Thessaloniki Greece

Οδηγός εστιατορίων Θεσσαλονίκη

Η κουζίνα της Θεσσαλονίκης

Η Θεσσαλονίκη ήταν ανέκαθεν ένα σταυροδρόμι ανάμεσα σε ανατολή και δύση, κυρίως κατά τα Βυζαντινά χρόνια. Τόσο οι ανατολικές όσο και οι δυτικές επιρροές είναι εμφανείς στην τοπική κουζίνα, καθώς συνδυάζονται αρμονικά τα μπαχαρικά της ανατολής και οι μεσογειακές γεύσεις. Καθώς η Θεσσαλονίκη διαθέτει μεγάλο λιμάνι και ιχθυόσκαλα, οι επισκέπτες μπορούν να βρουν φρέσκα ψάρια και άλλα θαλασσινά. Υπάρχουν πολλές ταβέρνες και εστιατόρια όπου οι επισκέπτες μπορούν να γευτούν φρέσκο ψάρι και άλλα θαλασσινά όπως επίσης και μια μεγάλη ποικιλία από διάσημα πιάτα της ελληνικής και διεθνούς κουζίνας. Η Θεσσαλονίκη φημίζεται για το μεγάλο σουβλάκι της («πίτα γύρο») που οι επισκέπτες εύκολα θα βρουν σε σουβλατζίδικα σε όλη την πόλη.

Η περιοχή των Λαδάδικων, είναι γεμάτη με ουζερί ενώ οι επισκέπτες εύκολα θα βρουν σε όλη την πόλη, αλλά κυρίως στην περιοχή Κάστρα, παραδοσιακές ταβέρνες. Οι περιοχές Αρέτσου και Νέα Κρήνη, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ψαρομεζέδες συνοδεία ούζου όπως επίσης και φρέσκο ψάρι και άλλα θαλασσινά στις ψαροταβέρνες που βρίσκονται εκεί.

Η Θεσσαλονίκη είναι ευρέως γνωστή για τα γλυκά της. Πρώτη στη σειρά έρχεται η γνωστή μας μπουγάτσα (μπουγάτσα με κρέμα), αν και μπορεί κανείς να τη βρεί και σε «αλμυρές» εκδοχές της: μπουγάτσα με τυρί, με κιμά, με πατάτα ή και άλλη γέμιση. Οι επισκέπτες πρέπει ακόμα να δοκιμάσουν σάμαλι, καζάν ντιπί καθώς και τα περίφημα τρίγωνα πανοράματος.

Εστιατόρια που προτείνουμε στη Θεσσαλονίκη

1901

Καντούνη 9, Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη, τηλ : (+30) 2310553141, fax: (+30) 2310553629

Στεγασμένο σε ένα όμορφο χώρο στα Λαδάδικα με προσεκτικά επιλεγμένα και μαγειρεμένα πιάτα, το 1901 είναι μια καλή επιλογή για πιάτα με θαλασσινά, παραδοσιακές συνταγές αλλά και ανατολίτικες γεύσεις. Επιλεγμένα κρασιά από μια μεγάλη λίστα θα συνοδέψουν το γεύμα σας και το επιδόρπιο, που προσφέρεται από το μαγαζί, θα ολοκληρώσει την γευστική απόλαυση.

Clochard

Προξένου Κορομηλά 4, Θεσσαλονίκη, τηλ: (+30) 2310239805. Ανοιχτά καθημερινά, εκτός Κυριακής, από το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ.

Με εμπειρία 27 χρόνων, το Clochard θεωρείται ένα από τα διαχρονικά εστιατόρια της Θεσσαλονίκης. 'Εχει καθιερωθεί στις συνειδήσεις των Θεσσαλονικιών για την άψογη εξυπηρέτηση, το όμορφο περιβάλλον αλλά κυρίως για τα μοναδικά πιάτα ελληνικής αλλά και γαλλικής κουζίνας. Χτισμένο σε έναν ήσυχο δρόμο στο κέντρο της πόλης, το Clochard αποτελεί στέκι και σημείο συνάντησης διάσημων ανθρώπων καθώς και καλοφαγάδων.

