36.8333, 25.9000

Πληροφορίες για το λιμάνι της Αμοργού

Η Αμοργός ειναι το ανατολικότερο νησί των κυκλάδων στο Αιγαίο πέλαγος, βρίσκεται μεταξύ Νάξου και Αστυπάλαιας, περίπου 133 ν.μιλια απο τον Πειραιά. Πρωτεύουσα της Αμοργού ειναι η Χώρα χτισμένη στην κορυφογραμμή του νησιού και διαθέτει δύο λιμάνια στην Κατάπολα και την Αίγιαλη. Ο τρόπος με τον οποίο η φυσική ομορφιά της Αμοργού είναι δομημένη, θυμίζει έναν αέναο πόλεμο επικράτησης μεταξύ του καλού και του κακού.Η ανατολική πλευρά του είναι γεμάτη απόκρυμνα βράχια και δύσβατες παραλίες που ακόμα και καραβάκι με δυσκολία προσεγγίζει. Αντιθέτως, στην δυτική πλευρά του νησιού κυριαρχεί η αρμονία, με τα βουνά της να καταλήγουν ομαλά προς τα παράλια του νησιού σχηματίζοντας ήρεμες μικρές χερσονήσους με αμμώδης όρμους ανάμεσά τους και τα πιο όμορφα κρυστάλλινα νερά, άκρως προσιτά στους τουρίστες που αποφασίζουν να τα επισκευθούν.

Οι πιο αξιοσημείωτοι είναι ο κόλπος της Αμοργού και ο μυχός του όρμος Κατάπολα και ο όρμος Αιγιάλης. Τα σημαντικότερα ακρωτήρια είναι το Ξόδοτο,το Λιμενάρι, που βρίσκεται στο βορειότερο σημείο του νησιού, ο Κόρακας στο νοτιότερο σημείο και ο Πάλος ή Καλοτάρι, στο δυτικότερο σημείο.

Το νησί, εκτός από την φυσική ομορφιά του, έχει να επιδείξει ένα σημαντικό αριθμό αρχαιοτήτων. Οι επιγραφές, τα λίθινα εργαλεία, οι αρχαίοι τάφοι, τα αγγεία είναι τρανές αποδείξεις της ακμής του Aμοργιανού πολιτισμού κατά την αρχαιότητα. Επίσης, σημαντικό πολιτιστικό και και θρησκευτικό μνημείο, θεωρείται το μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας, χτισμένο από το 1088, κυριολεκτικά γατζωμένο στα βράχια της νότιας πλευράς της Αμοργού 300 μέτρα πάνω από την θάλασσα.

Κλείστε ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς το λιμάνι της Αμοργού

Το Pamediakopes.gr προσφέρει ακτοπλοϊκά εισιτήρια προς Αμοργό για όλα τα δρομολόγια των πλοίων που πραγματοποιούνται από οποιοδήποτε λιμάνι της Ελλάδας. Μπορείτε να κάνετε εύκολα αναζήτηση και να επιλέξετε το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο που σας εξυπηρετεί, εύκολα και άμεσα. Η κράτηση πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας την πιστωτική σας κάρτα ή κάνοντας την κράτηση με τη βοήθεια του προσωπικού του Pamediakopes.gr. Το εισιτήριό σας είναι έντυπο και παραλαμβάνεται είτε από τα γραφεία μας είτε κατευθείαν από το λιμάνι της αναχώρησης, απλά με τη χρήση του κωδικού που σας αποστέλλεται στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε να σας το αποστείλουμε με courier (ACS) με την οποία διαθέτουμε ειδικές μειωμένες τιμές.

