37.45, 25.333333

Πληροφορίες για το λιμάνι της Μυκόνου

Ουσιαστικά η Μύκονος διαθέτει 2 λιμάνια: το παλιό και το καινούριο. Το παλιό λιμάνι δεν χρησιμοποιείται πλέον παρα μόνο για εκδρομές στο νησί της αρχαίας Δήλου. Το νέο λιμάνι βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα από τη Χώρα. Μέσα στην τελευταία δεκαετία ο αριθμός των πλοίων που καταπλέουν στο λιμάνι της Μυκόνου υπερδιπλασιάστηκε. Την περίοδο Μάιο-Σεπτέμβριο καταφθάνουν καθημερινά 10 έως 12 ακτοπλοϊκά. Κατά την θερινή περίοδο πραγματοποιούνται 2 έως 3 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων καθημερινά, ενώ τα Σαββατοκύριακα 6 έως 7. Η άφιξη στο νησί της Μυκόνου είναι ιδιαίτερα εύκολη δεδομένου ότι συνδέεται ακτοπλοϊκώς και αεροπορικώς με την υπόλοιπη χώρα. Η συχνότητα των δρομολογίων και η τιμή των εισιτηρίων εξαρτάται από την εποχή.
Σε περίπτωση που χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες από το λιμεναρχείο για τις αναχωρήσεις και αφίξεις πλοίων από και προς το λιμάνι της Μυκόνου μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα (22890) 22218, 23922. Το λιμεναρχείο βρίσκεται στην Παραλία Μυκόνου,ΤΚ 84600.

Κλείστε ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς το λιμάνι της Μυκόνου

Το Pamediakopes.gr προσφέρει ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς τη Μύκονο για όλα τα δρομολόγια των πλοίων που πραγματοποιούνται από οποιοδήποτε λιμάνι της Ελλάδας. Μπορείτε να κάνετε εύκολα αναζήτηση και να επιλέξετε το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο που σας εξυπηρετεί, εύκολα και άμεσα. Η κράτηση πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας την πιστωτική σας κάρτα ή κάνοντας την κράτηση με τη βοήθεια του προσωπικού του Pamediakopes.gr. Το εισιτήριό σας είναι έντυπο και παραλαμβάνεται είτε από τα γραφεία μας είτε κατευθείαν από το λιμάνι της αναχώρησης, απλά με τη χρήση του κωδικού που σας αποστέλλεται στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε να σας το αποστείλουμε με courier (ACS) με την οποία διαθέτουμε ειδικές μειωμένες τιμές

Πρόσβαση στο λιμάνι Μυκόνου

 • Το νέο λιμάνι βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα από τη Χώρα της Μυκόνου και μπορείτε να φτάσετε εύκολα στην πόλη ακόμα και με τα πόδια (περίπου 10 λεπτά).
 • Μπορείτε από το νέο λιμάνι να επιβιβαστείτε σε λεωφορείο για το παλαιό λιμάνι, δηλαδή την πόλη της Μυκόνου.
 • Σχεδόν κάθε ξενοδοχείο στη Μύκονο διαθέτει λεωφορείο για τις ανάγκες των ενοίκων του, οπότε μπορείτε να μετακινηθείτε από το λιμάνι με αυτόν τον τρόπο αρκεί να έχει προηγηθεί συνεννόηση με τον ξενοδόχο.
 • Αν έχετε το δικό σας μεταφορικό μέσο θα οδηγηθείτε από το λιμενικό σώμα στον παλιό περιφερειακό για την πόλη . Αριστερά ο δρόμος οδηγεί στον κόμβο για το νέο περιφερειακό δρόμο. Το αυτοκίνητο σάς επιτρέπει να απομακρυνθείτε από την πόλη και να εξερευνήσετε απομονωμένες περιοχές του νησιού, στις οποίες δε πηγαίνει λεωφορείο. Αν δεν έχετε μεταφορικό μπορείτε να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο μέσω της μηχανής αναζήτησης αυτοκινήτων του Pamediakopes.gr.
 • Μπορείτε να καλέσετε ταξί στο (22890)23700. Το ταξί είναι άνετο αλλά και το ακριβότερο μέσο μεταφοράς στο νησί. Οι τιμές διαφοροποιούνται ανάλογα με την εποχή. Δεν υπάρχουν ταξίμετρα, αλλά οι τιμές είναι προκαθορισμένες ανάλογα τη διαδρομή, και αναγράφονται σε πίνακα στην πιάτσα των ταξί. Η πιάτσα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του νησιού, στην πόλη, δίπλα στο άγαλμα της Μαντούς Μαυρογένους. Τα ταξί χρησιμοποιούνται σε μεγάλο βαθμό στη Μύκονο, γι' αυτό ίσως να χρειαστεί λίγος χρόνος μέχρι να βρείτε.
 • Ενημερωτικά, από το παλιό λιμάνι πραγματοποιούνται δρομολόγια για τη Δήλο σε καθημερινή βάση (πλην της Δευτέρας), εφόσον βέβαια ο καιρός το επιτρέπει.

Προορισμοί από λιμάνι Μυκόνου

 • Από την Αθήνα αναχωρούν ferries και high-speed, τόσο από το λιμάνι του Πειραιά, όσο και από το λιμάνι της Ραφήνας. Η Μύκονος όμως, συνδέεται ακτοπλοϊκά και με άλλα λιμάνια της χώρας όπως η Θεσσαλονίκη, οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και η Κρήτη.
 • Πιο συγκεκριμένα το δρομολόγιο Πειραιάς, Σύρος, Τήνος, Μύκονος εκτελείται από την Blue Star Ferries.
 • Το δρομολόγιο Ραφήνα, Άνδρος, Τήνος, Μύκονος πραγματοποιείται από τις εταιρείες Hellenic Seaways, Cyclades Fast Ferries, Golden Star Ferries, Alpha Ferries, Blue Star Ferries.
 • Η Μύκονος συνδέεται με κοντινά νησιά όπως Πάρος, Νάξος με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες Alpha Ferries και Blue Star Ferries, ενώ το δρομολόγιο Ηράκλειο, Σαντορίνη, Φολέγανδρος, Αμοργός, Κουφονήσι, Νάξος, Μύκονος πραγματοποιείται με δρομολόγιο της Sea Jets.
 • Επίσης η Μύκονος αποτελεί ενδιάμεσο σταθμό του δρομολογίου Ηράκλειο, Ίος, Νάξος, Πάρος, Μύκονος, Τήνος, Σκόπελος, Σκιάθος, Θεσσαλονίκη που πραγματοποιεί η ακτοπλοϊκή εταιρεία GA Ferries.
 • Η Μύκονος συνδέεται με την Ικαρία και τη Σάμο με δρομολόγια της ακτοπλοϊκής εταιρείας Kallisti Ferries αλλά και με Χίο, Μυτιλήνη με δρομολόγια της Nel Lines.

Αναζήτηση Δρομολογίων

Pamediakopes.gr > Λιμάνια > Mykonos port