37.7281194, 26.8193139

Πληροφορίες για το λιμάνι της Σάμου

Η Σάμος είναι νησί του ανατολικού Αιγαίου, το 8ο μεγαλύτερο της Ελλάδας και αποτελεί το πιο κοντινό ελληνικό νησί στην γειτονική Τουρκία, 1,5 μόλις χιλιόμετρο μακριά. Έχει δύο βασικά λιμάνια, το Βαθύ και το Καρλόβασι, ενώ βρίσκεται υπό κατασκευή τα τελευταία χρόνια στο Μαλαγάρι της Σάμου, ο νέος εμπορικός λιμένας. Η Σάμος συνδέεται καθημερινά με τα λιμάνια της Ικαρίας, των Κυκλάδων και του Πειραιά, είτε με συμβατικό είτε με ταχύπλοο, ενώ υπάρχει μια φορά την εβδομάδα σύνδεση με όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Επίσης η Σάμος συνδέεται καθημερινά σχεδόν καθ'όλη τη διάρκεια του χρόνου με το Κουσάντασι της Τουρκίας, με ελληνικά αλλά και τούρκικα σκάφη. Σε περίπτωση που χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες από το λιμεναρχείο για τις αναχωρήσεις και αφίξεις πλοίων από και προς το λιμάνι της Σάμου, μπορείτε να καλείτε είτε στον αριθμό (22730) 80888 είτε στον αριθμό (22730) 27890.

Κλείστε ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς το λιμάνι της Σάμου

Το Pamediakopes.gr προσφέρει ακτοπλοϊκά εισιτήρια προς Σάμο για όλα τα δρομολόγια των πλοίων που πραγματοποιούνται από οποιοδήποτε λιμάνι της Ελλάδας. Μπορείτε να κάνετε εύκολα αναζήτηση και να επιλέξετε το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο που σας εξυπηρετεί, εύκολα και άμεσα. Η κράτηση πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας την πιστωτική σας κάρτα ή κάνοντας την κράτηση με τη βοήθεια του προσωπικού του Pamediakopes.gr. Το εισιτήριό σας είναι έντυπο και παραλαμβάνεται είτε από τα γραφεία μας είτε κατευθείαν από το λιμάνι της αναχώρησης, απλά με τη χρήση του κωδικού που σας αποστέλλεται στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε να σας το αποστείλουμε με courier (ACS) με την οποία διαθέτουμε ειδικές μειωμένες τιμές.

Πρόσβαση στο λιμάνι της Σάμου

  • Η Σάμος διαθέτει μεγάλο και καλό οδικό δίκτυο, παρόλο που μεγάλα του τμήματα είναι λίγο παρατημένα. Υπάρχουν λεωφορεία (όχι πολύ συχνά) που συνδέουν τα κεντρικά σημεία του νησιού, αλλά προτείνεται να έχετε δικό σας όχημα: λόγω του μεγάλου μεγέθους της Σάμου, αν και στοιχίζει παραπάνω από τα μαζικά μέσα μεταφοράς, είναι ιδανικός και άνετος τρόπος για να εξερευνήσετε κάθε γωνιά του νησιού.
  • Μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο μέσω της μηχανής αναζήτησης αυτοκινήτων του Pamediakopes.gr και να το παραλάβετε από το λιμάνι.

Προορισμοί από λιμάνι της Σάμου

  • Η Σάμος εξυπηρετείται με πλοία από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας.Το νησί συνδέεται επίσης απευθείας με τα νησιά Θάσος, Ικαρία, Κάλυμνος, Κώς, Λειψοί, Λέρος, Λέσβος, Λήμνος, Πάτμος, Σύρος, Φούρνοι και Χίος. Το ταξίδι σας στη Σάμο μπορεί να γίνει με συμβατικό πλοίο ferry ή με High Speed ferries, ανάλογα την ημέρα και την εταιρεία που θα ταξιδέψετε. Το ταξίδι σας για την Σάμο αν γίνει με συμβατικό πλοίο χρειάζεται περίπου 7-9.30 ώρες ενώ αν γίνει με High Speed ferries 5.30-6.30 ώρες. Αυτό βέβαια εξαρτάται και από τα πόσα νησιά θα προσεγγίσει ενδιάμεσα το πλοίο σας. Τα δρομολόγια πλοίων Πειραιάς - Σάμος είναι καθημερινά όλο το χρόνο και το καλοκαίρι διπλασιάζονται ή πολλαπλασιάζονται ανάλογα με την περίοδο.
  • Με την Hellenic Seaways πραγματοποιείται δρομολόγιο Πειραιάς, Ικαρία, Σάμος, Χίος, Μυτιλήνη. Η ακτοπλοϊκή εταιρεία Kallisti Ferries συνδέει τα δύο λιμάνια της Σάμου με Πειραιά αλλά και Φούρνους και Ικαρία. Επίσης η ακτοπλοϊκή εταιρεία GA Ferries πραγματοποιεί δρομολόγιο Πειραιάς, Σύρος, Μύκονος, Ικαρία, Φούρνοι, Καρλόβασι και Βαθύ Σάμου. Η NEL Lines συνδέει το Καρλόβασι με την Ικαρία, την Καβάλα, την Λήμνο, την Λέσβο και την Χίο.
  • Τέλος, η Σάμος Ship συνδέει τα 2 λιμάνια της Σάμου με την Ικαρία και τους Φούρνους.

Αναζήτηση Δρομολογίων

Pamediakopes.gr > Λιμάνια > Samos port