Paros Greece

Οδηγός μετάβασης και μετακινήσεων στην Πάρο

Μετάβαση στην Πάρο

Χρόνο με το χρόνο η μετακίνηση από και προς το νησί της Πάρου γίνεται καλύτερη. Μπορείτε να φτάσετε στην Πάρο ακτοπλοϊκά με πλοία που αναχωρούν από την πρωτεύουσα, τόσο από τον Πειραιά όσο και από τη Ραφήνα. Τα δρομολόγια είναι ιδιαίτερα συχνά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι τιμές των εισιτηρίων εξαρτώνται από το πλοίο που θα επιλέξετε. Με ferry boat που ξεκινά από τον Πειραιά το εισιτήριο είναι πιο φτηνό και το ταξίδι διαρκεί περίπου 5 ώρες, ενώ με high speed, που αναχωρεί από τον Πειραιά, το εισιτήριο είναι ακριβότερο και το ταξίδι διαρκεί περίπου 3 ώρες. Η Πάρος συνδέεται και με άλλα λιμάνια της χώρας μερικά από τα οποία είναι η Αμοργός, η Ανάφη, η Ικαρία, η Ίος, η Σάμος, η Μύκονος, η Νάξος, η Ρόδος, η Σαντορίνη, η Σίφνος, η Σκιάθος, η Σύρος, η Τήνος, η Κρήτη, ο Βόλος και η Θεσσαλονίκη. Μπορείτε να κάνετε κράτηση για ακτοπολοϊκά εισιτήρια για Πάρο από τη μηχανή κράτησης του pamedikopes.gr.

Εναλλακτικά μπορείτε να ταξιδέψετε στην Πάρο αεροπορικώς. Το αεροδρόμιο της Πάρου βρίσκεται σε απόσταση 9 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα του νησιού, την Παροικιά, κοντά στο χωριό Αλυκή. Η απόσταση είναι περίπου 10 λεπτά και μπορείτε να πάτε με ταξί ή με λεωφορείο. Οι πτήσεις από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος είναι πολύ συχνές και η διάρκεια τους 35 λεπτά. Στη διάρκεια του καλοκαιριού η Πάρος συνδέεται με άλλα διεθνή αεροδρόμια, όχι όμως απευθείας αλλά μόνο μέσω της Αθήνας. Μπορείτε να κάνετε κράτηση για αεροπορικά εισιτήρια για Πάρο από τη μηχανή αναζήτησης του pamediakopes.gr.

Πώς θα περιηγηθείτε στην Πάρο

Με αυτοκίνητο

Το αυτοκίνητο αν και στοιχίζει παραπάνω από τα μαζικά μέσα μεταφοράς, είναι ιδανικό για να εξερευνήσετε κάθε γωνιά του νησιού και να ανακαλύψετε κρυμμένες ομορφιές του. Μπορείτε απλά, γρήγορα και φτηνά να νοικιάσετε αυτοκίνητο , χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική υπηρεσία ενοικίασης αυτοκινήτων του pamediakopes.gr και να το παραλάβετε στο λιμάνι ή το αεροδρόμιο.

Με ταξί

Το ταξί είναι σαφώς το πιο ξεκούραστο μέσο μεταφοράς, αλλά και το πιο ακριβό. Οι τιμές καθορίζονται κάθε χρόνο και είναι συγκεκριμένες για κάθε προορισμό στο νησί, χωρίς να υπάρχουν ταξίμετρα. Μπορείτε να βρείτε ταξί στην Παρικιά στην κεντρική πλατεία.

Με λεωφορείο

Είναι ο πιο ασφαλής και ο πιο φτηνός τρόπος για να γνωρίσετε το νησί της Πάρου. Στην Παρικία, η στάση του λεωφορείου βρίσκεται στην προκυμαία, και εκεί μπορείτε να βρείτε αναρτημένα όλα τα δρομολόγια. Η συχνότητα των δρομολογίων εξαρτάται από την εποχή. Σε γενικές γραμμές όμως η συγκοινωνία είναι αρκετά συχνή και ακριβής και συνδέει πολλές περιοχές της Πάρου : Παρικιά, Νάουσα, Αλυκή, Πούντα, Χρυσή Ακτή.

Με καΐκι

Σε όλα τα νησιά της Ελλάδας οι βάρκες είναι πολύ δημοφιλές μέσο περιήγησης. Είναι απόλυτα ασφαλείς και το εισιτήριο στοιχίζει ελάχιστα. Είναι το πιο ιδανικό μέσο για να σας μεταφέρει στις απόκρημνές παραλίες της Πάρου.

Με τα πόδια

Το περπάτημα στην Πάρο είναι ένας πολύ όμορφος τρόπος να περιπλανηθείτε στο νησί και να θαυμάσετε από κοντά τόσο τις φυσικές ομορφιές όσο και τα αξιοθέατά του. Ωστόσο δεν είναι ιδανικό όταν κάνει πάρα πολύ ζέστη.

Συστάσεις

Αν επιθυμείτε να πάτε στην Πάρο ακτοπλοϊκώς, σε high season, μην περιμένετε να κλίσετε εισιτήριο τελευταία στιγμή. Το πιο πιθανό είναι να μη βρείτε. Να έχετε στο μυαλό σας ότι ο καιρός στο Αιγαίο είναι άστατος και οι άνεμοι πολύ συχνοί. Ακόμα και το καλοκαίρι να έχετε μαζί σας μία ζακέτα, γιατί το βράδυ μπορεί να σας χρειαστεί. Και να μην εκπλαγείτε αν εξαιτίας του αέρα δεν μπορείτε να εγκαταλείψετε το νησί. Σε περίπτωση που κινείστε με δικό σας μεταφορικό μέσο να έχετε το δίπλωμά σας πάντα μαζί σας γιατί οι αστυνομικοί έλεγχοι στο νησί είναι πολύ συχνοί. Να είστε πολύ προσεκτικοί όταν οδηγείτε, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, που υπάρχουν πολλοί crazy drivers τα ατυχήματα είναι πολύ συχνά! Να μην οδηγείτε αν έχετε πιει αλκοόλ και να φοράτε ζώνη αρχικά για δική σας ασφάλεια και γιατί τα πρόστιμα είναι πολύ ακριβά. Αν χρειάζεστε ταξί, να έχετε στο μυαλό σας ότι τα ταξί στα νησιά χρησιμοποιούνται πάρα πολύ, και γι' αυτό ίσως χρειαστεί να περιμένετε αρκετή ώρα. Και μην ξεχνάτε, για να μην εξαπατηθείτε ποτέ, να κοιτάτε πάντα ή να ρωτάτε από πριν πόση είναι η χρέωση της διαδρομής που θέλετε να ακολουθήσετε.

Ταξιδιωτικός Οδηγός

Pamediakopes.gr > Ξενοδοχεία > Μετακίνηση