo del Prado έχουν τα πιο ποιοτικά εστιατόρια καφετέριες και τα πιο πολυσύχναστα νυχτερινά κέντρα. Τους καλοκαιρινούς μήνες και ειδικότερα τα βράδια, ανοιχτοί εξώστες αφθονούν στις περιοχές Paseo de la Castellana και Parque del Oeste.

Εστιατόρια που προτείνουμε στη Μαδρίτη

Al Paseo | Paseo de la Habana 65

Η κουζίνα του είναι κυρίως πιστή στις συνταγές των Βάσκων με ιδιαίτερα δημοφιλές πιάτο του τις tortillas. Φιλική ατμόσφαιρα και καλή εξυπηρέτηση.

Arce | Calle Augusto Figueroa 32

Το μενού είναι εμπλουτισμένο με πιάτα από τους Βάσκους, ελαφρώς τροποποιημένα σύμφωνα με τις τελευταίες τάσεις στην κουζίνα. Χρησιμοποιούνται μόνο τα πιο φρέσκα υλικά. Η κάβα του διαθέτει πολύ μεγάλη ποικιλία κρασιών και η διακόσμησή του είναι ευχάριστη.

Ciriaco | Calle Mayor 84

Η διακόσμηση αυτού του εστιατορίου θυμίζει παλιά ταβέρνα. Όλα τα έπιπλα είναι ξύλινα και οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι με ελαιογραφίες τις οποίες έχουν χαρίσει πιστοί πελάτες από το παρελθόν. Η κουζίνα ακολουθεί την καστιλιάνικη παράδοση και σε συνδυασμό με την ατμόσφαιρα που επικρατεί δημιουργούν μια ιδανική επιλογή για φαγητό.

La Dorada | Calle Orense 64-66

Το μενού του εστιατορίου αυτού διαθέτει εξαιρετικό ψάρι και ανδαλουσιανά θαλασσινά. Το γεύμα σας θα το απολαύσετε σε ένα σκηνικό καμπίνας πλοίου.

Cafe Balear | Calle Sagunto 18

H φιλοσοφία του καταστήματος αυτού είναι το "less is more" και έτσι οι τοίχοι του δεν είναι διακοσμημένοι με κάτι και η τραπεζαρία είναι λευκή. Λέγεται ότι προσφέρει την καλύτερη paella στη Μαδρίτη και διαθέτει μεγάλη ποικιλία καστιλιάνικων κρασιών.

Casa Mingo | Paseo de la Florida 2

Οι επισκέπτες του καταστήματος αυτού μοιράζονται θέσεις σε μακριά, ξύλινα τραπέζια δημιουργώντας έτσι μία πολύ ζεστή ατμόσφαιρα. Η σπεσιαλιτέ του είναι το ψητό κοτόπουλο και σερβίρεται με σπιτικό κρασί.

Sanabresa | Calle Amor de Dios 12

Tο εστιατόριο αυτό προσφέρει αυθεντικά μεσογειακά γεύματα και τοπικό φαγητό από τη Zamora σε ένα εκλεπτυσμένο εσωτερικό. Το μενού δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα πιάτα με μπακαλιάρο και διαθέτει μια πολύ καλή κάβα κρασιών.

Ταξιδιωτικός Οδηγός

Pamediakopes.gr > Ξενοδοχεία > Εστιατόρια