Milan Italy

Αξιοθέατα στο Μιλάνο

Τι αξίζει να δείτε στο Μιλάνο

O Μυστικός Δείπνος | Piazza S. Maria delle Grazie

Το διάσημο έργο του Leonardo da Vinci, Μυστικός Δείπνος, αποκαταστάθηκε και εκτίθεται πλέον στο κοινό. Καλό είναι να κλείσετε από νωρίτερα ραντεβού ώστε να μπορέσετε να το επισκεφθείτε, γιατί εξαιτίας του περιορισμένου χώρου και της ευαισθησίας του έργου δεν μπορεί να το επισκεφθεί πολύς κόσμος ταυτόχρονα.

Πινακοθήκη Brera

Η πινακοθήκη αυτή διαθέτει μία από τις καλύτερες συλλογές μεσαιωνικής και αναγεννησιακής, ιταλικής τέχνης. Διάσημα αριστουργήματα που φιλοξενούνται εδώ είναι έργα του Raphael "Ο Γάμος της Παρθένου", το κομμάτι του άμβωνα με τον Δούκα του Ορμπίνο του Piero della Francesca, Μυστικός Δείπνος του Rubens, το Φιλί του Hayez. Το κτίριο της πινακοθήκης χτίστηκε το 1591 και αρχικά προοριζόταν για σχολή θεολογίας των Ιησουιτών. Επεκτάθηκε το 1651 από τον αρχιτέκτονα Richini. Κατά τη διάρκεια της κυριαρχίας της Μαρίας Θηρεσίας, η σχολή έκλεισε και το κτίριο χρησιμοποιήθηκε ως σχολή για τέχνες, για τον Βοτανικό Κήπο και το Αστρονομικό Παρατηρητήριο.

Μουσείο Diocesano | Corso di Porta Ticinese 95

Στο μουσείο αυτό φιλοξενείται μία συλλογή από θρησκευτικά έργα τέχνης, όπως και ένας αριθμός πινάκων ζωγραφικής του 14ου και 15ου αιώνα από εκκλησίες στο Diocese.

Καθεδρικός του Duomo

Ο καθεδρικός του Duomo χτίστηκε το 1386 από τον Gian Galeazzo Visconti και από τότε αποτέλεσε κέντρο των σημαντικότερων γεγονότων της ιστορίας του Μιλάνου. Η εκκλησία εκτείνεται σε χώρο 12,000τ.μ. και ζυγίζει πάνω από 325,000 τόνους και υπήρξε η μεγαλύτερη χριστιανική εκκλησία μέχρι να κατασκευαστεί ο 'Αγιος Πέτρος στη Ρώμη. Η αρχιτεκτονική του κτιρίου είναι εκπληκτική και ο ναός είναι διακοσμημένος ακόμα και στα πιο κρυφά μέρη. Σύνολο υπάρχουν 3,400 αγάλματα. Ολοκληρώθηκε το 1960 και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να είναι εμφανή στην κατασκευή του, διάφορα αρχιτεκτονικά στυλ. Μην παραλείψετε να θαυμάσετε τη χρυσή Madonnina, την ύψους 4 μέτρων, επικαλυμμένη με φύλλα χρυσού μορφή της Παναγίας που βρίσκεται στο ψηλότερο βέλος του ναού.

Μουσείο του Duomo | Piazza Duomo 14

Βιτρό, γλυπτά, ταπετσαρίες, πίνακες ζωγραφικής και διαγράμματα που επεξηγούν την πορεία του καθεδρικού κατά το πέρασμα των χρόνων φιλοξενούνται σε αυτό το μουσείο.

Μουσείο του θεάτρου της Σκάλας | Teatro alla Scala

Στο μουσείο αυτό φιλοξενούνται αναμνηστικά του Βέρντι, πόστερ, κουστούμια από παραστάσεις, σκηνικά, πορτρέτα διάσημων τραγουδιστών της όπερας, μια μικρή συλλογή από μουσικά όργανα και δίσκους για γραμμόφωνο και πολλά άλλα. Στην επίσκεψη στο μουσείο περιλαμβάνεται και ξενάγηση στη σκηνή του θεάτρου της Σκάλας, εφόσον δε λαμβάνουν χώρα πρόβες.

Πινακοθήκη Ambrosiana | Piazza Pio XI 2

Πίνακες ζωγραφικής Λομβαρδών ζωγράφων του 15ου και 16ου αιώνα, Αναγεννησιακά έργα από τη Βενετία, έργα Φλαμανδών ζωγράφων και τα αριστουργήματα των Leonardo da Vinci "Πορτραίτο ενός Μουσικού", "Καλάθι με φρούτα" του Caravaggio και τα αρχικά σχέδια για τη "Σχολή των Αθηνών" του Raphael, φιλοξενούνται στην πινακοθήκη αυτή.

