38.183333, 20.483333

Πληροφορίες για το λιμάνι της Κεφαλονιάς

Η Κεφαλονιά είναι το μεγαλύτερο από τα Ιόνια νησιά. Πρωτεύουσα του νησιού είναι το Αργοστόλι και διαθέτει 2 κύρια λιμάνια που τη συνδέουν με την υπόλοιπη Ελλάδα. Το πρώτο είναι αυτό της Σάμης, από όπου αναχωρούν πλοία προς την Ιθάκη, την Πάτρα και την Ιταλία. Το δεύτερο είναι αυτό του Πόρου, στα νοτιοανατολικά του νησιού, από όπου αναχωρούν καθημερινά πλοία προς Κυλλήνη.
Σε περίπτωση που χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες από τα λιμεναρχεία για τις αναχωρήσεις και αφίξεις πλοίων από και προς τα λιμάνια της Κεφαλονιάς μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα Λιμεναρχείου Αργοστολίου (26710) 22224, Λιμεναρχείου Σάμης (26740) 22031 και Λιμεναρχείου Πόρου (26740) 72460. Επίσης μπορείτε να φτάσετε στην Κεφαλονιά και αεροπορικώς.

Κλείστε ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς το λιμάνι της Κεφαλονιάς

Το Pamediakopes.gr προσφέρει ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς την Κεφαλονιά για όλα τα δρομολόγια των πλοίων που πραγματοποιούνται από οποιοδήποτε λιμάνι της Ελλάδας. Μπορείτε να κάνετε εύκολα αναζήτηση και να επιλέξετε το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο που σας εξυπηρετεί, εύκολα και άμεσα. Η κράτηση πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας την πιστωτική σας κάρτα ή κάνοντας την κράτηση με τη βοήθεια του προσωπικού του Pamediakopes.gr. Το εισιτήριό σας είναι έντυπο και παραλαμβάνεται είτε από τα γραφεία μας είτε κατευθείαν από το λιμάνι της αναχώρησης, απλά με τη χρήση του κωδικού που σας αποστέλλεται στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε να σας το αποστείλουμε με courier (ACS) με την οποία διαθέτουμε ειδικές μειωμένες τιμές.

Πρόσβαση στο λιμάνι Κεφαλονιάς

 • Η κεντρική στάση λεωφορείων του ΚΤΕΛ βρίσκεται στο Αργοστόλι από όπου μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά για όλα τα δρομολόγια. Υπάρχουν λεωφορεία που καλύπτουν κάποιες περιοχές στο νησί και τα εισιτήρια είναι πολύ φτηνά. Από Αργοστόλι για Σάμη υπάρχουν 4 καθημερινά δρομολόγια και από Αργοστόλι για Φισκάρδο 2 ημερήσια δρομολόγια. Όμως το δίκτυο συγκοινωνίας του ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς παραμένει υποτυπώδες και τα δρομολόγια δεν είναι τόσο συχνά.
 • Η κεντρική στάση των ταξί βρίσκεται στο Αργοστόλι, στην πλατεία Βαλλιάνου, αλλά μπορείτε επίσης να αναζητήσετε ταξί, είτε στους κεντρικούς δρόμους και στα λιμάνια, είτε στα πιο δημοφιλή μέρη, είτε μέσω της υπηρεσίας των ράδιο ταξί. Υπάρχουν προκαθορισμένες χρεώσεις για τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, ενώ χρησιμοποιούνται και τα ταξίμετρα για κάποιες άλλες διαδρομές. Σας προτείνουμε για τις περιοχές που προβλέπεται ταξίμετρο να ζητήσετε να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να μην έρθετε προ εκπλήξεως.
 • Δεδομένου ότι η Κεφαλονιά είναι το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου , με έκταση 904 τ.χμ. καταλαβαίνετε γιατί το αυτοκίνητο είναι το ιδανικό μέσο μετακίνησης! Μπορείτε σίγουρα να κυκλοφορήσετε πιο άνετα και να πάτε σε περιοχές που η συγκοινωνία δε βολεύει. Μπορείτε ακόμη να νοικιάσετε αυτοκίνητο μέσω της μηχανής αναζήτησης αυτοκινήτων του Pamediakopes.gr και να το παραλάβετε στο λιμάνι ή στην πόλη που επιθυμείτε με την άφιξή σας.
 • Για τη διαδρομή Ληξούρι Αργοστόλι υπάρχει καραβάκι κάθε μισή ώρα από τις 06:45 μέχρι τη 01:00 το βράδυ. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 20’ και κοστίζει 1,70 και 4,30€ ανά επιβάτη και αυτοκίνητο αντίστοιχα.

Προορισμοί από λιμάνι Κεφαλονιάς

 • Από το λιμάνι της Πάτρας θα φτάσετε στο λιμάνι της Σάμης, σε 3,5 ώρες και από το λιμάνι της Κυλλήνης θα φτάσετε στο λιμάνι του Πόρου, μετά από 1,5 ώρα περίπου. Τέλος, από τον Αστακό της Αιτωλοακαρνανίας υπάρχει δρομολόγιο με πλοίο για τη Σάμη της Κεφαλονιάς και το ταξίδι διαρκεί 2,5 ώρες. Τέλος, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού υπάρχει ένα εβδομαδιαίο δρομολόγιο που συνδέει την Κεφαλλονιά με το Μπρίντεζι της Ιταλίας, και πιο σπάνια με τη Βενετία, την Ανκόνα και το Μπάρι.
 • Από την Κυλλήνη φεύγουν καράβια δύο εταιρειών. Το “Επτάνησος” της Strintzis Ferries πηγαίνει 4 φορές την ημέρα στο λιμάνι του Πόρου. Το ίδιο δρομολόγιο κάνουν το καλοκαίρι 5 φορές και τα πλοία της Ionian Ferries. Έχετε υπόψη σας όμως πως η διαδρομή από Πόρο για Αργοστόλι είναι 1 ώρα. Με την ίδια εταιρεία συνδέεται και το Ληξούρι με την Κυλλήνη. Στις διαδρομές από Κυλλήνη ζητήστε εισιτήρια μετ’ επιστροφής που συνήθως έχουν έκπτωση 20%.
 • Επίσης με την Strintzis Ferries υπάρχει δρομολόγιο Πάτρα, Κεφαλονιά, Ιθάκη.
 • Αν έρχεστε από τη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει δρομολόγιο από Βασιλική και Νυδρί Λευκάδας για Φισκάρδο και το δρομολόγιο διαρκεί περίπου 1 ώρα.
 • Με την Endeavor Lines, η Κεφαλλονιά συνδέεται με Μπρίντεζι.
 • Το πλοίο Ionion Pelagos εκτελεί δρομολόγιο Σάμη, Ιθάκη, Αστακός.
 • Υπάρχουν ferry boats που εκτελούν τη γραμμή Αργοστόλι - Ληξούρι, και χρειάζονται περίπου μισή ώρα. Τα σκάφη αυτά είναι επιβατηγά και οχηματαγωγά.
 • Με την Petrakis lines μπορείτε να μεταβείτε από Κεφαλονιά στην Κέρκυρα με ιπτάμενο δελφίνι.

Αναζήτηση Δρομολογίων

Pamediakopes.gr > Λιμάνια > Kefalonia port