38.016667, 24

Πληροφορίες για το λιμάνι της Ραφήνας

Η Ραφήνα είναι το λιμάνι των Μεσογείων στην Ανατολική Αττική. Τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη, αφού ολοένα και περισσότερες ακτοπλοϊκές γραμμές επιλέγουν το λιμάνι. Kατά τη διάρκεια του καλοκαιριού δρομολογούνται περισσότερα πλοία. Αυτή τη στιγμή αποτελεί το δεύτερο σε μέγεθος λιμάνι της Αττικής όμως ενδεχομένως σύντομα να ξεπεραστεί από το λιμάνι του Λαυρίου, όπου πραγματοποιούνται έργα επέκτασης και ανάπλασης.
Σε περίπτωση που χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες για τις αναχωρήσεις και αφίξεις πλοίων από και προς το λιμάνι της Ραφήνας μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα: (22940) 22300, 22481, 22487. Επίσης στο 14541 μπορείτε να λάβετε πληροφορίες για αναχωρήσεις-αφίξεις πλοίων της Ραφήνας σε 24ωρη βάση (χρέωση από σταθερό τηλέφωνο € 0,89 - κινητό τηλέφωνο € 1,50).

Κλείστε ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς το λιμάνι της Ραφήνας

Το Pamediakopes.gr προσφέρει ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς την Ραφήνα για όλα τα δρομολόγια των πλοίων που πραγματοποιούνται από οποιοδήποτε λιμάνι της Ελλάδας. Μπορείτε να κάνετε εύκολα αναζήτηση και να επιλέξετε το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο που σας εξυπηρετεί, εύκολα και άμεσα. Η κράτηση πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας την πιστωτική σας κάρτα ή κάνοντας την κράτηση με τη βοήθεια του προσωπικού του Pamediakopes.gr. Το εισιτήριό σας είναι έντυπο και παραλαμβάνεται είτε από τα γραφεία μας είτε κατευθείαν από το λιμάνι της αναχώρησης, απλά με τη χρήση του κωδικού που σας αποστέλλεται στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε να σας το αποστείλουμε με courier (ACS) με την οποία διαθέτουμε ειδικές μειωμένες τιμές

Πρόσβαση στο λιμάνι Ραφήνας

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπεραστική συγκοινωνία-λεωφορεία τα οποία ξεκινούν από το πεδίο Άρεως κάθε μισή ώρα με προορισμό τη Ραφήνα (πληροφορίες πρακτορείου ΚΤΕΛ Ραφήνας στο τηλέφωνο 2294023440). To λιμάνι της Ραφήνας απέχει από την Αθήνα 30 χλμ. περίπου.
  • Σε περίπτωση που έχετε δικό σας μεταφορικό μέσο είτε μέσω Αττικής οδού, είτε μέσω Αγίας Παρασκευής ακολουθώντας την Λεωφόρο Μαραθώνος οδηγείστε στη Ραφήνα. Αν έρχεστε απο Εθνική οδό Αθηνών Λαμίας, μετά τη γέφυρα της Μεταμόρφωσης πρέπει να μπείτε στην Αττική οδό. Εξέρχεστε της Αττικής Οδού προς την λεωφόρο Μαραθώνος από την έξοδο όπου η πινακίδα αναφέρει την ένδειξη "Λεωφόρος Μαραθώνος".
  • Στην προβλήτα του λιμανιού της Ραφήνας επίσης υπάρχουν ραδιοταξί (οι διαδρομές κατά μέσο όρο κυμαίνονται μεταξύ 20 με 30€), ενώ για συμβατικό ταξί θα χρειαστεί να περπατήσετε περίπου 5 λεπτά, ώστε να βγείτε από το χώρο του λιμανιού.
  • Τέλος, για εσάς που θέλετε από το λιμάνι της Ραφήνας να μεταβείτε στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και το αντίστροφο, υπάρχουν δρομολόγια λεωφορείων ΚΤΕΛ που συνδέουν τις περιοχές .Το αεροδρόμιο απέχει 10 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Ραφήνας, ενώ το κόστος του εισιτηρίου κατά άτομο είναι 3 ευρώ.

Προορισμοί από λιμάνι Ραφήνας

  • Από το λιμάνι της Ραφήνας αναχωρούν πλοία της Blue Star Ferries, Alpha Ferries, Cyclades Fast Ferries, Hellenic Seaways, Agoudimos Lines με προορισμό 'Ανδρο, Τήνο, Μύκονο.
  • Επίσης για το παραπάνω δρομολόγιο με extra προορισμό την Πάρο, από το λιμάνι της Ραφήνας μπορείτε να κλείσετε ακτοπλοϊκά εισιτήρια της Hellenic Seaways και Blue Star Ferries.
  • Μπορείτε ακόμη να ταξιδέψετε από το λιμάνι της Ραφήνας προς Μαρμάρι με πλοία της Κοινοπραξίας Πλοίων Εύβοιας.
  • Τα πλοία που αναχωρούν από τη Ραφήνα μπορεί να είναι συμβατικά, highspeed ή sea jet, ανάλογα με τον προορισμό και την περίοδο του έτους.

Αναζήτηση Δρομολογίων

Pamediakopes.gr > Λιμάνια > Rafina port