Mykonos Greece

Οδηγός μετάβασης και μετακινήσεων στη Μύκονο

Πώς θα φτάσετε στη Μύκονο

Η άφιξη στο νησί της Μυκόνου είναι ιδιαίτερα εύκολη δεδομένου ότι η συνδέεται ακτοπλοϊκά και αεροπορικά με την υπόλοιπη χώρα. Από την Αθήνα αναχωρούν ferries και high-speed, τόσο από το λιμάνι του Πειραιά, όσο και από το λιμάνι της Ραφήνας. Η Μύκονος όμως, συνδέεται ακτοπλοϊκά και με άλλα λιμάνια της χώρας στη Θεσσαλονίκη, στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη. Η συχνότητα των δρομολογίων εξαρτάται από την εποχή που θα επιλέξετε για να επισκεφτείτε το νησί των ανέμων. Ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, τα δρομολόγια από και προς τη Μύκονο είναι ιδιαίτερα συχνά αφού το νησί είναι κατάμεστο από τουρίστες. Η τιμή των εισιτηρίων εξαρτάται από την εποχή, αλλά και το μεταφορικό μέσο (ferry-boat, high-speed, flying dolphins), που θα επιλέξετε. Μπορείτε να κλείσετε τα ακτοπολοϊκά εισιτήρια για Μύκονο από τη μηχανή αναζήτησης του pamediakopes.gr Στη Μύκονο υπάρχουν τρία λιμάνια, το παλιό, που βρίσκεται κοντά στη χώρα, το καινούργιο που είναι 10 χιλιόμετρα βόρια του νησιού και το λιμάνι το οποίο συνδέει αποκλειστικά τη Μύκονο με τη Δήλο , ώστε να μην προκαλείται σύγχυση στους επισκέπτες. Το αεροδρόμιο της Μυκόνου, βρίσκεται 4 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη και η πρόσβαση σε αυτό γίνεται με λεωφορείο ή ταξί. Από το Διεθνές Αερολιμένα Αθηνών- Ελευθέριος Βενιζέλος στα Σπάτα, υπάρχουν πτήσεις από και προς τη Μύκονο, διάρκειας 45 λεπτών, καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Επίσης, υπάρχει αεροπορική σύνδεση με Θεσσαλονίκη, Σαντορίνη και Ρόδο. Οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται ανάλογα με την εποχή, την αεροπορική εταιρία και την πληρότητα των αεροπλάνων. Τέλος, κατά τη θερινή σεζόν, το νησί συνδέεται με διάφορες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με πτήσεις charter.

Πώς θα περιηγηθείτε στη Μύκονο

Με ταξί

Το ταξί είναι το πιο άνετο μέσο μεταφοράς στο νησί, αφού δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να δουν μια πληθώρα περιοχών γρήγορα και ξεκούραστα. Ωστόσο, είναι το πιο ακριβό μέσο μεταφοράς. Οι τιμές καθορίζονται κάθε χρόνο και διαφοροποιούνται ανάλογα με την εποχή. Δεν υπάρχουν ταξίμετρα, αλλά οι τιμές είναι εκ των προτέρων ορισμένες για κάθε διαδρομή, και αναγράφονται σε πίνακα στην πιάτσα των ταξί. Η πιάτσα των ταξί βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του νησιού, στην πόλη, δίπλα στο άγαλμα της Μαντώ Μαυρογένους.

Με λεωφορείο

Αποτελεί τον πιο οικονομικό τρόπο μετακίνησης στη Μύκονο. Υπάρχουν δύο βασικοί σταθμοί λεωφορείων που επιτρέπουν την μετακίνηση των επισκεπτών στα πιο δημοφιλή χωριά και στις πιο γνωστές παραλίες του νησιού: Ο ένας βρίσκεται στο βόριο τμήμα της πόλης, πίσω από το αρχαιολογικό μουσείο και κοντά στον ΟΤΕ. Οι περιοχές στις οποίες μπορείτε να μεταβείτε από αυτό το σταθμό βρίσκονται στο βόριο και ανατολικό τμήμα και είναι οι εξής: 'Αγιος Στέφανος, Τούρλος, Καλαφάτι, Ελιά, Καλό Λιβάδι, 'Ανω Μέρα. Ο άλλος βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού, στην πλατεία Φάμπρικα, δίπλα στα γραφεία της Ολυμπιακής και παρέχει δρομολόγια για τις νότιες περιοχές : Όρνος, 'Αγιος Ιωάννης, Πλατύς Γιαλός, Ψαρού, Paradise, Παράγκα, αεροδρόμιο. Οι τιμές των εισιτηρίων εξαρτώνται από τον προορισμό, αλλά δεν ξεπερνούν, τα 2 ευρώ. Η συχνότητα των δρομολογίων ποικίλει και εξαρτάται από την εποχή (low or high).

Με αυτοκίνητο ή μηχανάκι

Μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο, scooter ή μηχανάκι για να περιηγηθείτε πιο εύκολα και γρήγορα στο νησί. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια σημαντικά σημεία που μπορεί να λειτουργήσουν περιοριστικά στην ενοικίαση όπως, το χρονικό διάστημα κατοχής του διπλώματος ή η ηλικία.

Με καΐκι

Είναι το ιδανικό μέσο για να επισκεφτείτε παραλίες στο νότιο και ανατολικό τμήμα του νησιού. Από τον Πλατύ Γιαλό και τον Όρνο αναχωρούν καΐκια προς τις παραλίες Παράγκα, Super Paradise, Paradise, Ελιά, Αργάρι και Ψαρού. Πληροφορίες για τα δρομολόγια, και τις τιμές των εισιτηρίων μπορείτε να συλλέξετε στο λιμάνι. Επιπλέον, υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια από και προς το νησί της Δήλου, το οποίο αξίζει να επισκεφτείτε, αφού βρίσκεται μόλις 2 χιλιόμετρα δυτικά της Μυκόνου.

Συστάσεις και Συμβουλές για τη μετακίνησή σας στη Μύκονο

Τα ταξί χρησιμοποιούνται σε μεγάλο βαθμό στη Μύκονο, γι αυτό μην εκπλαγείτε αν περιμένετε αρκετή ώρα για να βρείτε. Πριν επιβιβαστείτε στο ταξί, ενημερωθείτε προσεκτικά για τις τιμές που χρεώνουν για κάθε προορισμό και βρίσκονται αναρτημένες στην πιάτσα των ταξί. Η ενημέρωση είναι ο καλύτερος τρόπος για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων και για να μην σα εξαπατήσει κανείς με παράλογες τιμές. Το αυτοκίνητο σας επιτρέψει να απομακρυνθείτε από την πόλη και να εξερευνήσετε απομονωμένες περιοχές του νησιού, στις οποίες δε πηγαίνει λεωφορείο. Πρέπει όμως να έχετε το δίπλωμά σας πάντα μαζί σας γιατί οι αστυνομικοί έλεγχοι στο νησί είναι πολύ συχνοί. Να είστε πολύ προσεκτικοί όταν οδηγείτε , ιδιαίτερα το καλοκαίρι, που υπάρχουν πολλοί crazy drivers τα ατυχήματα είναι πολύ συχνά! Να μην οδηγείτε αν έχετε πιει αλκοόλ και να φοράτε ζώνη αρχικά για δική σας ασφάλεια και γιατί τα πρόστιμα είναι πολύ ακριβά.

Ταξιδιωτικός Οδηγός

Pamediakopes.gr > Ξενοδοχεία > Μετακίνηση