36.85, 27.233333

Πληροφορίες για το λιμάνι της Κω

Η πρωτεύουσα της Κω βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού και αποτελεί το κύριο λιμάνι του. Μετά τους σεισμούς του 1933, η πόλη επανασχεδιάστηκε από τους Ιταλούς και έτσι σήμερα διακρίνεται για τα όμορφα κτίρια της, τις δενδροστοιχίες και τις πλατείες της. Χαρακτηριστικό δείγμα της περιόδου της Ενετοκρατίας είναι το Κάστρο των Ιπποτών, του οποίου η τάφρος έχει μετατραπεί στην περίφημη λεωφόρο των Φοινίκων.
Σε περίπτωση που χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες από το λιμενραχείο για τις αναχωρήσεις και αφίξεις πλοίων από και προς το λιμάνι της Πάρου μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο (22420) 26594. Επίσης μπορείτε να φτάσετε στην Κω και αεροπορικώς.

Κλείστε ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς το λιμάνι της Κω

Το Pamediakopes.gr προσφέρει ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς την Κω για όλα τα δρομολόγια των πλοίων που πραγματοποιούνται από οποιοδήποτε λιμάνι της Ελλάδας. Μπορείτε να κάνετε εύκολα αναζήτηση και να επιλέξετε το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο που σας εξυπηρετεί, εύκολα και άμεσα. Η κράτηση πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας την πιστωτική σας κάρτα ή κάνοντας την κράτηση με τη βοήθεια του προσωπικού του Pamediakopes.gr. Το εισιτήριό σας είναι έντυπο και παραλαμβάνεται είτε από τα γραφεία μας είτε κατευθείαν από το λιμάνι της αναχώρησης, απλά με τη χρήση του κωδικού που σας αποστέλλεται στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε να σας το αποστείλουμε με courier (ACS) με την οποία διαθέτουμε ειδικές μειωμένες τιμές

Πρόσβαση στο λιμάνι της Κω

 • Στην Κω η μετακίνηση με λεωφορείο είναι πολύ καλά οργανωμένη, για πολλές περιοχές του νησιού, με φτηνά εισιτήρια. Στην πρωτεύουσα και το λιμάνι της Κω μπορείτε να μετακινηθείτε με δημοτικά αστικά λεωφορεία, ενώ στις πιο μακρινές περιοχές του νησιού με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ. Τα δρομολόγια είναι αρκετά συχνά και η κεντρική στάση των λεωφορείων βρίσκεται στο κέντρο, στην Οδό Κλεοπάτρας. Μερικά από τα χωριά που μπορείτε να επισκεφτείτε είναι το Μαστιχάρι, ο 'Αγιος Στέφανος, το Τιγκάκι, ο Κέφαλος, η Πύλη, το Ασκλιπειίον, ο 'Αγιος Φωκάς. Σε περίπτωση που χρειάζεστε πληροφορίες από τα ΚΤΕΛ Κω μπορείτε να καλέσετε στο (22420) 22292.
 • Το ταξί ως εναλλακτική λύση μετακίνησης είναι πιο γρήγορο, αλλά και πιο ακριβό. Στην Κω μπορείτε να βρείτε εύκολα ταξί, τόσο στο κέντρο και στο λιμάνι, όσο και σε άλλες περιοχές, είτε στις στάσεις, είτε τηλεφωνικά με την υπηρεσία του ράδιο-ταξί. Η χρέωση για τις πιο δημοφιλείς τοποθεσίες είναι προκαθορισμένη, ενώ για λιγότερο δημοφιλείς περιοχές, υπάρχουν ταξίμετρα.
 • Το αυτοκίνητο είναι κατάλληλο για μακρινές αποστάσεις ή περιοχές, όπου δεν μπορείτε να πάτε με λεωφορείο ή ταξί. Μπορείτε αν θέλετε να νοικιάσετε αυτοκίνητο μέσω της μηχανής αναζήτησης αυτοκινήτων του Pamediakopes.gr και μετά από συνεννόηση να το παραλάβετε στο λιμάνι ή το αεροδρόμιο. Είναι πολύ πρακτικός τρόπος για να περιηγηθείτε στο νησί.
 • Κάτι πρωτότυπο που συμβαίνει στην Κω είναι οι βραδυνές κρουαζιέρες που ξεκινούν από το λιμάνι το απόγευμα και ταξιδεύοντας παραλιακά του νησιού, με συνοδεία φαγητού, ποτού και μουσικής καταλήγουν ξανά το πρωί στο λιμάνι από όπου ξεκίνησαν.
 • Επίσης στην Κω κυκλοφορούν και τρενάκια, το πράσινο και το μπλε, τα οποία έχουν αφετηρία κοντά στο λιμάνι και με τα οποία μπορείτε να περιηγηθείτε στην πόλη.
 • Υπάρχουν τέλος ποδηλατικές διαδρομές μεταξύ παραλιακών περιοχών, όπως το Ψαλίδι και η Λάμπη, και της πόλης της Κω. Μέσα στην πόλη και το λιμάνι θα δείτε πολλά ποδήλατα να κυκλοφορούν. Θα μπορούσατε να νοικιάσετε κι εσείς, ώστε να κινείστε πιο άνετα.

Προορισμοί από λιμάνι Κω

 • Από το λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν καθημερινά πλοία με προορισμό την Κω. Οι τιμές των εισιτηρίων για την Κω ποικίλουν ανάλογα με την εποχή που θα επιλέξετε να επισκεφτείτε το νησί, καθώς και τον τύπο του πλοίου. Το πλοίο της γραμμής συνδέει τα νησιά Πάτμο, Λέρο, Κάλυμνο, Κω, Ρόδο σε καθημερινή βάση, ενώ λιγότερη συχνή είναι η σύνδεση της Κω με άλλους προορισμούς.
 • Το δρομολόγιο Πειραιάς, Κάλυμνος, Κως, Ρόδος, Αστυπάλαια, Νίσυρος, Τήλος, Πάρος, Νάξος, Πάτμος, Λέρος πραγματοποιείται από την Blue Star Ferries.
 • Η ακτοπλοϊκή εταιρεία Dodekanisos Seaways πραγματοποιεί 2 διαφορετικά δρομολόγια: α) Ρόδος, Καστελόριζο / Σύμη, Κως, Κάλυμνος και β) Ρόδος, Κως, Κάλυμνος, Λέρος, Λειψοί, Πάτμος / Αγαθονήσι.
 • Επίσης το δρομολόγιο Πειραιάς, Πάτμος, Λέρος, Κάλυμνος, Κως, Ρόδος πραγματοποιείται από την G.A. Ferries.
 • Με την AMORGOS LINES πραγματοποιείται δρομολόγιο Ρόδος, Σύμη, Τήλος, Νίσυρος, Κως, Κάλυμνος.
 • Πλοία της Αnes Lines συνδέουν την Κω με Νίσυρο, Τήλο, Σύμη, Ρόδο και Καστελόριζο.
 • Το καλοκαίρι υπάρχει καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση με το Μπόντρουμ στην Τουρκία, έναν προορισμό τόσο διαφορετικό που απέχει μόλις 20-40 λεπτά από την Κω.
 • Στην υψηλή τουριστική περίοδο, διοργανώνονται καθημερινά ημερήσιες εκδρομές με δελφίνια ή εκδρομικά πλοία για τα πιο κοντινά νησιά: Νίσυρο, Κάλυμνο, Φούρνοι, Ικαρία, Λειψοί, Λέρο, Αγαθονήσι, Αστυπάλαια.

Αναζήτηση Δρομολογίων

Pamediakopes.gr > Λιμάνια > Kos port