37.95, 23.633333

Πληροφορίες για το λιμάνι του Πειραιά

Ο Πειραιάς αποτελεί το πιο πολυσύχναστο λιμάνι της Ελλάδας, το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης και το τρίτο στον κόσμο αναφορικά με τη μεταφορά επιβατών, εξυπηρετώντας σχεδόν 20 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως με προορισμό τα νησιά του Αιγαίου και το εξωτερικό. Ουσιαστικά χωρίζεται σε τρία μικρότερα λιμάνια: το κεντρικό λιμάνι, τη μαρίνα Ζέας και το Μικρολίμανο. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ταξιδωτών χωρίζεται σε πύλες, ονοματισμένες με το γράμμα 'Ε' και τους αριθμούς από 1-12.
Σε περίπτωση που χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες για τις αναχωρήσεις και αφίξεις πλοίων από και προς το λιμάνι του Πειραιά μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα (210) 4511310-17, 4226000-4 και για ηχογραφημένες πληροφορίες στο 1440 και (210)4148800. Επίσης στο 14541 του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά μπορείτε να λάβετε πληροφορίες για αναχωρήσεις-αφίξεις πλοίων σε 24ωρη βάση (χρέωση από σταθερό τηλέφωνο € 0,89 - κινητό τηλέφωνο € 1,50).
Οι παραθαλάσσιοι δρόμοι που πλαισιώνουν το λιμάνι είναι (δεξιόστροφα) οι Ακτές Βασιλειάδη, Ηετίωνα, Κονδύλη, Καλλιμασιώτη, Ποσειδώνος και Μιαούλη. Η ακριβής διέυθυνση του κεντρικού λιμεναρχείου είναι Ακτή Μιαούλη 50, Πειραιάς, Τ.Κ. 185 10 .
Επιπλέον παρέχεται δυνατότητα σύνδεσης στο internet με Wi-fi που υπάρχει διαθέσιμο στο λιμάνι του Πειραιά. Για να συνδεθείτε στο ασύρματο δίκτυο θα πρέπει να διαθέτετε laptop, pda ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή που υποστηρίζει wlan (WiFi 802.11), κάρτα ασύρματου δικτύου (wi-fi/wlan) και θα πρέπει να κάνετε τις ακόλουθες ρυθμίσεις: Ασύρματη σύνδεση WiFi στο λιμάνι του Πειραιά: Έναρξη/πίνακας ελέγχου/συνδέσεις δικτύου, δεξί κλικ στο ασύρματες συνδέσεις, και μετά επιλέξτε διαθέσιμες συνδέσεις. Επιλέξτε SSID από το ασύρματο δίκτυο του λιμανιού του Πειραιά και βεβαιωθείτε ότι η ασφάλεια δεν είναι ανοιχτή. Explorer: επιλέξτε εργαλεία/επιλογές Internet/συνδέσεις. Στη συνέχεια στις ρυθμίσεις LAN/τοπικό δίκτυο και πρέπει να αποεπιλέξετε τα ακόλουθα: Χρηση proxy server για το LAN Αυτόματη χρήση παραμετροποίησης ρυθμίσεων Αυτοματος εντοπισμός ρυθμίσεων

Κλείστε ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς το λιμάνι του Πειραιά

Το Pamediakopes.gr προσφέρει ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς τον Πειραιά για όλα τα δρομολόγια των πλοίων που πραγματοποιούνται από οποιοδήποτε λιμάνι της Ελλάδας. Μπορείτε να κάνετε εύκολα αναζήτηση και να επιλέξετε το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο που σας εξυπηρετεί, εύκολα και άμεσα. Η κράτηση πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας την πιστωτική σας κάρτα ή κάνοντας την κράτηση με τη βοήθεια του προσωπικού του Pamediakopes.gr. Το εισιτήριό σας είναι έντυπο και παραλαμβάνεται είτε από τα γραφεία μας είτε κατευθείαν από το λιμάνι της αναχώρησης, απλά με τη χρήση του κωδικού που σας αποστέλλεται στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε να σας το αποστείλουμε με courier (ACS) με την οποία διαθέτουμε ειδικές μειωμένες τιμές

