39.116667, 23.716667

Πληροφορίες για το λιμάνι της Σκοπέλου

Η Σκόπελος είναι γεμάτη δάση που καλύπτουν σχεδόν το 80% της έκτασής της και έτσι θεωρείται το πιο πράσινο νησί του Αιγαίου. Έχει καλή τουριστική υποδομή αλλά διατηρεί τον παραδοσιακό χαρακτήρα της. Το νησί έχει 3 λιμάνια: το κύριο λιμάνι της Σκοπέλου, το Λουτράκι και τον Αγνώντα. Το Λουτράκι είναι το πρώτο λιμάνι της Σκοπέλου, όπου σταματάνε πρώτα τα πλοία ή τα ιπτάμενα δελφίνια όταν έρχονται από τη Σκιάθο, το Βόλο ή τον Αγ. Κωνσταντίνο και μετά συνεχίζουν προς το λιμάνι της Σκοπέλου.
Ενημερωτικά, το λιμάνι της Σκοπέλου αποτελεί τον κύριο προορισμό των ιδιωτικών σκαφών στη Σκόπελο όπου παρέχονται και διευκολύνσεις προμήθειας καυσίμων, νερού, πάγου και τροφίμων. Μπορείτε να βρείτε τελωνείο και ταχυδρομείο και μηχανικούς για μικροεπισκευές.
Σε περίπτωση που χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες από το λιμεναρχείο για τις αναχωρήσεις και αφίξεις πλοίων από και προς το λιμάνι της Σκοπέλου μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο (24240) 22180.

Κλείστε ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς το λιμάνι της Σκοπέλου

Το Pamediakopes.gr προσφέρει ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς τη Σκόπελο για όλα τα δρομολόγια των πλοίων που πραγματοποιούνται από οποιοδήποτε λιμάνι της Ελλάδας. Μπορείτε να κάνετε εύκολα αναζήτηση και να επιλέξετε το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο που σας εξυπηρετεί, εύκολα και άμεσα. Η κράτηση πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας την πιστωτική σας κάρτα ή κάνοντας την κράτηση με τη βοήθεια του προσωπικού του Pamediakopes.gr. Το εισιτήριό σας είναι έντυπο και παραλαμβάνεται είτε από τα γραφεία μας είτε κατευθείαν από το λιμάνι της αναχώρησης, απλά με τη χρήση του κωδικού που σας αποστέλλεται στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε να σας το αποστείλουμε με courier (ACS) με την οποία διαθέτουμε ειδικές μειωμένες τιμές

Πρόσβαση στο λιμάνι Σκοπέλου

  • Ο πιο άνετος τρόπος να περιηγηθείτε στη Σκόπελο είναι να διαθέτετε δικό σας μεταφορικό μέσο. Μπορείτε εναλλακτικά να νοικιάσετε αυτοκίνητο μέσω της μηχανής αναζήτησης αυτοκινήτων του Pamediakopes.gr. Στα περισσότερα μέρη του νησιού υπάρχει εύκολη πρόσβαση, αφού το οδικό δίκτυο καλύπτει 37χλμ. απο την Χώρα μέχρι το λιμάνι της Γλώσσας, το Λουτράκι. Απλά για εσάς που θα μείνετε στη χώρα της Σκοπέλου να θυμάστε ότι απαγορεύεται η είσοδος των αυτοκινήτων και υπάρχει μόνο ο περιφερειακός, κεντρικός και παραλιακός δρόμος που φτάνουν στο λιμάνι.
  • Τα τοπικά δίκτυα λεωφορείων είναι καλά οργανωμένα στη Σκόπελο. Ο σταθμός του τοπικού ΚΤΕλ βρίσκεται στην έξοδο του λιμανιού με προορισμό τις περισσότερες περιοχές και με αρκετά καλή συχνότητα δρομολογίων που αναγράφεται σε ενημερωτικό πίνακα στον ίδιο χώρο. Τα λεωφορεία έχουν προορισμό τη Γλώσσα και Λουτράκι (μια ώρα), κάνοντας στάση στα μονοπάτια που οδηγούν στις κεντρικές παραλίες, αλλά και στον Στάφυλο, Αγνώντα, Πάνορμο και Έλιο. Τρία καθημερινά λεωφορεία φεύγουν από την πόλη χωρίς να κάνουν στάση στη Μηλιά (35 λεπτά), και αλλά δυο λεωφορεία κατευθύνονται προς Αγνώντα (15 λεπτά).
  • Μπορείτε να καλέσετε στο (24240) 23240, οποιαδήποτε στιγμή για να βρείτε ταξί ή μπορείτε να σταματήσετε κάποιο στους κεντρικούς δρόμους του νησιού ή στο λιμάνι. Πριν επιβιβαστείτε στο ταξί ρωτήστε τον οδηγό για την ακριβή τιμή της διαδρομής.
  • Μπορείτε να φτάσετε καθημερινά στις παραλίες της Σκοπέλου και τους παραλιακούς οικισμούς του νησιού με οργανωμένες εκδρομές που γίνονται με καραβάκια. Ακόμη πραγματοποιούνται εκδρομές για Σκιάθο, Αλόννησο και το γύρο του νησιού.

Προορισμοί από λιμάνι Σκοπέλου

  • Η ακτοπλοϊκή σύνδεση με Σκόπελο γίνεται από τον Άγιο Κωνσταντίνο με ανταπόκριση από την Αθήνα (3,5 ώρες περίπου) και από το Βόλο καθημερινώς χειμώνα - καλοκαίρι (3,5 ώρες περίπου). Από Θεσσαλονίκη και Κύμη εκτελούνται δρομολόγια κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Επίσης η Σκόπελος συνδέεται ακτοπλοϊκά και με Σύρο, Θήρα, Πάρο, Ηράκλειο, Τήνο και Νάξο. Μπορείτε να φτάσετε στη Σκόπελο με ferry-boats ή δελφίνια και catamaran.
  • Με την Hellenic Seaways εκτελούνται τα δρομολόγια Βόλος, Αλόννησος, Γλώσσα, Σκιάθος, Σκόπελος καθώς και Άγ. Κων/νος, Αλόννησος, Γλώσσα, Σκιάθος, Σκόπελος.
  • Επίσης με πλοία της GA Ferries συνδέεται η Σκόπελος με Βόλο και Αγ. Κωνσταντίνο εκτελώντας τα εξής δρομολόγια: Βόλος, Σκιάθος, Σκόπελος, Μυτιλήνη, Λήμνος και Άγ. Κωνσταντίνος, Αλόννησος, Σκιάθος, Σκόπελος.
  • Με την Skyros Line, η Σκόπελος συνδέεται με την Κύμη ή την Αλόννησο και Σκύρο.

Αναζήτηση Δρομολογίων

Pamediakopes.gr > Λιμάνια > Skopelos port