Santorini Greece

Οδηγός μετάβασης και μετακινήσεων στη Σαντορίνη

Πως θα μεταβείτε στη Σαντορίνη

Μπορείτε νε φτάσετε στο νησί της Σαντορίνης πολύ εύκολα, αφού συνδέεται με διάφορες πόλεις της Ελλάδας, τόσο αεροπορικά, όσο και ακτοπλοϊκά.

Αν θέλετε να πάτε ακτοπλοϊκώς, αναχωρούν καθημερινά ferries και high-speed catamaran από το λιμάνι του Πειραιά. Υπάρχουν επίσης δρομολόγια από άλλα λιμάνια στα νησιά των Κυκλάδων, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη. Η συχνότητα των δρομολογίων εξαρτάται από την εποχή που θα επιλέξετε και από την τουριστική κίνηση που υπάρχει. Ειδικά, το καλοκαίρι τα δρομολόγια είναι πολύ συχνά (σίγουρα περισσότερα από ένα την ημέρα), γιατί πολλοί τουρίστες πάνε ή φεύγουν από το νησί. Οι τιμές των εισιτηρίων ποικίλουν και εξαρτώνται από τον τύπο του πλοίου που θα επιλέξετε (ferry-boat, high-speed, flying dolphin). Προτείνουμε να κάνετε κράτηση αρκετό χρονικό διάστημα πριν, προκειμένου να εξασφαλίστε τις καλύτερες δυνατές τιμές (με τη μηχανή αναζήτησης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων του pamediakopes.gr). Το ταξίδι με ferry-boat διαρκεί περίπου 9-10 ώρες, ενώ με high-speed περίπου 4-5 ώρες. Στη Σαντορίνη υπάρχουν 2 λιμάνια, ένα στην πρωτεύουσα, τη Θήρα και ένα το λιμάνι του Αθηνιού. Το κύριο λιμάνι είναι ο Αθηνιός, που εξυπηρετεί το μεγαλύτερο αριθμό τουριστών που φτάνουν ή αναχωρούν. Το λιμάνι της Θήρας, προσφέρει κυρίως δρομολόγια για κοντινές κρουαζιέρες και εκδρομές στο ηφαίστειο και στη Θηρασία.

Εναλλακτικά, μπορείτε να πάτε στη Σαντορίνη αεροπορικώς. Το αεροδρόμιο του νησιού βρίσκεται σε απόσταση 5 περίπου χιλιομέτρων από τη Θήρα, στο Μονόλιθο και μπορείτε να πάτε εκεί, είτε με λεωφορείο, είτε με ταξί. Από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», υπάρχουν καθημερινές πτήσεις από και προς το νησί της Σαντορίνης. Η πτήση από την Αθήνα διαρκεί 45 λεπτά. Υπάρχει, επίσης αεροπορική σύνδεση με άλλα μεγάλα αεροδρόμια της χώρας, με τη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο και την Κρήτη και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και με πολλά αεροδρόμια ευρωπαϊκών χωρών. Τα αεροπορικά εισιτήρια κοστίζουν ανάλογα με την εποχή που θέλετε να πάτε στο νησί, την αεροπορική εταιρία και την πληρότητα. Επιλέξτε να κάνετε κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων τώρα για να εξασφαλίστε τις καλύτερες τιμές.

Πώς να μετακινηθείτε ενώ βρίσκεστε στη Σαντορίνη

Με Ταξί στη Σαντορίνη

Τα ταξί στη Σαντορίνη είναι ευρέως διαθέσιμα για όσους δεν έχουν αυτοκίνητο και μπορείτε να βρείτε να σας περιμένουν στο λιμάνι με την άφιξη σας στο νησί. Υπάρχει πιάτσα ταξί στην κεντρική πλατεία της Θήρας και η χρέωση προκαθορίζεται κάθε χρόνο ανάλογα με τον προορισμό και την εποχή (low - high season).

