36.616667, 24.9

Πληροφορίες για το λιμάνι της Φολεγάνδρου

To λιμάνι της Φολεγάνδρου είναι ο Καραβοστάσης. Από το μόλο ξεκινάει ο κεντρικός δρόμος ο οποίος οδηγεί στη Χώρα και στην Άνω Μεριά διασχίζοντας κατά μήκος όλο το νησί, καθώς και ο παραλιακός δρόμος για τον οικισμό Λιβάδι που περνάει από όλες τις αμμουδιές, νότια του λιμανιού.
Σε περίπτωση που χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες από το λιμεναρχείο για τις αναχωρήσεις και αφίξεις πλοίων από και προς το λιμάνι της Φολεγάνδρου μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο (22860) 41530.

Κλείστε ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς το λιμάνι της Φολεγάνδρου

Το Pamediakopes.gr προσφέρει ακτοπλοϊκά εισιτήρια προς την Φολέγανδρο για όλα τα δρομολόγια των πλοίων που πραγματοποιούνται από οποιοδήποτε λιμάνι της Ελλάδας. Μπορείτε να κάνετε εύκολα αναζήτηση και να επιλέξετε το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο που σας εξυπηρετεί, εύκολα και άμεσα. Η κράτηση πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας την πιστωτική σας κάρτα ή κάνοντας την κράτηση με τη βοήθεια του προσωπικού του Pamediakopes.gr. Το εισιτήριό σας είναι έντυπο και παραλαμβάνεται είτε από τα γραφεία μας είτε κατευθείαν από το λιμάνι της αναχώρησης, απλά με τη χρήση του κωδικού που σας αποστέλλεται στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε να σας το αποστείλουμε με courier (ACS) με την οποία διαθέτουμε ειδικές μειωμένες τιμές

Πρόσβαση στο λιμάνι Φολεγ.

  • Το ΙΧ αυτοκίνητο από πολλούς δεν κρίνεται απαραίτητο στο νησί της Φολεγάνδρου αφού οι σχετικά μικρές αποστάσεις καλύπτονται από τα λεωφορεία με τακτικά δρομολόγια. Πάντως αν θέλετε μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο μέσω της μηχανής αναζήτησης αυτοκινήτων του Pamediakopes.gr, και να το παραλάβετε από το λιμάνι.
  • Η συγκοινωνία με λεωφορείο στη Φολέγανδρο συνδέει το λιμάνι του Καραβοστάση, τη Χώρα και την Άνω Μεριά. Είναι πολύ συχνή την θερινή περίοδο και το Πάσχα και περιορισμένη το υπόλοιπο διάστημα. Πληροφορίες για τα δρομολόγια αναγράφονται σε πίνακες στις αφετηρίες. Για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών και των κατοίκων υπάρχει πάντοτε ανταπόκριση με το πλοίο ανεξάρτητα από την ώρα άφιξής του.
  • Καθημερινά από τον Καραβοστάση και απο την Αγκάλη ξεκινούν τουριστικά σκάφη γιά τις παραλίες της Φολεγάνδρου. Τα δρομολόγια αναγράφονται σε πίνακα στο λιμάνι. Μία ή δύο φορές την εβδομάδα οργανώνονται ολοήμερες εκδρομές με το γύρο του νησιού.
  • Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ταξί για να φτάσετε σε όποιο σημείο του νησιού υπάρχει πρόσβαση.

Προορισμοί από Φολέγανδρο

  • Με την GA Ferries εκτελούνται τα δρομολόγια Πειραιάς, Κύθνος, Σέριφος, Σίφνος, Μήλος, Κίμωλος, Φολέγανδρος, Σίκινος, Ίος, Ανάφη, Θήρα και Πειραιάς, Πάρος, Νάξος, Ίος, Σίκινος, Φολέγανδρος, Θήρα, Ανάφη.
  • Με την Aegean Speed Lines εκτελείεται δρομολόγιο Πειραιάς, Σέριφος, Σίφνος, Μήλος, Κίμωλος, Φολέγανδρος.
  • Επίσης με την εταιρία Sea Jets η Φολέγανδρος συνδέεται με Πειραιά, Θήρα, Αμοργό, Κουφονήσια και Μήλο.
  • Η NEL Lines τη συνδέει με Μήλο και Κίμωλο.
  • Τέλος η Ventouris Ferries σινδέει τη Φολέγανδρο με άλλα νησιά όπως Ανάφη, Ίο, Κέα, Κίμωλο, Κύθνο, Νάξο, Πάρο, Σίκινο, Σύρο, Θήρα Θηρασιά και το Λαύριο.

Αναζήτηση Δρομολογίων

Pamediakopes.gr > Λιμάνια > Folegandros port