36.716667, 25.333333

Πληροφορίες για το λιμάνι της Ίου

H Ίος ανήκει στην επαρχία Θήρας και βρίσκεται νότια της Πάρου και της Νάξου και βόρεια της Σαντορίνης. Η Ίος φημίζεται γιατί συνδυάζει την κοσμοπολίτικη ζωή με την κυκλαδίτικη ομορφιά. Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Χώρα, η οποία διαθέτει κτίσματα της εποχής της Φραγκοκρατίας και της Ενετοκρατίας.
Σε περίπτωση που χρειάζεστε πληροφορίες από το λιμεναρχείο για τις αναχωρήσεις και αφίξεις πλοίων από και προς το λιμάνι της Ίου μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα (22860) 91264, 92264.

Κλείστε ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς το λιμάνι της Ίου

Το Pamediakopes.gr προσφέρει ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς την Ίο για όλα τα δρομολόγια των πλοίων που πραγματοποιούνται από οποιοδήποτε λιμάνι της Ελλάδας. Μπορείτε να κάνετε εύκολα αναζήτηση και να επιλέξετε το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο που σας εξυπηρετεί, εύκολα και άμεσα. Η κράτηση πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας την πιστωτική σας κάρτα ή κάνοντας την κράτηση με τη βοήθεια του προσωπικού του Pamediakopes.gr. Το εισιτήριό σας είναι έντυπο και παραλαμβάνεται είτε από τα γραφεία μας είτε κατευθείαν από το λιμάνι της αναχώρησης, απλά με τη χρήση του κωδικού που σας αποστέλλεται στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε να σας το αποστείλουμε με courier (ACS) με την οποία διαθέτουμε ειδικές μειωμένες τιμές

Πρόσβαση στο λιμάνι Ίου

 • Η υπηρεσία των λεωφορείων στην Ίο είναι καλά οργανωμένη και τα εισιτήρια φτηνά. Κάθε 15 λεπτά υπάρχει λεωφορείο που συνδέει, την Χώρα, τον Όρμο και τον Μυλoπότα και κάθε 1 ώρα τον όρμο με τον Κουμπαρά. Τα λεωφορεία είναι διαθέσιμα καθημερινά, όλη την ημέρα μέχρι αργά το βράδυ. Εκτός από το ΚΤΕΛ υπάρχουν και εκδρομικά λεωφορεία, που οργανώνουν ημερήσιες εκδρομές σε διάφορες περιοχές της Ίου. Για πληροφορίες από το ΚΤΕΛ Ίου μπορείτε να καλείτε στο (22860) 92015.
 • Υπάρχει και η εναλλακτική των ταξί που μπορούν να σας μεταφέρουν στη Χώρα, τον Μυλοπότα και το λιμάνι με χρέωση που είναι προκαθορισμένη. Μπορείτε βέβαια να μετακινηθείτε σε όποια περιοχή του νησιού επιθυμείτε και να κανονίσετε τη χρέωση με τον οδηγό, σε περίπτωση που ο προορισμός δεν είναι στους πιο δημοφιλείς και προκαθορισμένους.
 • Μπορείτε να μεταφέρετε το αυτοκίνητο σας από την Αθήνα με το πλοίο, ώστε να μετακινείστε πιο άνετα αλλά μπορείτε ακόμη να νοικιάσετε αυτοκίνητο μέσω της μηχανής αναζήτησης αυτοκινήτων του Pamediakopes.gr και να το παραλάβετε στην Ίο.
 • Τέλος, όπως σε σχεδόν όλα τα νησιά, έτσι και στην Ίο υπάρχουν βάρκες ταξί που μπορούν να σας μεταφέρουν από τον Όρμο στο Μαγκανάρι , αλλά και σε άλλες παραλίες του νησιού.

Προορισμοί από λιμάνι Ίου

 • Στην Ίο μπορείτε να φτάσετε μόνο ακτοπλοϊκώς, αφού δεν υπάρχει αεροδρόμιο. Από το λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν καθημερινά πλοία με προορισμό την Ίο , τύπου high speed αλλά και ferry boat. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 7 ώρες. Τέλος, υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με άλλα νησιά με flying dolphins, ferry boats ή catamaran. Αρκετοί επιλέγουν να μεταβούν αεροπορικώς στο νησί της Σαντορίνης και μετά να χρησιμοποιήσουν απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Ίο. Τα ταξίδι Ίος-Σαντορίνη διαρκεί 30 λεπτά με flying dolphin και 1 ώρα με απλό ferry boat.
 • Η Ίος συνδέεται με το λιμάνι του Πειραιά με δρομολόγια της ακτοπλοϊκής εταιρείας Hellenic Seaways και ακολουθεί δρομολόγιο στις Δυτικές Κυκλάδες.
 • Από Πειραιά αναχωρούν πλοία της Sea Jets για Θήρα, Ίο, Νάξο, Μύκονο και Σύρο.
 • Πειραιάς, Σύρος, Πάρος, Νάξος, Ίος, Σαντορίνη, Αμοργός, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσι, Αστυπάλαια είναι ένα δρομολόγιο της Blue Star Ferries που εξυπηρετεί την περιοχή.
 • Επίσης από Πειραιά ξεκινούν και πλοία της ακτοπλοϊκής εταιρείας Ventouris Ferries με ενδιάμεσους σταθμούς τα νησιά Πάρος, Νάξος, Ίος, Θήρα, Δονούσα.
 • Δρομολόγιο που εκτελείται με την Anek Lines συνδέει την Ίο με τα νησιά Σύρο, Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Σίκινο, Φολέγανδρο,Μήλο, Κίμωλο.
 • Με δρομολόγιο της GA Ferries συνδέονται τα νησιά Σύρος, Πάρος, Νάξος, Ίος, Σίκινος, Φολέγανδρος, Θήρα, Ανάφη. Επίσης η Ίος αποτελεί ενδιάμεσο σταθμό του δρομολογίου Ηράκλειο, Ίος, Νάξος, Πάρος, Μύκονος, Τήνος, Σκόπελος, Σκιάθος, Θεσσαλονίκη που πραγματοποιεί η ίδια εταιρεία.

Αναζήτηση Δρομολογίων

Pamediakopes.gr > Λιμάνια > Ios port