36.725, 24.445

Πληροφορίες για το λιμάνι της Μήλου

Η Μήλος βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο των Κυκλάδων, έχει ένα ιδιόμορφο πεταλοειδές σχήμα και πολλές παραλίες που την καθιστούν τουριστικό πόλο έλξης. Στο κέντρο του νησιού της Αφροδίτης βρίσκεται το λιμάνι της Μήλου, ο Αδάμαντας, απάνεμο και ασφαλές. Υπάρχει και ένα λιμάνι στην Απολλώνια, που εξυπηρετεί δρομολόγια προς την Κίμωλο και τα Γλαρονήσια. Η χώρα της Μήλου δε βρίσκεται στα λιμάνια της, αλλά στην Πλάκα.
Σε περίπτωση που χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες από το λιμεναρχείο για τις αναχωρήσεις και αφίξεις πλοίων από και προς το λιμάνι του Αδάμαντα Μήλου μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα (22870) 23360, 22100. Επίσης μπορείτε να φτάσετε στη Μήλο και αεροπορικώς.

Κλείστε ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς το λιμάνι της Μήλου

Το Pamediakopes.gr προσφέρει ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς τη Μήλο για όλα τα δρομολόγια των πλοίων που πραγματοποιούνται από οποιοδήποτε λιμάνι της Ελλάδας. Μπορείτε να κάνετε εύκολα αναζήτηση και να επιλέξετε το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο που σας εξυπηρετεί, εύκολα και άμεσα. Η κράτηση πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας την πιστωτική σας κάρτα ή κάνοντας την κράτηση με τη βοήθεια του προσωπικού του Pamediakopes.gr. Το εισιτήριό σας είναι έντυπο και παραλαμβάνεται είτε από τα γραφεία μας είτε κατευθείαν από το λιμάνι της αναχώρησης, απλά με τη χρήση του κωδικού που σας αποστέλλεται στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε να σας το αποστείλουμε με courier (ACS) με την οποία διαθέτουμε ειδικές μειωμένες τιμές

Πρόσβαση στο λιμάνι Μήλου

 • Τα ταξί είναι ευρέως διαθέσιμα στη Μήλο, στο λιμάνι, στο αεροδρόμιο, στους κεντρικούς δρόμους και στην κεντρική στάση στον Τριοβάσαλο και οι χρεώσεις είναι προκαθορισμένες ανάλογα με τον προορισμό και την εποχή. Το τηλέφωνο για τα ταξί του Αδάμαντα είναι (22870) 22219.
 • Στη Μήλο μπορείτε επίσης να μετακινηθείτε και με τα λεωφορεία στα βασικότερα χωριά και παραλίες. Η τιμή του εισιτηρίου είναι προσιτή και συνδέεται με τον προορισμό, ενώ τα δρομολόγια καλά οργανωμένα χωρίς καθυστερήσεις. Ιδιαίτερα συχνά είναι τα λεωφορεία από τον Αδάμαντα για Τριοβάσαλο, Πλάκα, Τρυπητή, Πολλώνια, Ζεφίρια, Παλαιοχώρι, Αχιβαδολίμνη και Προβατά. Αν και η συχνότητα των δρομολογίων διαφέρει από το χειμώνα στο καλοκαίρι, όταν η κίνηση είναι μεγάλη τα δρομολόγια είναι πιο συχνά και αναρτώνται στη στάση για την καλύτερη ενημέρωση των τουριστών.
 • Το οδικό δίκτυο στη Μήλο περιλαμβάνει ασφαλτοστρωμένους και ιδιαίτερα πλατείς δρόμους, κάνοντας άνετη και ασφαλή τη μετακίνησή σας. Αν δεν έχετε μεταφέρει το αυτοκίνητό σας μπορείτενα νοικιάσετε αυτοκίνητο μέσω της μηχανής αναζήτησης αυτοκινήτων του Pamediakopes.gr και να το παραλάβετε στο λιμάνι του Αδάμαντα.
 • Τέλος, από τον Aδάμαντα αναχωρούν καθημερινά εκδρομικά μικρά πλοία, που κάνοντας το γύρο του νησιού σταματούν σε αρκετές παραλίες για μπάνιο και στην Kίμωλο για φαγητό, αλλά και στα Γλαρονήσια. Aπό την παραλία του Kήπου ξεκινάει σκάφος για τις πανέμορφες παραλίες του Γέροντα, Kλέφτικου, Γέρακα και Θειωρυχείων. Eπίσης, για τους λάτρεις της ιστιοπλοΐας, υπάρχουν σκάφη που πραγματοποιούν ημερήσιες εκδρομές.

Προορισμοί από λιμάνι Μήλου

 • Η Μήλος συνδέεται με τον Πειραιά. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 6-7 ώρες, ανάλογα με τους ενδιάμεσους σταθμούς. Με highspeed η διάρκεια του ταξιδιού μειώνεται στις 4 ώρες και 45 λεπτά.
 • Οι εταιρείες Aegean Speed Lines, Hellenic Seaways, Sea Jets, Ventouris Lines εξυπηρετoύν τις Δυτικές Κυκλάδες και τα λιμάνια Σίφνο, Σέριφο και Μήλο με το Πειραιά.
 • Με την LANE, δρομολογείται συμβατικό πλοίο και η διάρκεια του ταξιδιού είναι ίδια με τα καταμαράν επειδή πηγαίνει απευθείας στη Μήλο απο τον Πειραιά. Επίσης συνδέει τη Μήλο με την Ιεράπετρα Κρήτης και τα Δωδεκάνησα, αλλά συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδας.
 • Η εταιρεία Ventouris Sea Lines συνδέει με συμβατικό πλοίο τη Μήλο με τον Πειραιά και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 7 ώρες, σχεδόν διπλάσια ώρα από τα καταμαράν αλλα πιο φθηνά. Ακολουθεί το τυπικό δρομολόγιο των Δυτικών Κυκλάδων (Κύθνο, Σίφνο, Σεριφο, Κίμωλο).
 • Η Μήλος συνδέεται με τον Πειραιά και με συμβατικό πλοίο της GA-Ferries, ενώ υπάρχει και σύνδεση με Φολέγανδρο, Ίο, Πάρο, Νάξο.
 • Δρομολόγιο που εκτελείται με την ANEK Lines, είναι Χάλκη, Διάφανη, Κάρπαθος, Κάσος, Σητία, Αγ.Νικόλαος, Σαντορίνη, Μήλος. Με την ίδια εταιρεία επίσης η Μήλος συνδέεται με τα νησιά Σύρο, Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Ίο, Σίκινο, Φολέγανδρο, Κίμωλο.
 • Aπό τα λιμάνι Απολλώνια, τέλος, μπορείτε να επισκεφτείτε τη γειτονική Kίμωλο με μικρό ferry-boat ανοικτού τύπου.

Αναζήτηση Δρομολογίων

Pamediakopes.gr > Λιμάνια > Milos port