39.15, 23.833333

Πληροφορίες για το λιμάνι της Αλοννήσου

Φθάνοντας στην Αλόννησο αποβιβαζόμαστε στο Πατητήρι. Το Πατητήρι είνα το λιμάνι της Αλονήσσου. Το όνομά του προέρχεται από τα πατητήρια των σταφυλιών που υπήρχαν στην περιοχή του λιμανιού από όπου και γινόταν η εξαγωγή του διάσημου κρασιού του νησιού.
Σε περίπτωση που χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες από το λιμεναρχείο για τις αναχωρήσεις και αφίξεις πλοίων από και προς το λιμάνι της Αλοννήσου, μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο (24240) 65595.

Κλείστε ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς το λιμάνι της Αλοννήσου

Το Pamediakopes.gr προσφέρει ακτοπλοϊκά εισιτήρια προς το λιμάνι της Αλοννήσου για όλα τα δρομολόγια των πλοίων που πραγματοποιούνται από οποιοδήποτε λιμάνι της Ελλάδας. Μπορείτε να κάνετε εύκολα αναζήτηση και να επιλέξετε το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο που σας εξυπηρετεί, εύκολα και άμεσα. Η κράτηση πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας την πιστωτική σας κάρτα ή κάνοντας την κράτηση με τη βοήθεια του προσωπικού του Pamediakopes.gr. Το εισιτήριό σας είναι έντυπο και παραλαμβάνεται είτε από τα γραφεία μας είτε κατευθείαν από το λιμάνι της αναχώρησης, απλά με τη χρήση του κωδικού που σας αποστέλλεται στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε να σας το αποστείλουμε με courier (ACS) με την οποία διαθέτουμε ειδικές μειωμένες τιμές

Πρόσβαση στο λιμάνι Αλοννήσου

  • Αν θέλετε να μετακινηθείτε στο νησί με αυτοκίνητο μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο μέσω της μηχανής αναζήτησης αυτοκινήτων του Pamediakopes.gr και να το παραλάβετε από το λιμάνι.
  • Ακόμη ενοικιάζονται μικρές βάρκες από το λιμάνι για να πραγματοποιήσετε τις απαραίτητες βόλτες στις παραλίες του νησιού και στο γειτονικό νησάκι Περιστέρα. Μπορείτε βέβαια απλά να επιβιβαστείτε σε ένα καϊκάκι και να πάτε σε παραλίες του νησιού.
  • Για όσους αγαπούν το περπάτημα, υπάρχει πλακόστρωτο μονοπάτι, που οδηγεί από το λιμάνι στο παλιό χωριό.
  • Το Δημοτικό λεωφορείο πραγματοποιεί τακτικά δρομολόγια από το λιμάνι προς το Χωριό και τη Στενή Βάλα.
  • Στο νησί κυκλοφορούν επίσης και ταξί.

Προορισμοί από λιμάνι Αλοννήσου

  • Η Αλόννησος συνδέεται τακτικά με τα λιμάνια του Βόλου και του Αγίου Κωνσταντίνου μέσω Σκιάθου και Σκοπέλου με γρήγορο ή συμβατικό πλοίο. Το καλοκαίρι συνδέεται με την Εύβοια, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική. ενώ συνδέεται και με τη Σκύρο.
  • Με την Hellenic Seaways ταξιδεύετε από Βόλο ή Άγιο Κωνσταντίνο ή Θεσσαλονίκη προς Σκιάθο, Γλώσσα (Σκοπέλου), Σκόπελο, Αλόννησο.
  • Με την Hellenic Seaways, NEL Lines καθώς και την SAOS ταξιδεύετε από Βόλο προς Σκιάθο, Γλώσσα (Σκοπέλου), Σκόπελο, Αλόννησο.
  • Με την Hellas Flying Dolphins ταξιδεύετε από Άγιο Κωνσταντίνο προς Πλατάνια (Πήλιο), Ωρεοί (Εύβοια), Πευκί (Εύβοια), Σκιάθο, Σκόπελο (λιμάνι Σκοπέλου και Γλώσσα), Αλόννησο και Σκύρο.
  • Πλοία της Anek Lines και GA Ferries ξεκινούν από Άγιο Κωνσταντίνο προς Αλόννησο, Σκόπελο, Γλώσσα και Σκιάθο.

Αναζήτηση Δρομολογίων

Pamediakopes.gr > Λιμάνια > Alonissos port