37.083333, 25.15

Πληροφορίες για το λιμάνι της Πάρου

Η Πάρος βρίσκεται στο κέντρο των Κυκλάδων. Πρωτεύουσα και κύριο λιμάνι του νησιού είναι η Παροικιά. Η Νάουσα απέχει 10χλμ. από την Παροικιά και είναι από τα πιο γραφικά λιμανάκια του Αιγαίου.Το λιμάνι της Πάρου αποτελεί ένα από τα πιο πολυσύχναστα λιμάνια της χώρας και λόγω της γεωγραφικής θέσης του νησιού κυρίως, εκτελούνται καθημερινά δρομολόγια από και προς άλλα νησιά. Επίσης μπορείτε να φτάσετε στην Πάρο και αεροπορικώς.
Σε περίπτωση που χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες από το λιμεναρχείο για τις αναχωρήσεις και αφίξεις πλοίων από και προς το λιμάνι της Πάρου μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα (22840)21240, 24941. Το λιμεναρχείο βρίσκεται στην Παροικία Πάρου, Τ Κ. 844 00.

Κλείστε ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς το λιμάνι της Πάρου

Το Pamediakopes.gr προσφέρει ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς την Πάρο για όλα τα δρομολόγια των πλοίων που πραγματοποιούνται από οποιοδήποτε λιμάνι της Ελλάδας. Μπορείτε να κάνετε εύκολα αναζήτηση και να επιλέξετε το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο που σας εξυπηρετεί, εύκολα και άμεσα. Η κράτηση πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας την πιστωτική σας κάρτα ή κάνοντας την κράτηση με τη βοήθεια του προσωπικού του Pamediakopes.gr. Το εισιτήριό σας είναι έντυπο και παραλαμβάνεται είτε από τα γραφεία μας είτε κατευθείαν από το λιμάνι της αναχώρησης, απλά με τη χρήση του κωδικού που σας αποστέλλεται στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε να σας το αποστείλουμε με courier (ACS) με την οποία διαθέτουμε ειδικές μειωμένες τιμές

Πρόσβαση στο λιμάνι Πάρου

  • Το αυτοκίνητο αν και στοιχίζει παραπάνω από τα μαζικά μέσα μεταφοράς, είναι ιδανικός και άνετος τρόπος για να εξερευνήσετε κάθε γωνιά του νησιού. Αν θέλετε να νοικιάσετε αυτοκίνητο μέσω της μηχανής αναζήτησης αυτοκινήτων του Pamediakopes.gr μπορείτε να το παραλάβετε και από το λιμάνι.
  • Το ταξί είναι το πιο ξεκούραστο μέσο μεταφοράς αν δεν διαθέτετε αυτοκίνητο, αλλά και το πιο ακριβό. Οι τιμές καθορίζονται κάθε χρόνο και είναι συγκεκριμένες για κάθε προορισμό στο νησί, χωρίς να υπάρχουν ταξίμετρα. Μπορείτε να βρείτε ταξί στην Παροικιά στην κεντρική πλατεία. Το τηλέφωνο των ταξί είναι (22840) 21500.
  • Το λεωφορείο είναι ο πιο δημοφιλής και ο πιο φτηνός τρόπος για να γνωρίσετε το νησί της Πάρου. Στην Παροικιά, η στάση του λεωφορείου βρίσκεται στην προκυμαία, όπου μπορείτε να βρείτε αναρτημένα όλα τα δρομολόγια. Η συχνότητα των δρομολογίων αν και εξαρτάται από την εποχή σε γενικές γραμμές είναι αρκετά ικανοποιητική και ακριβής και συνδέει πολλές περιοχές της Πάρου: Παροικιά, Νάουσα, Αλυκή, Πούντα, Χρυσή Ακτή.
  • Τέλος, όπως και στα περισσότερα νησιά της Ελλάδας, οι βάρκες είναι ένα πολύ δημοφιλές μέσο περιήγησης. Είναι απόλυτα ασφαλείς και το εισιτήριο στοιχίζει ελάχιστα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καΐκι από την Παροικιά για να σας μεταφέρει στις απόκρυφες παραλίες της Πάρου.

Προορισμοί από λιμάνι Πάρου

  • Μπορείτε να φτάσετε στην Πάρο ακτοπλοϊκώς με πλοία που αναχωρούν από την πρωτεύουσα, τόσο από τον Πειραιά και τη Ραφήνα όσο και από το Λαύριο. Τα δρομολόγια είναι ιδιαίτερα συχνά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και οι τιμές εξαρτώνται από το πλοίο που θα επιλέξετε. Με ferry boat που ξεκινά από τον Πειραιά το δρομολόγιο διαρκεί περίπου 5 ώρες, ενώ με high speed, που αναχωρεί από τον Πειραιά, το δρομολόγιο διαρκεί περίπου 3 ώρες.
  • Από Πειραιά ξεκινάει δρομολόγιο της ακτοπλοϊκής εταιρείας Blue Star Ferries που συνδέει τα νησιά Πάρο, Νάξο, Σαντορίνη. Με τη NEL Lines από Πειραιά η Πάρο συνδέεται και το νησί της Νάξου, ενώ με την ίδια εταιρία πραγματοποιείται δρομολόγιο Λαύριο, Σύρος, Πάρος, Νάξος, Αμοργός, Κύθνος. Με δρομολόγιο της GA Ferries που ξεκινάει από Πειραιά συνδέεται η Νάξος, Άγιος Κύρηκος, Καρλόβασσι και Βαθύ, ενώ με διαφορετικό δρομολόγιο της ίδιας εταιρείας οι ενδιάμεσοι σταθμοί συμπεριλαμβάνουν τη Σύρο, Πάρο, Νάξο, Ίο, Σίκινο, Φολέγανδρο, Θήρα, Ανάφη. Κλείνοντας με τον Πειραιά, με την εταιρεία Blue Star Ferries εκτελείται δρομολόγιο Πάρος, Νάξος, Δονούσα, Αιγιάλη, Αστυπάλαια.
  • Από Ραφήνα αναχωρούν πλοία της Sea Jets και Hellenic Seaways για Τήνο, Μύκονο, Πάρο, Νάξο.
  • Επίσης η Πάρος αποτελεί ενδιάμεσο σταθμό του δρομολογίου Ηράκλειο, Ίος, Νάξος, Πάρος, Μύκονος, Τήνος, Σκόπελος, Σκιάθος, Θεσσαλονίκη που πραγματοποιεί η εταιρεία GA Ferries.

Αναζήτηση Δρομολογίων

Pamediakopes.gr > Λιμάνια > Paros port