Με Λεωφορείο στη Σαντορίνη

Τα αστικά λεωφορεία στο νησί της Σαντορίνης είναι διαθέσιμα να εξυπηρετήσουν το κοινό με άψογο τρόπο. Τα δρομολόγια διαφέρουν από τη χειμερινή στην καλοκαιρινή περίοδο, αλλά είναι πάντα επαρκή για να καλύψουν την τουριστική κίνηση που υπάρχει. Οι ώρες των δρομολογίων είναι αναρτημένες στην κεντρική στάση στην πλατεία της Θήρας, ώστε να μπορείτε να ενημερωθείτε οποιαδήποτε στιγμή. Το καλοκαίρι τα δρομολόγια είναι πιο συχνά και εκτός από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, επισκέπτονται και τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα. Τα εισιτήρια είναι πολύ φτηνά, σαφώς πιο φτηνά από τα ταξί και δεν ξεπερνούν τα 3 ευρώ για τις πολύ μακρινές διαδρομές.

Ενοικίαση Αυτοκινήτου στη Σαντορίνη

Αν δεν επιθυμείτε να μεταφέρετε το αυτοκίνητο σας στη Σαντορίνη για να αποφύγετε την ταλαιπωρία, μπορείτε απλά, γρήγορα και φτηνά να νοικιάσετε αυτοκίνητο , χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική υπηρεσία ενοικίασης αυτοκινήτων του pamediakopes.gr και να το παραλάβετε στο λιμάνι ή το αεροδρόμιο. Το ιδιόκτητο μεταφορικό μέσο είναι σαφώς το ιδανικό για να περιηγηθείτε στο νησί με την άνεση σας και να επισκεφτείτε μέρη που πιθανόν είναι δυσπρόσιτα με ταξί ή με λεωφορείο.

Με Καΐκι στη Σαντορίνη

Μπορείτε να οργανώσετε μια ημερήσια εκδρομή με βάρκα από το λιμάνι της Θήρας και να επισκεφτείτε το ηφαίστειο και τη Θηρασία. Το καλοκαίρι είναι πολύ συχνά τα δρομολόγια και μπορείτε να ενημερωθείτε για τις τιμές στο λιμάνι της Θήρας.

Αποστάσεις από τη Θήρα (χμ)

 • Φηροστεφάνι 0,5
 • Ημεροβίγλι 1
 • Οία 12
 • Αεροδρόμιο-Μονόλιθος 5
 • Λιμάνι Αθηνιός 8
 • Καμάρι 8
 • Μεσσαριά 4
 • Καρτεράδος 3
 • Ακρωτήρι 12
 • Πύργος 6
 • Βόθωνας 5
 • Περίσσα 15

Χρήσιμες Συμβουλές

 • Στη Σαντορίνη το ταξί είναι πολύ δημοφιλές μέσο μετακίνησης και γι αυτό μην εκπλαγείτε αν χρειαστεί να περιμένετε αρκετή ώρα προκειμένου να βρείτε.
 • Πριν επιβιβαστείτε στο ταξί ενημερωθείτε προσεκτικά για τις χρεώσεις, ώστε να μη σας εξαπατήσει κανείς με παράλογες χρεώσεις.
 • Να έχετε στο μυαλό σας ότι ο καιρός στο Αιγαίο είναι άστατος και οι άνεμοι πολύ συχνοί. Ακόμα και το καλοκαίρι να έχετε μαζί σας μία ζακέτα, γιατί το βράδυ μπορεί να σας χρειαστεί. Και να μην εκπλαγείτε αν εξαιτίας του αέρα δεν μπορείτε να εγκαταλείψετε το νησί.
 • Σε περίπτωση που κινείστε με δικό σας μεταφορικό μέσο να έχετε το δίπλωμά σας πάντα μαζί σας γιατί οι αστυνομικοί έλεγχοι στο νησί είναι πολύ συχνοί. Να είστε πολύ προσεκτικοί όταν οδηγείτε , ιδιαίτερα το καλοκαίρι, που υπάρχουν πολλοί crazy drivers και τα ατυχήματα είναι πολύ συχνά! Να μην οδηγείτε αν έχετε πιει αλκοόλ και να φοράτε ζώνη αρχικά για δική σας ασφάλεια και γιατί τα πρόστιμα είναι πολύ ακριβά.

Ταξιδιωτικός Οδηγός

Pamediakopes.gr > Ξενοδοχεία > Μετακίνηση