Πρόσβαση στο λιμάνι Πειραιά

 • Υπάρχουν λεωφορεία απο ΗΣΑΠ Προαστειακό που φτάνουν στο λιμάνι του Πειραιά. Πιο συγκεκριμένα τα λεωφορεία 826, 832, 833, 875 φτάνουν στην πύλη Ε9, ενώ τα λεωφορεία 827, 828, 831, 843, 859 καταλήγουν στην πύλη Ε12.
 • Στην ακτή Βασιλειάδη επίσης καταλήγουν τα λεωφορεία 218 από Ηλιούπολη και 232 από Βύρωνα.
 • Ο ηλεκτρικός (υπόγειος σιδηρόδρομος-πράσινη γραμμή) επιπλέον κάνει τέρμα στο λιμάνι του Πειραιά. Μόλις βγείτε από τον σταθμό θα δείτε απέναντί σας το λιμάνι και πιο συγκεκριμένα τις πύλες Ε5 και Ε6.
 • Για το αεροδρόμιο μπορείτε να επιβιβαστείτε στο λεωφορείο X96. Οι στάσεις του λεωφορείου απ' όπου μπορείτε να το πάρετε είναι: Αφετηρία από την ακτή Βασιλειάδη, 'Αγιος Διονύσιος, Σταθμός Ηλεκτρικού, Πλατεία Καραϊσκάκη
 • Οι συγκοινωνίες στο εσωτερικό του λιμανιού είναι δωρεάν και οι στάσεις που πραγματοποιούν είναι οι ακόλουθες: Αφετηρία από τον Σταθμό Ηλεκτρικού, 'Αγιος Διονύσιος 1 - ΟΣΕ, 'Αγιος Διονύσιος 2, Ηετίων 1, Ηετίων 2, Δεξαμενές, Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Βασιλειάδη 1 - Τελωνείο, Βασιλειάδη 2, Τέρμα.
 • Εναλλακτικά, υπάρχουν αρκετές πιάτσες ταξί στο λιμάνι του Πειραιά, σχεδόν σε κάθε πύλη. Μπορείτε να πάρετε ταξί από την πιάτσα ή να δοκιμάσετε την τύχη σας βρίσκοντας ταξί εκτός λιμανιού.

Προορισμοί από λιμάνι Πειραιά

  Η θέση των Πυλών και οι αντίστοιχοι προορισμοί από τον Πειραιά παρατίθενται στη συνέχεια :

 • E1: Για Δωδεκάνησα (Ακτή Βασιλειάδη)
 • E2: Για Κρήτη, Χίο, Μυτιλήνη, Ικαρία, Σάμο (Ακτή Ηετίωνα)
 • E3: Για Κρήτη, Κύθηρα-είσοδος οχημάτων (Ακτή Κονδύλη)
 • E4: Έξοδος, Κύθηρα-μόνο έξοδος οχημάτων (Ακτή Κονδύλη)
 • E5: Είσοδος πεζών, αφετηρία λεωφορείων ΟΛΠ (Ακτή Καλλιμασιώτη)
 • E6: Για Κυκλάδες, Ρέθυμνο, πεζογέφυρα, είσοδος πεζών (Ακτή Ποσειδώνος)
 • E7: Για Κυκλάδες, Ρέθυμνο (Ακτή Ποσειδώνος-Τζελέπη)
 • E8: Για Αργοσαρωνικό (Ακτή Πσειδώνος)
 • E9: Για Κυκλάδες, Σάμο, Ικαρία (Ακτή Μιαούλη)
 • E10: Κυκλάδες, Σάμος, Ικαρία-μόνο έξοδος οχημάτων(Ακτή Μιαούλη)
 • E11: Επιβατικός Σταθμός εξωτερικού Α
 • E12: Επιβατικός Σταθμός εξωτερικού Β
 • Οι Πύλες Ε1 και Ε2 είναι απομακρυσμένες από τα σημεία πρόσβασης με τα πόδια και λειτουργεί εσωτερικό λεωφορείο του ΟΛΠ, που ξεκινά από την πύλη Ε5 και καταλήγει στην πύλη Ε1.

Αναζήτηση Δρομολογίων

Pamediakopes.gr > Λιμάνια > Piraeus port