37.75, 23.433333

Πληροφορίες για το λιμάνι της Αίγινας

Πρωτεύουσα και κύριο λιμάνι του νησιού είναι η πόλη της Αίγινας, η οποία είναι και η πρώτη πρωτεύουσα του νεότερου ελληνικού κράτους.
Σε περίπτωση που χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες από το λιμεναρχείο για τις αναχωρήσεις και αφίξεις πλοίων από και προς το λιμάνι της Αίγινας μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο Λιμεναρχείου Αίγινας που είναι (22970) 22328.Σας απαντά αυτόματος τηλεφωνητήςκαι σας ενημερώνει καθημερινά για τα δρομολόγια.

Κλείστε ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς το λιμάνι της Αίγινας

Το Pamediakopes.gr προσφέρει ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς την Αίγινα για όλα τα δρομολόγια των πλοίων που πραγματοποιούνται από οποιοδήποτε λιμάνι της Ελλάδας. Μπορείτε να κάνετε εύκολα αναζήτηση και να επιλέξετε το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο που σας εξυπηρετεί, εύκολα και άμεσα. Η κράτηση πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας την πιστωτική σας κάρτα ή κάνοντας την κράτηση με τη βοήθεια του προσωπικού του Pamediakopes.gr. Το εισιτήριό σας είναι έντυπο και παραλαμβάνεται είτε από τα γραφεία μας είτε κατευθείαν από το λιμάνι της αναχώρησης, απλά με τη χρήση του κωδικού που σας αποστέλλεται στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε να σας το αποστείλουμε με courier (ACS) με την οποία διαθέτουμε ειδικές μειωμένες τιμές

Πρόσβαση στο λιμάνι Αίγινας

  • Θα μπορούσατε να αποφύγετε να πάρετε μαζί το αυτοκίνητό σας αφού η τοπική αστική συγκοινωνία στην Αίγινα είναι αρκετά καλή και ακόμη υπάρχουν πολλά ταξί που θα σας εξυπηρετήσουν για τις διαδρομές που θέλετε να καλύψετε. Αν πάλι θέλετε να έχετε το δικό σας μεταφορικό μπορείτε ακόμη και να νοικιάσετε αυτοκίνητο μέσω της μηχανής αναζήτησης αυτοκινήτων του Pamediakopes.gr.
  • Στην Αίγινα εκτελούνται τακτικά δρομολόγια για τις περισσότερες περιοχές του νησιού από το τοπικό ΚΤΕΛ. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ή να καλέσετε στα ΚΤΕΛ Αίγινας για πληροφορίες, στα τηλέφωνα (22970) 22787, 22412.
  • Μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε ταξί, είτε αναζητώντας το, είτε τηλεφωνώντας στο (22970) 22635.
  • Πραγματοποιούνται επίσης πολλές ημερήσιες εκδρομές με καΐκια και μικρά πλοία σε παραλίες της Αίγινας, αλλά και στο γειτονικό Αγκίστρι. Πληροφορίες μπορείτε να μάθετε στο λιμάνι της Αίγινας.
  • Για όσους διαθέτετε δικό σας σκάφος, μπορείτε να αγκυροβολήσετε στο λιμάνι της Αίγινας. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο Λιμενικό Ταμείο Αίγινας (22970) 22272.
  • Τέλος, στην Αίγινα κυκλοφορούν και άμαξες, τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως μέσο μετακίνησης από και προς το λιμάνι.

Προορισμοί από λιμάνι Αίγινας

  • Από το λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν καθημερινά ferry boats για την Αίγινα. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 1 ώρα και 15 λεπτά. Τα δρομολόγια εκτελούνται από την Hellenic Seaways και Nova Ferries. Επίσης από το λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν καθημερινά ιπτάμενα δελφίνια. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 35 λεπτά και τα δρομολόγια εκτελούν οι εταιρείες Aegean Flying Dolphins και Euro Seas. Επίσης η Αίγινα συνδέεται με τις ίδιες εταιρείες με τα Μέθανα, το Αγκίστρι, τον Πόρο, τις Σπέτσες και την Ύδρα.
  • Εκτός από τα δρομολόγια που πηγαίνουν απευθείας στο λιμάνι της Αίγινας υπάρχουν πλοία που εξυπηρετούν απευθείας το λιμάνι της Σουβάλας και το καλοκαίρι υπάρχει πλοίο απευθείας για το λιμάνι της Αγίας Μαρίνας.
  • Πραγματοποιούνται επίσης πολλές ημερήσιες εκδρομές στο Αγκίστρι με μικρότερου μεγέθους πλοιάρια. Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο λιμάνι της Αίγινας.

Αναζήτηση Δρομολογίων

Pamediakopes.gr > Λιμάνια > Aegina port