36.433333, 28.216667

Πληροφορίες για το λιμάνι της Ρόδου

Η Ρόδος είναι το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων και το τέταρτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας. Η Ρόδος προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο εξαιτίας της πλούσιας ιστορίας της και του ευνοϊκού κλίματός της καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Στη Ρόδο σύμφωνα με το μύθο, βρισκόταν και ένα από τα 7 θαύματα του Αρχαίου Κόσμου, ο Κολοσσός της Ρόδου που απεικόνιζε το θεό Ήλιο να υποδέχεται τα πλοία στο λιμάνι. Σημαντική και παντού εμφανής είναι και η μεσαιωνική επιρροή.
Σε περίπτωση που χρειάζεστε πληροφορίες από το λιμεναρχείο για τις αναχωρήσεις και αφίξεις πλοίων από και προς το λιμάνι της Ρόδου μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα (22410) 28666, 28888, 22220. Επίσης μπορείτε να φτάσετε στην Ρόδο και αεροπορικώς.

Κλείστε ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς το λιμάνι της Ρόδου

Το Pamediakopes.gr προσφέρει ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς τη Ρόδο για όλα τα δρομολόγια των πλοίων που πραγματοποιούνται από οποιοδήποτε λιμάνι της Ελλάδας. Μπορείτε να κάνετε εύκολα αναζήτηση και να επιλέξετε το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο που σας εξυπηρετεί, εύκολα και άμεσα. Η κράτηση πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας την πιστωτική σας κάρτα ή κάνοντας την κράτηση με τη βοήθεια του προσωπικού του Pamediakopes.gr. Το εισιτήριό σας είναι έντυπο και παραλαμβάνεται είτε από τα γραφεία μας είτε κατευθείαν από το λιμάνι της αναχώρησης, απλά με τη χρήση του κωδικού που σας αποστέλλεται στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε να σας το αποστείλουμε με courier (ACS) με την οποία διαθέτουμε ειδικές μειωμένες τιμές

Πρόσβαση στο λιμάνι Ρόδου

 • Το ταξί μπορεί να είναι πιο ακριβό από το λεωφορείο, αλλά σε σχέση με άλλες πόλεις του εξωτερικού τα ταξί είναι φθηνότερα στην Ελλάδα. Στη Ρόδο υπάρχουν πολλές στάσεις ταξί αλλά υπάρχει και η δυνατότητα της τηλεφωνικής ειδοποίησης (ράδιο ταξί). Ωστόσο κοστίζει λίγο πιο ακριβά. Τα ταξί στη Ρόδο είναι μπλε με άσπρη οροφή και έχουν ταξίμετρα που ξεκινούν από μια ελάχιστη χρέωση (Τηλ. ραδιοταξί: 22410-69600, 69800).
 • Τα λεωφορεία στη Ρόδο προσφέρουν τη δυνατότητα περιήγησης σε πολλά μέρη του νησιού φθηνά. Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε από τη στάση ή εντός του λεωφορείου, από τον οδηγό. Υπάρχουν 2 διαφορετικές υπηρεσίες που αφορούν τα λεωφορεία : α) Δημοτική εταιρία μεταφοράς ΡΟΔΑ (22410) 26300, 24129: Τα λεωφορεία κάνουν διαδρομές στο κέντρο της πόλης, στα προάστια (π.χ. Καστρί, Ιαλυσός, Μαρίτσα, Παραδείσι), και στη δυτική πλευρά του νησιού (π.χ. Θεολόγος, Ελεούσα, Πλατανιά). β) ΚΤΕΛ (22410) 27706, 75134: Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ κάνουν μακρινές διαδρομές στις περιοχές στην ανατολική πλευρά του νησιού όπως Φαληράκι, Αφάντου, Αρχάγγελος, Λίνδος, Καλλιθιές.
 • Η Ρόδος είναι από τα μεγαλύτερα νησιά της Ελλάδας και γι αυτό είναι δύσκολο να περιηγηθείτε χωρίς ιδιόκτητο αυτοκίνητο. Μπορείτε να μεταφέρετε το αυτοκίνητο σας με το πλοίο για να κυκλοφορείτε πιο άνετα αλλά ίσως η ταλαιπωρία και το κόστος δεν αξίζουν να κάνετε κάτι τέτοιο. Μπορείτενα νοικιάσετε αυτοκίνητο μέσω της μηχανής αναζήτησης αυτοκινήτων του Pamediakopes.gr και να το παραλάβετε στο λιμάνι ή το αεροδρόμιο.
 • Τέλος, υπάρχει η δυνατότητα μετακίνησης με καΐκι. Υπάρχουν καΐκια που μπορούν να σας μεταφέρουν σε κάποιες απόκρυφες παραλίες του νησιού ή σε κάποιους προορισμούς όπως η Λίνδος. Από το λιμάνι στην τοποθεσία Μαντράκι μπορείτε να συλλέξτε πληροφορίες για τα δρομολόγια αυτά.

Προορισμοί από λιμάνι Ρόδου

 • Μπορείτε να πάτε στη Ρόδο ακτοπλοϊκώς είτε με ferry boat είτε με high speed. Από το λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν καθημερινά πλοία που συνήθως ταξιδεύουν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Κάποια πλοία πηγαίνουν κατευθείαν στη Ρόδο, ενώ κάποια άλλα κάνουν στάσεις σε άλλα νησιά, όπως στην Πάτμο, στην Κάλυμνο, στη Λέρο, στην Κω. Οι τιμές των εισιτηρίων για τη Ρόδο ποικίλουν ανάλογα με την εποχή που θα επιλέξετε να επισκεφτείτε το νησί, καθώς και τον τύπο του πλοίου. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι από 13 έως 17 ώρες και για αυτό το λόγο θα ήταν καλό να κλείσετε μια καμπίνα.
 • Το δρομολόγιο Πειραιάς, Κάλυμνος, Κως, Ρόδος, Αστυπάλαια, Νίσυρος, Τήλος, Πάρος, Νάξος, Πάτμος, Λέρος πραγματοποείται από την ακτοπλοϊκή εταιρεία Blue Star Ferries. Με την ίδια ακτοπλοϊκή εταιρεία συνδέεται η Ρόδος με τα νησιά Σύρο και Καστελόριζο.
 • Η ακτοπλοϊκή εταιερία Dodekanisos Seaways πραγματοποιεί 2 διαφορετικά δρομολόγια: α) Ρόδος, Καστελόριζο / Σύμη, Κως, Κάλυμνος και β) Ρόδος, Κως, Κάλυμνος, Λέρος, Λειψοί, Πάτμος / Αγαθονήσι.
 • Με τη Ρόδο συνδέεται ακτοπλοϊκώς και η Χάλκη, Κάρπαθος, Κάσος, Σητεία.(G. A. Ferries).
 • Με την AMORGOS LINES πραγματοποιείται δρομολόγιο Ρόδος, Σύμη, Τήλος, Νίσυρος, Κως, Κάλυμνος.
 • Πλοία της Anek Lines συνδέουν την Ρόδο με Σαντορίνη, Ανάφη, Κάσο, Κάρπαθο, Διαφάνι, Χάλκη.
 • Δρομολόγια της ANES LINES συνδέουν τη Ρόδο με τη Σύμη και τον Πανορμίτη.

Αναζήτηση Δρομολογίων

Pamediakopes.gr > Λιμάνια > Rhodes port