39.666667, 19.75

Πληροφορίες για το λιμάνι της Κέρκυρας

Η πόλη της Κέρκυρας είναι χτισμένη ανάμεσα σε δύο φρούρια. Οι ξένοι την αποκαλούν Corfu, από τις δύο κορυφές που φαίνονται καθώς πλησιάζει ο επισκέπτης στο νησί. Η Κέρκυρα συνδέεται με την Ιταλία, και άλλα νησιά του Ιονίου, ενώ μπορείτε επίσης να φτάσετε και αεροπορικώς, είτε με πλοίο από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και της Πάτρας.
Σε περίπτωση που χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες από το λιμεναρχείο για τις αναχωρήσεις και αφίξεις πλοίων από και προς το λιμάνι της Κέρκυρας μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα (26610) 32655, 39513 για δρομολόγια εσωτερικού και (26610) 30481 για δρομολόγια εξωτερικού.

Κλείστε ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς το λιμάνι της Κέρκυρας

Το Pamediakopes.gr προσφέρει ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς την Κέρκυρα για όλα τα δρομολόγια των πλοίων που πραγματοποιούνται από οποιοδήποτε λιμάνι της Ελλάδας. Μπορείτε να κάνετε εύκολα αναζήτηση και να επιλέξετε το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο που σας εξυπηρετεί, εύκολα και άμεσα. Η κράτηση πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας την πιστωτική σας κάρτα ή κάνοντας την κράτηση με τη βοήθεια του προσωπικού του Pamediakopes.gr. Το εισιτήριό σας είναι έντυπο και παραλαμβάνεται είτε από τα γραφεία μας είτε κατευθείαν από το λιμάνι της αναχώρησης, απλά με τη χρήση του κωδικού που σας αποστέλλεται στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε να σας το αποστείλουμε με courier (ACS) με την οποία διαθέτουμε ειδικές μειωμένες τιμές

Πρόσβαση στο λιμάνι Κέρκυρας

 • Στην Κέρκυρα καθημερινά δρομολόγια του ΚΤΕΛ εξυπηρετούν πλήρως τη μετακίνηση μέσα στο νησί. Υπάρχουν διαθέσιμες δύο υπηρεσίες λεωφορείων, καλά οργανωμένες με σύγχρονα οχήματα και συχνά δρομολόγια. Η πρώτη περιλαμβάνει τα δημοτικά λεωφορεία (χρώματος μπλε) και η στάση της βρίσκεται στην πλατεία Σαν Ρόκκο. Με τα λεωφορεία αυτά μπορείτε να μετακινηθείτε στην πρωτεύουσα και στα προάστια: 'Αφρα, 'Αγιος Ιωάννης, Κανόνι, Πέραμα, Αχίλλειον. Η δεύτερη υπηρεσία είναι το ΚΤΕΛ το οποίο προσφέρει μετακίνηση σε πιο απομακρυσμένες περιοχές του νησιού όπως: Λευκίμη, Κάβος, Καρουσάδες, 'Αγιος Παντελεήμων, 'Αγιος Γόρδιος, Γλυφάδα και πολλές άλλες. Τα τηλέφωνα του ΚΤΕΛ Kέρκυρας σε περίπτωση που χρειαστείτε πληροφορίες είναι (26610) 30627, 39985.
 • Εναλλακτικά μπορείτε να κυκλοφορείτε στο νησί με ταξί. Υπάρχουν στάσεις ταξί , σε κομβικά σημεία του νησιού όπως η πλατεία Σαν Ρόκκο και η οδός Θεοτόκη, αλλά υπάρχει και τηλεφωνική υπηρεσία ράδιο-ταξί. Οι τιμές είναι προκαθορισμένες για τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, τις οποίες μπορείτε να ρωτήσετε πριν επιβιβαστείτε στο ταξί. Υπάρχει βέβαια και ενδεικτικός πίνακας που περιλαμβάνει τις ανώτατες τιμές χρέωσης από ή προς την πόλη. Τα ταξίμετρα χρησιμοποιούνται όταν η διαδρομή δεν είναι συνηθισμένη. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα μίσθωσης με την ώρα με προσυνεννόηση και ξενόγλωσσο οδηγό για εκδρομή. Σε περίπτωση που θέλετε ραδιοταξί καλέστε στο (26610)33811.
 • Η Κέρκυρα είναι ένα μεγάλο νησί και γι' αυτό ο καλύτερος τρόπος για να περιηγηθείτε είναι το ιδιωτικό όχημα. Αν δεν έχετε φέρει το αυτοκίνητο σας στο νησί, μπορείτε απλά να νοικιάσετε ένα μικρό αυτοκίνητο μέσω της μηχανής αναζήτησης αυτοκινήτων του Pamediakopes.gr το οποίο μπορεί να σας "περιμένει" στο λιμάνι.
 • Τέλος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άμαξες. Αφετηρίες θα βρείτε στη κεντρική πλατεία (Σπιανάδα) και στο παλιό λιμάνι. Ο χρόνος της περιήγησης φτάνει τα 40 λεπτά και κατά τη διάρκειά της ο αμαξάς θα σας δείξει και θα σας ξεναγήσει στα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης. Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετική με αυτό το μεταφορικό μέσο μπορείτε να απευθυνθείτε στον Πρόεδρο Σωματείου Αμαξηλατών στο τηλέφωνο (26610) 24162.

