37.35, 23.466667

Πληροφορίες για το λιμάνι της Ύδρας

Η κωμόπολη της 'Υδρας είναι χτισμένη πάνω σε δύο χαμηλούς βραχώδεις λόφους, σε υψόμετρο 20χλμ., αμφιθεατρικά γύρω από το λιμάνι. Το μοναδικό λιμάνι του νησιού κατακλύζεται από σκάφη αναψυχής και κρουαζιερόπλοια. Κύριο χαρακτηριστικό στοιχείο της Ύδρας είναι ότι δεν υπάρχουν τροχοφόρα και οι μετακινήσεις γίνονται μόνο με γαϊδουράκια γεγονός που την κάνει πολύ γραφική.
Σε περίπτωση που χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες από το λιμεναρχείο για τις αναχωρήσεις και αφίξεις πλοίων από και προς το λιμάνι της Ύδρας μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο (22980) 52279. Το Λιμεναρχείο, που στεγάζεται στην παλιά, πετρόχτιστη μπαρουταποθήκη βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του λιμανιού, μετά το άγαλμα του Α. Μιαούλη.

Κλείστε ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς το λιμάνι της Ύδρας

Το Pamediakopes.gr προσφέρει ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς την Ύδρα για όλα τα δρομολόγια των πλοίων που πραγματοποιούνται από οποιοδήποτε λιμάνι της Ελλάδας. Μπορείτε να κάνετε εύκολα αναζήτηση και να επιλέξετε το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο που σας εξυπηρετεί, εύκολα και άμεσα. Η κράτηση πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας την πιστωτική σας κάρτα ή κάνοντας την κράτηση με τη βοήθεια του προσωπικού του Pamediakopes.gr. Το εισιτήριό σας είναι έντυπο και παραλαμβάνεται είτε από τα γραφεία μας είτε κατευθείαν από το λιμάνι της αναχώρησης, απλά με τη χρήση του κωδικού που σας αποστέλλεται στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε να σας το αποστείλουμε με courier (ACS) με την οποία διαθέτουμε ειδικές μειωμένες τιμές

Πρόσβαση στο λιμάνι Ύδρας

  • Χαρακτηριστικό είναι ότι ολόκληρο το νησί έχει κηρυχθεί διατηρητέο και έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και μηχανών στο λιμάνι. Η οποιαδήποτε μετακίνηση στην περιοχή αυτή γίνεται με γαϊδουράκια ή με τα πόδια αφού οι αποστάσεις είναι πολύ κοντινές.
  • Αφού απουσιάζουν τα αυτοκίνητα από το νησί, η μετακίνησή σας για τις παραλίες γίνεται με θαλάσσια ταξί ή μικρά σκάφη με τακτικά δρομολόγια. Υπάρχουν παραλίες που βρίσκονται σε απόσταση μικρή από το κέντρο, ώστε να μπορεί να τις προσεγγίσει κανείς με τα πόδια. Όμως, έχετε και τη δυνατότητα να μεταβείτε στις παραλίες μέσω θαλάσσης, κάτι που θα μειώσει ακόμη περισσότερο τον απαιτούμενο χρόνο μετακίνησης. Αυτός ο τρόπος μετακίνησης υποκαθιστά τα ταξί και λεωφορεία που δεν κυκλοφορούν στο λιμάνι.
  • Αν διαθέτετε δικό σας σκάφος αγκυροβολείστε το στο λιμάνι της Υδρας. Επίσης μπορείτε να δέσετε στον διπλανό απάνεμο κόλπο Μανδράκι. Το σκάφος για την Ύδρα είναι το υποκατάστατο του αυτοκινήτου, αφού με αυτό μπορείτε να κινηθείτε πολύ άνετα.

Προορισμοί από λιμάνι Ύδρας

  • Από το λιμάνι του Πειραιά, μπροστά απο την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα αναχωρούν καθημερινά ιπτάμενα δελφίνια και catamaran, με πολύ συχνά δρομολόγια. Η διαδρομή μέχρι την Υδρα είναι μία ώρα και δέκα λεπτά περίπου (1,10'). Τα πλοία της γραμμής από το λιμάνι του Πειραιά φθάνουν στην Υδρα μετά από 3 - 3,5 ώρες. Οι εταιρείες που συνδέουν τα δύο λιμάνια είναι οι Hellenic Seaways, Nova Ferries, Aegean Flying Dolphins και Euro Seas. Επίσης η Ύδρα συνδέεται και με τα υπόλοιπα νησιά του Σαρωνικού και με το Πόρτο Χέλι.
  • Υπάρχει και μια ακόμη εναλλακτική για να μεταβείτε στην Ύδρα. Με το αυτοκίνητο μπορείτε να πάτε μέχρι την Ερμιόνη. Το αφήνετε εκεί και περνάτε απέναντι στην Υδρα με Ιπτάμενο Δελφίνι ή με θαλάσσιο ταξί αφού το καλέσετε στο (22980) 53690.

Αναζήτηση Δρομολογίων

Pamediakopes.gr > Λιμάνια > Hydra port