37.583333, 26.166667

Πληροφορίες για το λιμάνι της Ικαρίας

Η Ικαρία διαθέτει δύο λιμάνια: Τον Εύδηλο και τον Άγιο Κήρυκο που απέχουν αρκετά μεταξύ τους. Πρωτεύουσα και επίνειο του νησιού είναι ο Άγιος Κύρηκος (νοτιοανατολική ακτή), ενώ δεύτερος αναπτυσσόμενος λιμένας είναι ο Εύδηλος (βόρεια ακτή). Μπορείτε να φτάσετε στην Ικαρία από τον Πειραιά ή τη Σάμο, τη Σύρο, Μύκονο, Πάρο, Νάξο (ανάλογα με την ημέρα) αλλά και από Κω, Κάλυμνο, Λέρο, Πάτμο ( με ιπτάμενα δελφίνια μόνο το καλοκαίρι). Μπορείτε επίσης να φτάσετε και αεροπορικώς.
Σε περίπτωση που χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες από το λιμεναρχείο για τις αναχωρήσεις και αφίξεις πλοίων από και προς το λιμάνι της Ικαρίας μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο (22750) 22.207 για Άγιο Κύρηκο και (22750) 31.007 για Εύδηλο.

Κλείστε ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς το λιμάνι της Ικαρίας

Το Pamediakopes.gr προσφέρει ακτοπλοϊκά εισιτήρια προς Ικαρία για όλα τα δρομολόγια των πλοίων που πραγματοποιούνται από οποιοδήποτε λιμάνι της Ελλάδας. Μπορείτε να κάνετε εύκολα αναζήτηση και να επιλέξετε το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο που σας εξυπηρετεί, εύκολα και άμεσα. Η κράτηση πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας την πιστωτική σας κάρτα ή κάνοντας την κράτηση με τη βοήθεια του προσωπικού του Pamediakopes.gr. Το εισιτήριό σας είναι έντυπο και παραλαμβάνεται είτε από τα γραφεία μας είτε κατευθείαν από το λιμάνι της αναχώρησης, απλά με τη χρήση του κωδικού που σας αποστέλλεται στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε να σας το αποστείλουμε με courier (ACS) με την οποία διαθέτουμε ειδικές μειωμένες τιμές

Πρόσβαση στο λιμάνι Ικαρίας

  • Δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια λεωφορείων από τα λιμάνια της Ικαρίας προς άλλους προορισμούς.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταξί προκειμένου να μεταβείτε στην περιοχή του νησιού που θέλετε. Εύδηλος - Κέντρο: 7km (20 λεπτά), κόμιστρο ταξί 8 - 10 Ευρώ. Άγιος Κήρυκος - Κέντρο 40km (1 ώρα), κόμιστρο ταξί 25 - 30 Ευρώ.
  • Επίσης kαραβάκι αναχωρεί από Άγιο Κύρηκο για την ωραιότερη παραλία των Φούρνων, τη Χρυσομηλιά.
  • Αν θέλετε επίσης μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο μέσω της μηχανής αναζήτησης αυτοκινήτων του Pamediakopes.gr και να το παραλάβετε από το λιμάνι.

Προορισμοί από λιμάνι Ικαρίας

  • Από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιούνται καθημερινά δρομολόγια για τον Άγιο Κήρυκο και τον Εύδηλο (τα δύο λιμάνια της Ικαρίας).
  • Με την Hellenic Seaways πραγματοποιείται δρομολόγιο Πειραιάς, Ικαρία, Σάμος, Χίος, Μυτιλήνη.
  • Η ακτοπλοϊκή εταιρεία Kallisti Ferries συνδέει τα δύο λιμάνια της Ικαρίας με Πειραιά αλλά και Φούρνους και Σάμο.
  • Επίσης η ακτοπλοϊκή εταιρεία GA Ferries πραγματοποιεί δρομολόγιο Πειραιάς, Σύρος, Μύκονος, Ικαρία, Φούρνοι, Καρλόβασι και Βαθύ Σάμου.
  • Η NEL Lines συνδέει την Ικαρία με Καβάλα, Λήμνο, Λέσβο, Χίο και Καρλόβασι.
  • Τέλος, η Σάμος Ship συνδέει την Ικαρία με τα 2 λιμάνια της Σάμου, και τους Φούρνους.

Αναζήτηση Δρομολογίων

Pamediakopes.gr > Λιμάνια > Ikaria port