Πρόσβαση στο λιμάνι της Αμοργού

  • Στην Αμοργό υπάρχει οργανωμένο οδικό δίκτυο συνδέοντας όλα τα χωριά και τις παραλίες με υπηρεσία λεωφορείων με πρόγραμμα δρομολογίων. Στη περίπτωση που θέλετε να επισκεφθείτε κάποια απομακρυσμένη παραλία ή μια παραλία που δεν εξυπηρετείται από το οδικό δίκτυο του νησιού μπορείτε να πάρετε ένα καραβάκι από πολλά χωριά προς αυτούς τους προορισμούς.
  • Επίσης, υπάρχουν ταξί, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και μηχανές. Τα τηλέφωνα των ταξί για το λιμάνι της Αίγιαλης είναι (22850)73570 και για το λιμάνι των Καταπόλων (22850)71255. Μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο μέσω της μηχανής αναζήτησης αυτοκινήτων του Pamediakopes.gr και να το παραλάβετε από το λιμάνι.
  • Σε περίπτωση που χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες για τις αναχωρήσεις και αφίξεις πλοίων από και προς τα λιμάνια της Αμοργού, μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο (22850)71259.

Προορισμοί από λιμάνι της Αμοργού

  • Η Αμοργός διαθέτει δυο λιμάνια το λιμάνι των Καταπόλων και αυτό της Αίγιαλης. Τα δρομολόγια για το νησί είναι πυκνά και οι γραμμές ξεκινούν από το λιμάνι του Πειραιά αλλά και της Ραφήνας.Ο τουρίστας μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στα συμβατικά πλοία μέσω της εταιρίας Blue Star Ferries αλλά και ταχύπλοα της Hellenic Seaways. Τα συμβατικά ταξιδεύουν για περίπου 7-9 ώρες ενώ τα ταχύπλοα 4-5 ώρες προκειμένου να προσεγγίσουν το νησί.
  • Πιο συγκεκριμένα η Blue star Ferries εξυπηρετεί το νησί από τον Πειραιά με τα πλοία Blue Star Paros και το Blue Star 2 με δρομολόγια ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΠΑΡΟΣ-ΝΑΞΟΣ-ΔΟΝΟΥΣΣΑ-ΑΜΟΡΓΟΣ (ΑΙΓΙΑΛΗ)-ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ- ΣΥΡΟΣ-ΠΑΡΟΣ-ΝΑΞΟΣ-ΗΡΑΚΛΕΙΑ-ΣΧΟΙΝΟΥΣΑ-ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ-ΑΜΟΡΓΟΣ (ΚΑΤΑΠΟΛΑ) και η Hellenic Seaways με δρομολόγια από Ραφήνα από 14/06 και για την καλοκαιρινή περίοδο ΡΑΦΗΝΑ-ΤΗΝΟΣ-ΜΥΚΟΝΟΣ-ΠΑΡΟΣ-ΝΑΞΟΣ-ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ-ΑΜΟΡΓΟΣ (ΚΑΤΑΠΟΛΑ).
  • Υπάρχει επίσης και η γραμμή των "Μικρών Κυκλάδων" μέσω του Express Σκοπελίτης με το δρομολόγιο ΝΑΞΟ-ΗΡΑΚΛΕΙΑ-ΣΧΟΙΝΟΥΣΑ-ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ-ΑΜΟΡΓΟΣ (ΚΑΤΑΠΟΛΑ) και η γραμμή του Αqua Spirit με τα δρομολόγια ΣΥΡΟ-ΠΑΡΟ-ΝΑΞΟ-ΔΟΝΟΥΣΑ-ΑΜΟΡΓΟΣ (ΑΙΓΙΑΛΗ)-ΑΜΟΡΓΟΣ (ΚΑΤΑΠΟΛΑ) ή εναλλακτικά ΣΥΡΟ-ΠΑΡΟ-ΝΑΞΟ-ΗΡΑΚΛΕΙΑ-ΣΧΟΙΝΟΥΣΑ-ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ-ΑΜΟΡΓΟΣ (ΚΑΤΑΠΟΛΑ)-ΑΜΟΡΓΟΣ (ΑΙΓΙΑΛΗ).

Αναζήτηση Δρομολογίων

Pamediakopes.gr > Λιμάνια > Amorgos port