37.7, 24.05

Πληροφορίες για το λιμάνι του Λαυρίου

Το Λαύριο αποτελεί λιμάνι σίγουρα μικρότερης σημασίας από τον Πειραιά αλλά πολύ σημαντικό για τη γενικότερη εξέλιξη της Αττικής, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν ξεκινήσει έργα ανάπλασης και επέκτασης του λιμανιού. Στα πλαίσια αυτής της ανάπτυξης έχει εκσυγχρονιστεί και ο δρόμος που συνδέει το Λαύριο με το αεροδρόμιο.Το λιμάνι του Λαυρίου εξυπηρετεί επιβατηγά πλοία, εμπορικά πλοία, σκάφη αναψυχής και αλιευτικά σκάφη. Η αναμενόμενη εξοικονόμηση χρόνου και ενέργειας από το λιμάνι του Λαυρίου για σχεδόν όλες τις Κυκλάδες και το Ανατολικό Αιγαίο σε συνδυασμό με την εγγύτητα με τον διεθνή αερολιμένα αποτελούν για όλες τις ακτοπλοϊκές εταιρείες μεγάλο δέλεαρ. Η διακίνηση επιβατών ανέρχεται ετησίως σε 208.500 επιβάτες, από τους οποίους το 97,8% κατευθύνεται στην Κέα, και 63.000 οχήματα.
Σε περίπτωση που χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες για τις αναχωρήσεις και αφίξεις πλοίων από και προς το λιμάνι του Λαυρίου μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα (22920) 24125, 25249, 26859. Επίσης στο 14541 παρέχονται πληροφορίες για αναχωρήσεις-αφίξεις μέσω Λαυρίου σε 24ωρη βάση (χρέωση από σταθερό τηλέφωνο € 0,89 - κινητό τηλέφωνο € 1,50).

Κλείστε ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς το λιμάνι του Λαυρίου

Το Pamediakopes.gr προσφέρει ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς το Λαύριο για όλα τα δρομολόγια των πλοίων που πραγματοποιούνται από οποιοδήποτε λιμάνι της Ελλάδας. Μπορείτε να κάνετε εύκολα αναζήτηση και να επιλέξετε το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο που σας εξυπηρετεί, εύκολα και άμεσα. Η κράτηση πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας την πιστωτική σας κάρτα ή κάνοντας την κράτηση με τη βοήθεια του προσωπικού του Pamediakopes.gr. Το εισιτήριό σας είναι έντυπο και παραλαμβάνεται είτε από τα γραφεία μας είτε κατευθείαν από το λιμάνι της αναχώρησης, απλά με τη χρήση του κωδικού που σας αποστέλλεται στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε να σας το αποστείλουμε με courier (ACS) με την οποία διαθέτουμε ειδικές μειωμένες τιμές

Πρόσβαση στο λιμάνι Λαυρίου

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ΚΤΕΛ Αττικής "Κορωπί-Πόρτο Ράφτη/Αυλάκι" από την Πλατεία Αιγύπτου στο Πεδίο του Άρεως ή αστικά λεωφορεία για να φτάσετε στο λιμάνι του Λαυρίου. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 5€.
  • Σε περίπτωση που έχετε δικό σας μεταφορικό μέσο, από την Αττική Οδό κατευθυνθείτε προς Μαρκόπουλο και μετά στη Λεωφόρο Λαυρίου. Ακριβώς πριν την είσοδο στην πόλη του Λαυρίου υπάρχει μια διασταύρωση που πάει αριστερά για το λιμάνι και δεξιά στις εγκαταστάσεις του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου. Εναλλακτικά, από το Σούνιο ακολουθείστε το δρόμο παραλιακά και θα περάσετε από το νέο λιμάνι του Λαυρίου. Μπορείτε να μπείτε από το νέο δρόμο της Σαρωνίδας ή της Αναβύσσου και να βγείτε στη Λεωφόρο Λαυρίου. Τέλος, υπάρχει σύνδεση με το λιμάνι του Λαυρίου και μέσω Παιανίας, Αγίας Παρασκευής και Χολαργού.

Προορισμοί από λιμάνι Λαυρίου

  • Με το Λαύριο συνδέονται τα νησιά Κέα, Κύθνος, Σύρος, Μύκονος, Πάρος, Νάξο, Ίος, Σίκινος, Φολέγανδρος, Κίμωλος, Μήλος. Άλλη γραμμή περνάει από τα νησιά Σύρου, Πάρου, Νάξου, Αμοργού, Κύθνου. Επίσης υπάρχει δρομολόγιο Λαύριο, Κέα, Κύθνος, Σύρος, Τήνος, Άνδρος. Τέλος με το Λαύριο συνδέονται και τα λιμάνια Αγ. Ευστράτιου, Λήμνου και Αλεξανδρούπολης. Ανάλογα με τον προορισμό, για τα παραπάνω δρομολόγια διατίθενται πλοία της ακτοπλοϊκής εταιρείας NEL Lines ή Saos Lines.

Αναζήτηση Δρομολογίων

Pamediakopes.gr > Λιμάνια > Lavrio port