Rhodes Greece

Οδηγός μετάβασης και μετακινήσεων στη Ρόδο

Πώς θα πάτε στη Ρόδο

Μπορείτε να πάτε στη Ρόδο ακτοπλοϊκώς είτε με ferry boat είτε με high speed. Από το λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν καθημερινά πλοία για τα Δωδεκάνησα. Συνήθως τα πλοία ταξιδεύουν κατά τη διάρκεια της νύχτας δεδομένου ότι το ταξίδι είναι μεγάλο. Κάποια πλοία πηγαίνουν κατευθείαν στη Ρόδο, ενώ κάποια άλλα κάνουν στάσεις σε άλλα νησιά, όπως στην Πάτμο, στην Κάλυμνο, στη Λέρο, στην Κω. Οι τιμές των εισιτηρίων για τη Ρόδο ποικίλουν ανάλογα με την εποχή που θα επιλέξετε να επισκεφτείτε το νησί, καθώς και τον τύπο του πλοίου. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι από 13 έως 17 ώρες και για το λόγο θα ήταν καλό να κλίσετε μια καμπίνα για να μην κουραστείτε. Η Ρόδος συνδέεται ακτοπλοϊκά και με άλλα λιμάνια της χώρας, αλλά με δρομολόγια που δεν είναι τόσο συχνά: Θεσσαλονίκη, Σαντορίνη , Μύκονος , Κρήτη. Μπορείτε να κάνετε κράτηση για ακτοπολοϊκά εισιτήρια για Ρόδο από τη μηχανή αναζήτησης του pamediakopes.gr.

Εναλλακτικά, επειδή το ταξίδι με το πλοίο είναι πολύωρο, πολλοί επιλέγουν να φτάσουν στο νησί της Ρόδου με αεροπλάνο. Αεροπλάνα αναχωρούν πολύ συχνά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες από τα αεροδρόμια της Αθήνας- Ελευθέριος Βενιζέλος-, της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης καθώς και άλλων νησιών του Αιγαίου. Στη high season υπάρχει αεροπορική σύνδεση και με πολλές ευρωπαϊκές πόλεις ή πόλεις της Τουρκίας. Η τιμή του αεροπορικού εισιτηρίου μπορεί να είναι ιδιαίτερα χαμηλή αν κάνετε την κράτηση αρκετό καιρό πριν. Μπορείτε να κάνετε κράτηση για αεροπορικά εισιτήρια για Ρόδο από τη μηχανή αναζήτησης του pamediakopes.gr. Το διεθνές αεροδρόμιο Διαγόρας της Ρόδου βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του νησιού, σε απόσταση 14 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα και μπορείτε να μεταβείτε σε αυτό με ταξί ή ιδιωτικό όχημα.

Πώς θα περιηγηθείτε στη Ρόδο

Με ταξί

transportationΤα ταξί στην Ελλάδα χρησιμοποιούνται σε μεγάλο βαθμό ως μέσο μεταφοράς γιατί είναι γρήγορο. Μπορεί να είναι πιο ακριβό από το λεωφορείο, αλλά σε σχέση με άλλες πόλεις του εξωτερικού τα ταξί είναι πολύ φτηνά στην Ελλάδα. Στη ρόδο υπάρχουν πολλές στάσεις που μπορείτε να βρείτε ταξί αλλά υπάρχει και η δυνατότητα της τηλεφωνικής ειδοποίησης (ράδιο ταξί). Στη δεύτερη περίπτωση το ταξί έρχεται και σας παραλαμβάνει από το μέρος που είστε και έτσι δε χρειάζεται να περιμένετε στις στάσεις με τον κόσμο προκειμένου να βρείτε. Ωστόσο κοστίζει λίγο πιο ακριβά γιατί χρεώνεστε και το τηλεφώνημα. Τα ταξί στη Ρόδο είναι μπλε με άσπρη οροφή. Αν και υπάρχει εν όριο στην τιμή που θα πληρώσετε για κάθε προορισμό, τα ταξί στη Ρόδο έχουν ταξίμετρα που ξεκινούν από μια ελάχιστη χρέωση. Βέβαια μην ξεχνάτε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας η χρέωση είναι διπλάσια.

Με λεωφορείο

Τα λεωφορεία στη Ρόδο προσφέρουν τη δυνατότητα περιήγησης σε πολλά μέρη του νησιού με ευχάριστο και φτηνό τρόπο. Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε από τη στάση ή εντός του λεωφορείου, από τον οδηγό. Υπάρχουν 3 διαφορετικές υπηρεσίες που αφορούν τα λεωφορεία :

  • Δημοτική εταιρία μεταφοράς ΡΟΔΑ (2241 0 26300 24129) Τα λεωφορεία κάνουν διαδρομές στο κέντρο της πόλης, στα προάστια (π.χ. Καστρί, Ιαλυσός, Μαρίτσα, Παραδείσι), και στη δυτική πλευρά του νησιού (π.χ. Θεολόγος, Ελεούσα, Πλατανιά).
  • ΚΤΕΛ (2241 0 27706 75134) Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ κάνουν μακρινές διαδρομές στις περιοχές στην ανατολική πλευρά του νησιού όπως Φαληράκι, Αφάντου, Αρχάγγελος, Λίνδος, Καλλιθιές.

Με αυτοκίνητο

Η Ρόδος είναι από τα μεγαλύτερα νησιά της Ελλάδας και για αυτό είναι δύσκολο να περιηγηθείτε σε αυτό χωρίς ιδιόκτητο αυτοκίνητο. Ενώ μπορείτε να μεταφέρετε το αυτοκίνητο σας με το πλοίο η ταλαιπωρία και το κόστος δεν αξίζουν να κάνετε κάτι τέτοιο. Μπορείτε απλά, γρήγορα και φτηνά να νοικιάσετε αυτοκίνητο , χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική υπηρεσία ενοικίασης αυτοκινήτων του pamediakopes.gr και να το παραλάβετε στο λιμάνι ή το αεροδρόμιο.

Με καΐκι

Τέλος, όπως σε όλα τα νησιά έτσι και στη Ρόδο υπάρχει η δυνατότητα μετακίνησης με καΐκι. Υπάρχουν καΐκια που μπορούν να σας μεταφέρουν σε κάποιες απόκρημνες παραλίες του νησιού ή σε κάποια νησιά, όπως η Λίνδος. Από το λιμάνι στο Μαντράκι συλλέξτε πληροφορίες για τα δρομολόγια.

Ταξιδιωτικός Οδηγός

Pamediakopes.gr > Ξενοδοχεία > Μετακίνηση