Αρχαιολογικό Μουσείο | Corso Magenta 15

Εκθέματα από την ιστορία των Ελλήνων, Ετρούσκων και των χρόνων του Μεσαίωνα, αλλά και μία μικρή συλλογή από την Ghandara στις Ινδίες. Επιπλέον υπάρχει ειδικό τμήμα με ευρήματα terra cotta, αλάβαστρου, κοκκάλινα και αντικείμενα από ελεφαντόδοντο από την αρχαία Ελλάδα. Στον κήπο μπορείτε να θαυμάσετε κομμάτι των Ρωμαϊκών τειχών.

Μουσείο επιστημών και τεχνολογίας Leonardo da Vinci | Via S. Vittore 21

Μηχανήματα, εργαλεία και πολλές εφευρέσεις του Λεονάρντο Ντα Βίντσι είναι μέρος της τεράστιας συλλογής του μουσείου αυτού, το οποίο εκτείνεται στους χώρους ενός πρώην μοναστηριού. Τελευταία προσθήκη στο μουσείο είναι αυτή του υποβρυχίου του Enrico Toti.

Δημόσιο Ενυδρείο του Μιλάνου | Via Gadio 2

Σε αυτό τα κτίριο αρτ-νουβό αισθητικής μπορείτε να θαυμάσετε την αναπαράσταση υδάτινων κόσμων, το δέλτα του ποταμού Πο, και της λιμνοθάλασσας της Βενετίας. Επίσης στους χώρους με τα ψάρια, μπορείτε να τα θαυμάσετε να μετακινούνται στη γυάλινη οροφή από επάνω σας!

Γκαλερία Vittorio Emanuele | Duomo

Όταν ο αρχιτέκτονας Vittorio Emauele σχεδίασε το χώρο αυτό, η χρήση του σίδερου και του γυαλιού για την οροφή και η ιδέα του στεγασμένου δρόμου με καταστήματα, ήταν πρωτοποριακή και ασυνήθιστη για την εποχή. Παρ' όλα αυτά η Γκαλερία Vittorio Emanuele σήμερα αποτελεί σήμα κατατεθέν της πόλης του Μιλάνου και τόπο συγκέντρωσης των επιχειρηματιών και έχει αντιγραφεί σε πολλές άλλες πόλεις.

Κάστρο | Piazza Castello

Το Κάστρο του Μιλάνου αποτελεί το δεύτερο σήμα κατατεθέν της πόλης μετά το καθεδρικό ναό της πόλης και ευτυχώς ανακατασκευάστηκε αντί να καταστραφεί εντελώς. Έτσι, ανακαλύφθηκε ένα φρέσκο του Λεονάρντο ντα Βίντσι.

Το άλογο του Λεονάρντο

Το άλογο του Λεονάρντο είναι ένα σχέδιο του καλλιτέχνη το οποίο ήταν έτοιμο προς κατασκευή, αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, γιατί ο χορηγός του Λεονάρντο καθαιρέθηκε από την εξουσία και δε μπορούσε να τον χρηματοδοτήσει. Αρκετά χρόνια αργότερα, ο Charles Dent αποφάσισε να κατασκευάσει τελικά το σχέδιο αυτό του Λεονάρντο, το οποίο τελικά ολοκληρώθηκε το 1999 και σήμερα βρίσκεται στον Ιππόδρομο της πόλης.

Κεντρικός Σιδηροδρομικός Σταθμός | Piazza Duca d'Aosta

O κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός του Μιλάνου χτίστηκε από τον Stacchini το 1912, ο οποίος συνδύασε τον αρ-ντεκό ρυθμό με τον αρχαιορωμαϊκό. Στην κατασκευή προσέθεσε πολλά μωσαϊκά, γλυπτά και κεραμικά διακοσμητικά στοιχεία, τα οποία αντικατοπτρίζουν την εθνικιστική τάση των ημερών που χτίστηκε. Η απόφαση να βρίσκονται οι γραμμές του τραίνου σε υψηλότερο επίπεδο από αυτό των δρόμων, οδήγησε το αρχιτέκτονα να δημιουργήσει αυτές τις θρυλικές, μεγαλειώδεις σκάλες. Αργότερα βέβαια, συνδέθηκε και με το φασίστα Μουσολίνι, ο οποίος θεωρούσε ότι το μεγαλοπρεπές του σταθμού αντικατοπτρίζει με τον καλύτερο τρόπο το μεγαλείο της κυριαρχίας του και πρόσθεσε διάφορα φασιστικά εμβλήματα καθώς και ένα μωσαϊκό με το πρόσωπό του. Φυσικά, όλα αυτά καθαιρέθηκαν μετά την πτώση της εξουσίας του και σήμερα παραμένουν ελάχιστα στοιχεία αυτής της εποχής και όχι ιδιαίτερα εμφανή.

Via Montenapoleone

Η περιοχή γύρω από τη Via Montenapoleone περικλείει όλα τα μεγάλα ονόματα της μόδας σήμερα και οι βιτρίνες των καταστημάτων προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα. Οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας και όλοι οι διάσημοι σχεδιαστές της ιταλικής μόδας παρουσιάζουν εδώ δείγματα της υψηλής ραπτικής τους.

Ταξιδιωτικός Οδηγός