38.383333, 26.116667

Πληροφορίες για το λιμάνι της Χίου

Το λιμάνι της πόλης της Χίου μαζί με το λιμάνι των Μεστών, αποτελούν τα 2 κύρια λιμάνια του νησιού. Βέβαια υπάρχει διαφορά, τόσο από άποψη διακίνησης επιβατών όσο και από άποψη διακίνησης εμπορευμάτων. Μπορείτε να φτάσετε στη Χίο και αεροπορικώς.
Σε περίπτωση που χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες από το λιμεναρχείο για τις αναχωρήσεις και αφίξεις πλοίων από και προς το λιμάνι της Χίου μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο (22710) 44433 και 44434. Σε περίπτωση που χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες για τις αναχωρήσεις και αφίξεις πλοίων από και προς το λιμάνι του Ηρακλείου μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα (2810) 244912, 244956, 244934. Το λιμεναρχείο στεγάζεται στο κεντρικό Κτίριο Λιμένος, στο Ηράκλειο.

Κλείστε ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς το λιμάνι της Χίου

Το Pamediakopes.gr προσφέρει ακτοπλοϊκά εισιτήρια προς τη Χίο για όλα τα δρομολόγια των πλοίων που πραγματοποιούνται από οποιοδήποτε λιμάνι της Ελλάδας. Μπορείτε να κάνετε εύκολα αναζήτηση και να επιλέξετε το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο που σας εξυπηρετεί, εύκολα και άμεσα. Η κράτηση πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας την πιστωτική σας κάρτα ή κάνοντας την κράτηση με τη βοήθεια του προσωπικού του Pamediakopes.gr. Το εισιτήριό σας είναι έντυπο και παραλαμβάνεται είτε από τα γραφεία μας είτε κατευθείαν από το λιμάνι της αναχώρησης, απλά με τη χρήση του κωδικού που σας αποστέλλεται στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε να σας το αποστείλουμε με courier (ACS) με την οποία διαθέτουμε ειδικές μειωμένες τιμές

Πρόσβαση στο λιμάνι Χίου

  • Από το λιμάνι της Χίου μπορείτε να επιβιβαστείτε σε λεωφορείο με προορισμό άλλα σημεία του νησιού. Υπάρχει ικανοποιητική λεωφοριακή σύνδεση της Χίου με τις περισσότερες περιοχές του νησιού.
  • Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταξί.
  • Ο καλύτερος τρόπος να εξερευνήσετε το νησί είναι να διαθέτετε δικό σας μεταφορικό μέσο, μιας και είναι αρκετά μεγάλο και αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε μέρη που δεν φθάνουν οι τοπικές συγκοινωνίες και οι οργανωμένες εκδρομές. Αν θέλετε λοιπόν μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο μέσω της μηχανής αναζήτησης αυτοκινήτων του Pamediakopes.gr και να το παραλάβετε από το λιμάνι.

Προορισμοί από λιμάνι Χίου

  • Με την Hellenic Seaways συνδέεται η Χίος με Πειραιά και Λέσβο.
  • Επίσης με Blue Star Ferries συνδέεται με Θεσσαλονίκη και Σιγρί.
  • Η Anek Lines συνδέει τα λιμάνια Θεσαλλονίκης Λήμνου, Λέσβου και Χίου.
  • Η NEL Lines συνδέει τον Πειραιά με Χίο, Μυτιλήνη, Λήμνο, Θεσσαλονίκη και Καβάλα.
  • Επίσης υπάρχουν τοπικά δρομολόγια πλοίων με προορισμό τα Ψαρά, τις Οινούσες ή και την Τουρκία (Τσεσμέ).

Αναζήτηση Δρομολογίων

Pamediakopes.gr > Λιμάνια > Chios port