Zante Greece

Οδηγός μετάβασης και μετακινήσεων στη Ζάκυνθο

Πώς να πάτε στη Ζάκυνθο

Η Ζάκυνθος, το «Λουλούδι της Ανατολής», είναι το νοτιότερο και το τρίτο σε μέγεθος από τα νησιά του Ιονίου. Η γεωγραφική του θέση το κάνει εύκολα προσιτό από κάθε γωνιά της Ελλάδας και είναι ένα αγαπημένο τουριστικό θέρετρο τόσο Ελλήνων όσο και ξένων.

Στη Ζάκυνθο μπορείτε να πάτε αεροπορικώς. Το διεθνές αεροδρόμιο «Διονύσιος Σολωμός» βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού, απέχει 4 περίπου χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα και μπορείτε να πάτε εκεί με ταξί ή ιδιωτικό μέσο μεταφοράς. Υπάρχει αεροπορική σύνδεση με το Διεθνές αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθημερινά 2 με 3 φορέα και η πτήση διαρκεί περίπου 1 ώρα. Υπάρχουν και πτήσεις που συνδέουν τη Ζάκυνθο με την Κεφαλονιά, την Κέρκυρα και τη Θεσσαλονίκη, αλλά όχι σε καθημερινή βάση. Κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου η Ζάκυνθος συνδέεται με πτήσεις charter με πολλές μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, στην Αγγλία, Γαλλία, Ολλανδία, Ιταλία και άλλες. Μπορείτε να βρείτε φτηνά αεροπορικά εισιτήρια αν έχετε κάνει κράτηση νωρίτερα ή αν ταξιδεύετε σε μη τουριστική περίοδο. Μπορείτε να κάνετε κράτηση για αεροπορικά εισιτήρια για Ζάκυνθο από τη μηχανή αναζήτησης του pamediakopes.gr.

Μπορείτε να φτάσετε στη Ζάκυνθο και ακτοπλοϊκώς, αφού το λιμάνι συνδέεται με την Κυλλήνη στη δυτική Πελοπόννησο. Τα ferry boats αναχωρούν καθημερινά κάθε μία ώρα περίπου και το ταξίδι διαρκεί μία ώρα. Ωστόσο ενημερωθείτε για τα δρομολόγια από τα αντίστοιχα λιμάνια αφού αυτά αλλάζουν συνέχεια ανάλογα με την τουριστική κίνηση. Μπορείτε να κάνετε κράτηση για ακτοπολοϊκά εισιτήρια για Ζάκυνθο από τη μηχανή αναζήτησης του pamediakopes.gr.

Στην Κυλλήνη μπορείτε να φτάσετε είτε με ιδιωτικό όχημα είτε με λεωφορείο του ΚΤΕΛ, από Αθήνα, Θεσσαλονίκη ή Πάτρα. Από Αθήνα και Πάτρα τα δρομολόγια είναι καθημερινά το ταξίδι διαρκεί 4,5 και 1,5 ώρα αντίστοιχα. Τα δρομολόγια των λεωφορείων από τη Θεσσαλονίκη είναι εβδομαδιαία και το ταξίδι μέχρι την Κυλλήνη διαρκεί περίπου 8,5 ώρες. Υπάρχει και στις 3 περιπτώσεις απευθείας σύνδεση με car-ferry-boat. Η Ζάκυνθος συνδέεται επίσης από το λιμάνι του Αγίου Νικολάου, στις Βολίμες, με την Κεφαλονιά., με συχνά δρομολόγια κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που διαρκούν 1 ώρα. Τέλος, υπάρχει απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Ιταλία, συγκεκριμένες μέρες της εβδομάδας.

Περιήγηση στη Ζάκυνθο

Με Λεωφορείο

Το ΚΤΕΛ στο νησί της Ζακύνθου βρίσκεται κοντά στο λιμάνι και είναι πολύ καλά οργανωμένο. Στο εξωτερικό υπάρχουν τοιχοκολλημένες οι ώρες αναχώρησης και οι τιμές των εισιτηρίων. Τα εισιτήρια είναι πολύ φτηνά και μπορείτε να βγάλετε είτε στα γραφεία του σταθμού είτε μέσα στο λεωφορείο. Οι περιοχές στις οποίες μπορείτε να πάτε με λεωφορείο από την πρωτεύουσα του νησιού είναι: Αργάσι, Βασιλικός, Πόρτο-Ρόμα, Λίμνη Κερί, Αλυκές, Βολίμες, 'Αγιος Νικόλαος, Λαγανάς, Τσιλιβί, Αλικανάς, Κυψέλη και πολλές άλλες.

Με αυτοκίνητο

transportationΤο οδικό δίκτυο της Ζακύνθου είναι πολύ καλά κατασκευασμένο και γι αυτό είναι απόλυτα ασφαλής η μετακίνηση με ιδιωτικό όχημα. Αν δεν επιθυμείτε να μεταφέρετε το αυτοκίνητο σας με το car ferry-boat, μπορείτε απλά, γρήγορα και φτηνά να νοικιάσετε αυτοκίνητο, χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική υπηρεσία ενοικίασης αυτοκινήτων του pamediakopes.gr και να το παραλάβετε στο λιμάνι ή το αεροδρόμιο. Είναι πολύ πρακτικός και ξεκούραστος τρόπος για να περιηγηθείτε και να θαυμάσετε τις όμορφες τοποθεσίες του νησιού.

Με ταξί

Ωστόσο, αν δεν θέλετε να οδηγήσετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ταξί. Είναι εύκολο να βρείτε ταξί στη Ζάκυνθο γιατί υπάρχουν αρκετοί σταθμοί αλλά και υπηρεσία ράδιο ταξί που σας εξυπηρετεί άμεσα. Για τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς η χρέωση είναι προκαθορισμένη. Για οποιαδήποτε άλλη τοποθεσία υπάρχει ταξίμετρο που ξεκινά από μια ελάχιστη χρέωση.

Με βάρκα

Τέλος, όπως σε όλα τα νησιά τη Ελλάδας , έτσι και στη Ζάκυνθο υπάρχει η δυνατότητα μετακίνησης με βάρκα. Μπορείτε είτε να νοικιάστε μία είτε να χρησιμοποιήσετε τις βάρκες ταξί, για να επισκεφτείτε όμορφες απόκρημνες περιοχές του νησιού, όπως η παραλία στο Ναυάγιο, οι Σπηλιές ή το Μαραθονήσι. Είναι ένας πολύ ευχάριστος τρόπος για νε επισκεφτείτε περιοχές στις οποίες δεν υπάρχει πρόσβαση με άλλο μεταφορικό μέσο. Από το κεντρικό λιμάνι του νησιού είναι πολύ να βρείτε taxi-boat ή να νοικιάσετε από κάποια εταιρία.

Ταξιδιωτικός Οδηγός

Pamediakopes.gr > Ξενοδοχεία > Μετακίνηση