39.166667, 23.483333

Πληροφορίες για το λιμάνι της Σκιάθου

Η Σκιάθος ανήκει στο σύμπλεγμα των Σποράδων και είναι ανάμεσα στην Αλόννησο, Σκύρο και Σκόπελο. Στην πόλη της Σκιάθου ξεχωρίζουν το Κάστρο και το σπίτι του Παπαδιαμάντη. Στο λιμάνι της πόλης υπάρχει και το Μπούρτζι, μια μικρή χερσόνησος που το χωρίζει στα δύο.
Σε περίπτωση που χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες από το λιμεναρχείο για τις αναχωρήσεις και αφίξεις πλοίων από και προς το λιμάνι της Σκιάθου μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο (24270) 22017. Επίσης μπορείτε να φτάσετε στη Σκιάθο και αεροπορικώς.

Κλείστε ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς το λιμάνι της Σκιάθου

Το Pamediakopes.gr προσφέρει ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς τη Σκιάθο για όλα τα δρομολόγια των πλοίων που πραγματοποιούνται από οποιοδήποτε λιμάνι της Ελλάδας. Μπορείτε να κάνετε εύκολα αναζήτηση και να επιλέξετε το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο που σας εξυπηρετεί, εύκολα και άμεσα. Η κράτηση πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας την πιστωτική σας κάρτα ή κάνοντας την κράτηση με τη βοήθεια του προσωπικού του Pamediakopes.gr. Το εισιτήριό σας είναι έντυπο και παραλαμβάνεται είτε από τα γραφεία μας είτε κατευθείαν από το λιμάνι της αναχώρησης, απλά με τη χρήση του κωδικού που σας αποστέλλεται στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε να σας το αποστείλουμε με courier (ACS) με την οποία διαθέτουμε ειδικές μειωμένες τιμές

Πρόσβαση στο λιμάνι Σκιάθου

  • Για να εξερευνήσετε τη Σκιάθο έχετε όλες τις εναλλακτικές επιλογές διαθέσιμες: λεωφορεία, ταξί, βάρκες και αυτοκίνητα/μηχανάκια. Αν θέλετε να εξερευνήσετε τη βόρεια πλευρά του νησιού και τα ορεινά χωριά, που είναι πιο δυσπρόσιτα τότε θα πρέπει καλύτερα να νοικιάσετε αυτοκίνητο μέσω της μηχανής αναζήτησης αυτοκινήτων του Pamediakopes.gr ή να φέρετε το δικό σας. Τα μηχανάκια και οι μοτοσικλέτες είναι σαφώς πιο άνετα και πιο φτηνά, αλλά δεν συνιστώνται σε όλους του δρόμους.
  • Μπορείτε να καλέσετε στο (24270) 21460, οποιαδήποτε στιγμή για να βρείτε ταξί ή μπορείτε να σταματήσετε κάποιο στους κεντρικούς δρόμους του νησιού ή στο λιμάνι. Πριν επιβιβαστείτε στο ταξί ρωτήστε τον οδηγό για την ακριβή τιμή της διαδρομής.
  • Τα λεωφορεία στη Σκιάθο εκτελούν 3 βασικά δρομολόγια. Το βασικό δρομολόγιο ενώνει την πρωτεύουσα και το λιμάνι με τις Κουκουναριές (μισή ώρα περίπου) κάνοντας 24 στάσεις. Φεύγει κάθε 20 λεπτά και το εισιτήριο είναι φτηνό (λιγότερο από 2 Ευρώ). Απλά να έχετε υπόψη σας ότι την καλοκαιρινή περίοδο στο δρομολόγιο της επιστροφής, τις ώρες 18:00 - 21:00 το λεωφορείο είναι συνήθως γεμάτο. Τα δύο άλλα δρομολόγια περιλαμβάνουν ένα προς τον Ξάνεμο στο βορειανατολικό μέρος και άλλο ένα προς τη Μονή Ευαγγελιστρίας στο βόρειο τμήμα.
  • Τελευταία επιλογή είναι τα καΐκια που λειτουργούν ως ταξί και μεταφέρουν τους τουρίστες σε πολλά μέρη του νησιού. Με τα καΐκια μπορείτε να επισκεφτείτε δημοφιλείς (Αχλαδιές, Βρωμόλιμνος) ή απομονωνόμενες παραλίες (Κάστρο, Λαλάρια, Ασέληνος, Κεχριά), αλλά και μη κατοικημένα νησάκια (Τσουγκριάς) ή ακόμη και τη Σκόπελο και Αλόννησο. Ταξιδεύοντας με καΐκι στη Σκιάθο, υπάρχει πιθανότητα, αν είστε τυχεροί, να συναντήσετε και δελφίνια.

Προορισμοί από λιμάνι Σκιάθου

  • Μπορείτε να φτάσετε στη Σκιάθο με ferry-boats ή δελφίνια, που αναχωρούν από τον 'Αγιο Κωνσταντίνο και από το Βόλο και συνδέουν όλα τα νησιά των Σποράδων. Τα Hydrofoils και τα Flying cats είναι γρηγορότερα αλλά τα ferry boats είναι πιο φθηνά. Επίσης, τα ταχύπλοα δεν μεταφέρουν αυτοκίνητα ή μοτοσικλέτες και ο απόπλους τους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον καιρό. Όταν πνέουν ισχυροί άνεμοι τα δρομολόγια ακυρώνονται. Επίσης υπάρχει σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη.
  • Με την Hellenic Seaways εκτελούνται τα δρομολόγια Βόλος, Αλόννησος, Γλώσσα, Σκιάθος, Σκόπελος καθώς και Άγ. Κων/νος, Αλόννησος, Γλώσσα, Σκιάθος, Σκόπελος.
  • Πλοία της εταιρείας Agoudimos Lines συνδέουν το Ηράκλειο με τη Θεσσαλονίκη, έχοντας ενδιάμεσο σταθμό και τη Σκιάθο. Πιο συγκεκριμένα το δρομολόγιο είναι το εξής: Ηράκλειο, Θήρα, Νάξος, Πάρος, Σύρος, Τήνος, Μύκονος, Σκιάθος, Θεσσαλονίκη.
  • Επίσης η Σκιάθος αποτελεί ενδιάμεσο σταθμό του δρομολογίου Ηράκλειο, Ίος, Νάξος, Πάρος, Μύκονος, Τήνος, Σκόπελος, Σκιάθος, Θεσσαλονίκη που πραγματοποιεί η εταιρεία GA Ferries. Με την ίδια εταιρεία συνδέεται η Σκιάθος με Βόλο και Αγ. Κωνσταντίνο εκτελώντας τα εξής δρομολόγια: Βόλος, Σκιάθος, Μυτιλήνη, Λήμνος, Σκόπελος και Άγ. Κωνσταντίνος, Αλόννησος, Σκιάθος, Σκόπελος.

Αναζήτηση Δρομολογίων

Pamediakopes.gr > Λιμάνια > Skiathos port