35.483333, 24.066667

Πληροφορίες για το λιμάνι των Χανίων Κρήτης

Το λιμάνι των Χανίων ονομάζεται Σούδα και αποτελεί ένα πολύ σημαντικό λιμάνι της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ μαζί με το λιμάνι του Ηρακλείου καθιστούν την Κρήτη μείζον εμπορικό κέντρο στη λεκάνη της Μεσογείου. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει καθημερινή σύνδεση του λιμανιού των Χανίων, στη Σούδα, με το λιμάνι του Πειραιά. Το παραδοσιακό, ενετικό λιμάνι βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της πόλης των Χανίων. Σημεία κατατεθέντα στην είσοδο του λιμανιού αυτού αποτελούν ο Βενετικός φάρος,το κάστρο και το θολωτό τζαμί.
Σε περίπτωση που χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες για τις αναχωρήσεις και αφίξεις πλοίων από και προς το λιμάνι των Χανίων μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα (22810)98888, 52777. Η ακριβής διέυθυνση του λιμεναρχείου είναι Τομπάζη 21, Χανιά, ΤΚ 73100. Επίσης μπορείτε να φτάσετε στα Χανιά και αεροπορικώς.

Κλείστε ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς το λιμάνι των Χανίων Κρήτης

Το Pamediakopes.gr προσφέρει ακτοπλοϊκά εισιτήρια προς τα Χανιά Κρήτης για όλα τα δρομολόγια των πλοίων που πραγματοποιούνται από οποιοδήποτε λιμάνι της Ελλάδας. Μπορείτε να κάνετε εύκολα αναζήτηση και να επιλέξετε το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο που σας εξυπηρετεί, εύκολα και άμεσα. Η κράτηση πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας την πιστωτική σας κάρτα ή κάνοντας την κράτηση με τη βοήθεια του προσωπικού του Pamediakopes.gr. Το εισιτήριό σας είναι έντυπο και παραλαμβάνεται είτε από τα γραφεία μας είτε κατευθείαν από το λιμάνι της αναχώρησης, απλά με τη χρήση του κωδικού που σας αποστέλλεται στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε να σας το αποστείλουμε με courier (ACS) με την οποία διαθέτουμε ειδικές μειωμένες τιμές

Πρόσβαση στο λιμάνι Χανίων

  • Ο κεντρικός σταθμός λεωφορείων ΚΤΕΛ των Χανίων βρίσκεται στο κέντρο και είναι άρτια οργανωμένος. Μπορείτε να φτάσετε στο λιμάνι των Χανίων, το οποίο είναι στη Σούδα, με λεωφορείο. Το λεωφορείο ξεκινάει από τα Χανιά και θα σας πάει κατευθείαν στο λιμάνι. Συχνά δρομολόγια συνδέουν τα Χανιά με τις άλλες μεγάλες πόλεις της Κρήτης, όπως το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο. Υπάρχουν, επίσης, και διαδρομές για να περιηγηθείτε εντός του νομού Χανίων.
  • Μπορείτε να βρείτε εύκολα ταξί στην πρωτεύουσα, στο λιμάνι και στα πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα του νομού Χανίων. Υπάρχουν αρκετές πιάτσες ταξί, όπως και υπηρεσίες ράδιο ταξί. Οι χρεώσεις είναι προκαθορισμένες για τις περισσότερο δημοφιλείς διαδρομές.
  • Μια καλή λύση για να μετακινηθείτε εύκολα από και προς το λιμάνι αλλά και γενικότερα στα Χανιά και την Κρήτη με τις μεγάλες αποστάσεις είναι να μεταφέρετε στο νησί το δικόσας αυτοκίνητο ή ακόμα να νοικιάσετε ένα μικρό αυτοκίνητο μέσω της μηχανής αναζήτησης αυτοκινήτων του Pamediakopes.gr και να το παραλάβετε με την άφιξή σας από το λιμάνι.

Προορισμοί από λιμάνι Χανίων

  • Από το λιμάνι των Χανίων μπορείτε να ταξιδέψετε προς τον Πειραιά με πλοία της Anek Lines, Anen Lines, Hellenic Seaways και Blue Star Ferries. Τα δρομολόγια προς Πειραιά πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση.

Αναζήτηση Δρομολογίων

Pamediakopes.gr > Λιμάνια > Chania port