Προορισμοί από λιμάνι Κέρκυρας

 • Από την Ηγουμενίτσα υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια από τις 6 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, και το ταξίδι διαρκεί 1 με 1,5 ώρα, ανάλογα με τον τύπο του πλοίου. Το καλοκαίρι αναχωρούν καράβια από και προς την Ηγουμενίτσα κάθε 15 λεπτά. Από το λιμάνι της Πάτρας το ταξίδι προς την Κέρκυρα διαρκεί 7 -8 ώρες, αλλά είναι πολύ άνετο αφού τα ferry boats πηγαίνουν στην Ιταλία και απλά κάνουν στάση στην Κέρκυρα. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κέρκυρας - Ιταλίας είναι αρκετά συχνή. Τέλος, υπάρχουν καράβια για να σας μεταφέρουν σε κοντινούς προορισμούς όπως οι Παξοί, η Κεφαλονιά και η γειτονική Αλβανία.
 • Από Πάτρα αναχωρούν πλοία της Superfast Ferries και Blue Star Ferries για Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα, Μπάρι, Ανκόνα και Βενετία.
 • Επίσης, με τις εταιρείες Minoan Lines και Anek Lines η Κέρκυρα συνδέεται με Πάτρα, Ηγουμενίτσα, Βενετία.
 • Η Κέρκυρα συνδέεται με το Μπάρι με πλοία της εταιρείας Ventouris Ferries.
 • Η Κέρκυρα συνδέεται επίσης με το Μπρίντεζι με πλοία της εταιρίας Endeavor Lines και Agoudimos Lines.
 • Για τους Παξούς φεύγουν καθημερινά Ιπτάμενα Δελφίνια από το την Κέρκυρα και εκτελούν το δρομολόγιο σε 1 ώρα (απ’ ευθείας) ή σε 1 ώρα και 40 λεπτά (μέσω Ηγουμενίτσας). Συνήθως αναχωρούν από το λιμάνι της Λευκίμμης κατά τις 9 το πρωί και επιστρέφουν κατά τις 6 το απόγευμα και τα εισιτήρια κοστίζουν γύρω στα 20€ το άτομο.
 • Για τα Διαπόντια νησιά υπάρχουν συχνά δρομολόγια με τον Αλέξανδρο Κ. από το Νέο Λιμάνι, ενώ θα βρείτε και τακτική συγκοινωνία από το Σιδάρι. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι από Κέρκυρα μέχρι Ερεικούσα 5,28 € , μέχρι Μαθράκι 5,58 €, για Οθωνούς 5,72 € και για μετακίνηση μεταξύ των νησιών θα πληρώσετε 2,35 €.
 • Μπορείτε με την Petrakis lines από Κέρκυρα να μεταβείτε στην Κεφαλονιά με ιπτάμενο δελφίνι και να επισκεφθείτε το σπήλαιο Μελισσάνη.
 • Τέλος το λιμάνι της Κέρκυρας συνδέεται με τους Άγιους Σαράντα. Το ταξίδι γίνεται με ιπτάμενα δελφίνια (Corfu flying dolphin) και μικρά πλοία και διαρκεί 30 περίπου λεπτά.

Αναζήτηση Δρομολογίων

Pamediakopes.gr > Λιμάνια > Corfu port