Κιούπια

Πλατεία Μοριχόβου 3-5, Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη, τηλ:(+30) 2310553239

Τα Κιούπια είναι μια γωνιά με έντονη ελληνική φιλοξενία. Οι παραδοσιακές συνταγές τις οποίες οι ιδιοκτήτες έχουν συγκεντρώσει με προσοχή και μεράκι από ολόκληρη την Ελλάδα σε συνδυασμό με την λίστα των περίπου 250 ελληνικών κρασιών είναι σίγουρο ότι θα ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς πελάτες.

Κρασοδικείο

Φιλίππου 18 και Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη, τηλ: (+30)2310239031. Ανοιχτό καθημερινά από το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ

Το Κρασοδικείο θεωρείται ως ένα από τα πιο εκλεπτυσμένα εστιατόρια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Καλοδιαλεγμένο κρέας και θαλασσινά, πάντα φρέσκα από της τράτες της Μηχανιώνας, μετατρέπονται σε γευστικούς πειρασμούς. Το Κρασοδικείο διαθέτει πλούσια κάβα με πολλά διαφορετικά κρασιά καθώς και ρετσίνα και τσίπουρο από διαλεκτούς παραγωγούς.

Κρικέλας

Εθνικής Αντιστάσεως 32, Θεσσαλονίκη, τηλ: (+30) 2310451289

Σε ένα ευχάριστο περιβάλλον όπου οι τοίχοι είναι γεμάτοι με φωτογραφίες διάσημων πρόσωπων που έχουν δειπνήσει στο εστιατόριο, οι επισκέπτες είναι σίγουρο ότι θα ζήσουν μια γευστική εμπειρία. Τα ντόπια, φρέσκα και προσεκτικά διαλεγμένα προϊόντα, η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα ευφυώς συνδυασμένη με την διεθνή κουζίνα και η μεγάλη ποικιλία διαλεγμένων κρασιών κρατούν τον «Κρικέλα» στην κορυφή των προτιμήσεων των ντόπιων.

Οδός Ονείρων

Βαΐων 3 (πλατεία Μοριχόβου), Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη, τηλ: (+30) 2310555036, fax: (+30) 2310513154, κιν: (+30) 6944460088

Το εστιατόριο Οδός Ονείρων είναι μια όμορφη ταβέρνα με φιλικό περιβάλλον και ζωντανή μουσική. Οι παραδοσιακές ελληνικές συνταγές, από γενιά σε γενιά, υπόσχονται να σας χαρίσουν μια πρωτόγνωρη γευστική εμπειρία ενώ το επιδόρπιο που σερβίρεται στο τέλος ολοκληρώνει την απόλαυση.

Χαμοδράκες

Μ. Γαβύλη 13, Νέα Κρήνη, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη, τηλ: (+30) 2310447943, fax: (+30) 2310447950

Οι Χαμοδράκες είναι η παλιότερη ψαροταβέρνα της Θεσσαλονίκης. Διατηρεί ακόμα την παραδοσιακή της ατμόσφαιρα και την αφοσίωση στη καλή ποιότητα και εξυπηρέτηση. Μην παραλείψετε να την επισκεφτείτε για φρέσκο ψάρι και θαλασσινά.

Άλλα εστιατόρια στη Θεσσαλονίκη

  • Βότσαλο - Πρ. Κορομηλά 17, Θεσσαλονίκη, 2310267000 - Εστιατόριο
  • Ρογκότι - Βενιζέλου 8, Θεσσαλονίκη, 2310277694 - Εστιατόριο
  • Αριστον - Δ. Γούναρη 13, Θεσσαλονίκη, 2310262715 - Tαβέρνα
  • Κληματαριά - Π. Μελά 34, Θεσσαλονίκη, 2310277854 - Tαβέρνα
  • Οδός Ονείρων - Βαΐων 3 (πλατεία Μοριχόβου), Λαδάδικα, 2310555036 - Tαβέρνα
  • Το αβγό του κόκορα - Αθανασίου Διάκου 7, Θεσσαλονίκη, 2310864175 - Tαβέρνα
  • Αγορά - Καποδιστρίου 5 και I. Δραγύμη, Θεσσαλονίκη, 2310532428 - Ουζερί
  • Bit Bazaar - Προσφ. Αγοράς 32-34, Παλιατζίδικα, 2310278097 - Ουζερί
  • Στενάκι - Αλ. Σβώλου 23, Θεσσαλονίκη, 2310268745 - Ουζερί

Ταξιδιωτικός Οδηγός

Pamediakopes.gr > Ξενοδοχεία > Εστιατόρια