39.9026806, 25.2201472

Πληροφορίες για το λιμάνι της Λήμνου

Πρωτεύουσα και κύριο λιμάνι της Λήμνου είναι η Μύρηνα που πήρε το όνομα της γυναίκας του πρώτου βασιλιά του νησιού, του Θόαντα.Τα δρομολόγια πλοίων Πειραιάς - Λήμνος είναι καθημερινά όλο το χρόνο και το Καλοκαίρι διπλασιάζονται ή πολλαπλασιάζονται ανάλογα με την περίοδο. Στην Λήμνο ταξιδεύουν ακόμα πλοία από την Ρόδο και βασικά τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου με ενδιαμέσους σταθμούς καθώς επίσης και από την Θεσσαλονίκη, την Καβάλα και την Αλεξανδρούπολη. Η συχνότητα των δρομολογίων και η τιμή των εισιτηρίων εξαρτάται από την εποχή.

Σε περίπτωση που χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες από το λιμεναρχείο για τις αναχωρήσεις και αφίξεις πλοίων από και προς το λιμάνι της Μύρηνας μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 2254022225.

Κλείστε ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς το λιμάνι της Λήμνου

Το Pamediakopes.gr προσφέρει ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς τη Λήμνο για όλα τα δρομολόγια των πλοίων που πραγματοποιούνται από οποιοδήποτε λιμάνι της Ελλάδας. Μπορείτε να κάνετε εύκολα αναζήτηση και να επιλέξετε το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο που σας εξυπηρετεί, εύκολα και άμεσα. Η κράτηση πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας την πιστωτική σας κάρτα ή κάνοντας την κράτηση με τη βοήθεια του προσωπικού του Pamediakopes.gr. Το εισιτήριό σας είναι έντυπο και παραλαμβάνεται είτε από τα γραφεία μας είτε κατευθείαν από το λιμάνι της αναχώρησης, απλά με τη χρήση του κωδικού που σας αποστέλλεται στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε να σας το αποστείλουμε με courier (ACS) με την οποία διαθέτουμε ειδικές μειωμένες τιμές.

Πρόσβαση στο λιμάνι της Λήμνου

  • Οι υπεραστικές συγκοινωνίες από/προς τα χωριά εκτελούνται από το ΚΤΕΛ Λήμνου με δύο δρομολόγια την ημέρα, εκτός Κυριακής. Τα δρομολόγια που εκτελούν κάθε μέρα είναι στις 07.00 και 09.00 προς τη Μύρηνα και 11.00, 13.00 και 14.00 προς τα χωριά Επίσης υπάρχουν τα ταξί που εδρεύουν στην Μύρινα και στα μεγαλύτερα χωριά , ενώ υπάρχουν και ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και μοτοποδήλατα.
  • Αν έχετε δικό σας μεταφορικό μέσο, η Λήμνος διαθέτει ένα ασφαλτοστρωμένο δίκτυο μήκους 200 περίπου χιλιομέτρων, το οποίο είναι σε γενικές γραμμές πολύ καλό. Οι δρόμοι που συνδέουν την πρωτεύουσα Μύρινα με τους 36 οικισμούς του νησιού είναι ασφαλτοστρωμένοι.
  • Στην Λήμνο ταξιδεύει κανείς με πλοίο και από τα γύρω νησιά των Κυκλάδων, την Σύρο, την Τήνο, την Μύκονο, την Άνδρο κτλ. Το ταξίδι σας στην Λήμνο μπορεί να γίνει με συμβατικό πλοίο φερρυ ή με High speed ferries, ανάλογα την ημέρα και την εταιρεία που θα ταξιδέψετε.
  • Η Λήμνος συνδέεται αεροπορικά με την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και την Λέσβο. Το αεροδρόμιο της Λήμνου βρίσκεται 22 χλμ. ανατολικά της πρωτεύουσας του νησιού, Μύρινα. Υπάρχει λεωφορείο που συνδέει το αεροδρόμιο με την πρωτεύουσα της Λήμνου.
  • Μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο μέσω της μηχανής αναζήτησης αυτοκινήτων του Pamediakopes.gr και να το παραλάβετε από το λιμάνι.

Προορισμοί από λιμάνι της Λήμνου

  • Η Λήμνος εχει ακτοπλοϊκη συνδεση με τα εξης λιμανια: Πειραιας, Λαυριο, Αγιος Ευστρατιος, Χιος, Ικαρια, Καβαλα, Λεσβος, Σαμος, Θεσσαλονικη και Αλεξανδρούπολη. Το ταξίδι σας για την Λήμνο αν γίνει με Normal ferry χρειάζεται περίπου 5-10,30 ώρες ενώ αν γίνει με High speed ferries 3,30-7,30 ώρες. Αυτό βέβαια εξαρτάται και σε πόσα νησιά ενδιάμεσα το πλοίο σας θα προσεγγίσει.
  • Η εταιρεία NEL Lines είναι η μοναδική εταιρεία που συνδέει το νησί με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Αναζήτηση Δρομολογίων

Pamediakopes.gr > Λιμάνια > Limnos Port