38.25, 21.733333

Πληροφορίες για το λιμάνι της Πάτρας

Η Πάτρα είναι η τρίτη σε μέγεθος πόλη της Ελλάδας καθώς και το μεγαλύτερο αστικό κέντρο και λιμάνι της Πελοποννήσου. Μετά τα πρώτα χρόνια της ανεξαρτησίας της Ελλάδας αποτέλεσε σημαντικό κέντρο εισαγωγών και εξαγωγών διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στην ελληνική οικονομία. Όμως με το πέρασμα των χρόνων τον ρόλο αυτό ανέλαβε ο Πειραιάς, μειώνοντας την κίνηση στο λιμάνι της Πάτρας. Αποκαλείται συχνά Πύλη της Ελλάδας στη Δύση, καθώς είναι κομβικό σημείο για το εμπόριο και την επικοινωνία με την Ιταλία και την Ευρωπαϊκή Δύση. Ο σταθμός υποδοχής του λιμανιού για τους επιβάτες διαθέτει χώρους αναμονής, cafe-bar, εμπορικά καταστήματα, Duty Free και πρακτορεία Ναυτιλιακών εταιρειών. Τέλος, το λιμάνι της Πάτρας διαθέτει 4 προβλήτες: την προβλήτα Γούναρη, Αγίου Νικολάου, Άστιγγος και τη Βόρεια προβλήτα.
Σε περίπτωση που χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες από το λιμεναρχείο για τις αναχωρήσεις και αφίξεις πλοίων από και προς το λιμάνι της Πάτρας μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα (2610) 341002, 341024, 341046. Το λιμεναρχείο της Πάτρας είναι στο Κτίριο Υπηρ. Λιμένα Πάτρας, Τ.Κ. 261 10.

Κλείστε ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς το λιμάνι της Πάτρας

Το Pamediakopes.gr προσφέρει ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς την Πάτρα για όλα τα δρομολόγια των πλοίων που πραγματοποιούνται από οποιοδήποτε λιμάνι της Ελλάδας. Μπορείτε να κάνετε εύκολα αναζήτηση και να επιλέξετε το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο που σας εξυπηρετεί, εύκολα και άμεσα. Η κράτηση πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας την πιστωτική σας κάρτα ή κάνοντας την κράτηση με τη βοήθεια του προσωπικού του Pamediakopes.gr. Το εισιτήριό σας είναι έντυπο και παραλαμβάνεται είτε από τα γραφεία μας είτε κατευθείαν από το λιμάνι της αναχώρησης, απλά με τη χρήση του κωδικού που σας αποστέλλεται στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε να σας το αποστείλουμε με courier (ACS) με την οποία διαθέτουμε ειδικές μειωμένες τιμές

Πρόσβαση στο λιμάνι Πάτρας

  • Τα υπεραστικά λεωφορεία (ΚΤΕΛ) της Πάτρας σας αφήνουν ή σας παραλαμβάνουν 300 μ. από την κύρια είσοδο του λιμανιού, βρίσκονται στην κεντρική οδό Όθωνος- Αμαλίας και σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά μπορείτε να καλέσετε στο (2610) 623888.
  • Αν επιλέξετε να ταξιδέψετε με τρένο, ο σταθμός της Πάτρας βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την κύρια είσοδο του λιμανιού (στον πεζόδρομο) και τα τηλέφωνα για να λάβετε πληροφορίες για δρομολόγια είναι τα (2610) 639110, 639108.
  • Αν διαθέτετε δικό σας αμάξι, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις πινακίδες που θα βρείτε σε όλη την πόλη για το λιμάνι της Πάτρας.
  • Μπορείτε φυσικά και να καλέσετε ή να βρείτε ταξί για να κινηθείτε προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Προορισμοί από λιμάνι Πάτρας

  • Προς Ιταλία οι πιθανοί προορισμοί από Πάτρα είναι Ανκόνα, Βενετία, Μπάρι, Μπρίντιζι, ενώ υπάρχει σύνδεση και με τα νησιά του Ιονίου, τη Ζάκυνθο, την Κέρκυρα, την Κεφαλλονιά (Σάμη) αλλά και την Ηγουμενίτσα.
  • Με την εταιρία Strintzis Ferries η Πάτρα συνδέεται με Κεφαλονιά (Σάμη) και Ιθάκη (Βαθύ και Πισαετός).
  • Από Πάτρα αναχωρούν πλοία της Super Fast Ferries και Blue Star Ferries για Ηγουμενίτσα, Ανκόνα αλλά και Κέρκυρα, Μπάρι.
  • Με την εταιρεία Agoudimos Lines εκτελούνται τα δρομολόγια Πάτρα, Ηγουμενίτσα, Μπάρι και Πάτρα, Ηγουμενίτσα, Μπρίντεζι.
  • Με την εταιρία Endeavor Lines εκτελείται δρομολόγιο Πάτρα, Μπρίντεζι.
  • Τέλος, οι εταιρείες Minoan Lines και Anek Lines ταξιδεύουν προς Ηγουμενίτσα, Ανκόνα, Κέρκυρα και Βενετία ξεκινώντας από το λιμάνι της Πάτρας.

Αναζήτηση Δρομολογίων

Pamediakopes.gr > Λιμάνια > Patra port