37.433333, 24.916667

Πληροφορίες για το λιμάνι της Σύρου

Η Σύρος είναι η πρωτεύουσα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Το λιμάνι της βρίσκεται στην Ερμούπολη, η οποία είναι και η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή του νησιού. Η διάταξη του λιμανιού, άλλα και το γεγονός πως το νησί βρίσκεται στην καρδιά του Αιγαίου, είναι λόγοι που το καθιστούν πόλο έλξης πολλών εμπορικών και ναυτιλιακών δραστηριοτήτων που αποτέλεσαν σημαντικό παράγοντα στην ανάπτυξή του.

Συνδέεται ακτοπλοϊκώς με τον Πειραιά μέσω ferry boats, high speed ferries kai flying dolphins αλλά και αεροπορικώς με Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τα δρομολόγια είναι καθημερινά και πολλαπλασιάζονται την περιόδο του καλοκαιριού. Σε περίπτωση που χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες για τις αναχωρήσεις και αφίξεις πλοίων από και προς το λιμάνι της Σύρου μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα (22810)88888. Το λιμεναρχείο βρίσκεται στην πλατεία Λαϊκής Κυριαρχίας, Σύρος, 84100

Κλείστε ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς Σύρο

Το Pamediakopes.gr προσφέρει ακτοπλοϊκά εισιτήρια προς Σύρο για όλα τα δρομολόγια των πλοίων που πραγματοποιούνται από οποιοδήποτε λιμάνι της Ελλάδας. Μπορείτε να κάνετε εύκολα αναζήτηση και να επιλέξετε το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο που σας εξυπηρετεί, εύκολα και άμεσα. Η κράτηση πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας την πιστωτική σας κάρτα ή κάνοντας την κράτηση με τη βοήθεια του προσωπικού του Pamediakopes.gr. Το εισιτήριό σας είναι έντυπο και παραλαμβάνεται είτε από τα γραφεία μας είτε κατευθείαν από το λιμάνι της αναχώρησης, απλά με τη χρήση του κωδικού που σας αποστέλλεται στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε να σας το αποστείλουμε με courier (ACS) με την οποία διαθέτουμε ειδικές μειωμένες τιμές.

Πρόσβαση στο λιμάνι Σύρου

  • Ο ευκολότερος τρόπος να περιηγηθείτε στο νησί είναι με αμάξι, καθώς έτσι θα έχετε μεγαλύτερη άνεση και ευκολία μετακίνησης όποτε και όπου εσείς θελήσετε. Εαν επιλέξετε να ενοικιάσετε κάποιο αμάξι, μπορείτε να το κάνετε μέσω της μηχανής αναζήτησης αυτοκινήτων του Pamediakopes.gr, και να το παραλάβετε από το λιμάνι.
  • Τα λεωφορέια είναι η πιο οικονομική επιλογή για τις μετακινήσεις σας στο νησί, απλά πρέπει να είστε συνεπείς στις ώρες σας προκειμένου να μην χάσετε το δρομολόγιο που σας βολεύει. Συνδέουν τις περισσότερες περιοχές με την πρωτεύουσα και το καλοκαίρι λόγω αυξημένης κίνησης τα δρομολόγια είναι πολύ συχνά. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια απευθυνθείτε στα ΚΤΕΛ Σύρου (22810) 82575.
  • Άλλος τρόπος μετακίνησης είναι μέσω των ταξί του νησιού. Είναι σίγουρα πιο δαπανηρός, άλλα και πιο ξεκούραστος, ενώ το γεγονός οτι ο Συριανός οδηγός σας γνωρίζει τα καλύτερα μέρη, ταβερνάκια και ξενοδοχεία αποτελείένα επιπλέον πλεονέκτημα. Η χρέωση τις περισσότερες φορές δεν γίνεται μέσω ταξίμετρου άλλα υπάρχουν προκαθορισμένες τιμές για συγκεκριμμένους προορισμούς. Το τηλέφωνο των ταξί είναι (22810) 86222.
  • Ο τελευταίος και ίσως καταλληλότερος τρόπος να μετακινηθείτε στο νησί είναι με μικρά βαρκάκια και καΐκια που χρησιμοποιούνται για τουριστικούς σκοπούς και σας ταξιδεύουν στις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, όπου σε κάποιες περιπτώσεις αμάξια και λεωφορεία αδυνατούν να φθάσουν.

Προορισμοί από λιμάνι Σύρου

  • Για την Σύρο υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια με πλοίο από το λιμάνι του Πειραιά. Η διαδρομή διαρκεί 3-4.30 ώρες με ferry και 1.30-2.30 με high speed. Η συχνότητα των δρομολογίων διαμορφώνεται ανάλογα με την εποχή που θα επιλέξετε να ταξιδέψετε.
  • Η ακτοπλοϊκή εταιρέιαBlue Star ferriesπροσεγγίζει το λιμάνι της Σύρου μέσω τριών διαφορετικών γραμμών.Η πρώτη είναι Πειραιάς-Σύρος-Τήνος-Μύκονος η δεύτερη Πειραιάς-Σύρος-Πάρος-Νάξος-Σαντορίνη & Αμοργός (Καταπόλα και Αιγιάλη)-Ηρακλειά-Σχοινούσα-Κουφονήσι-Δονούσα-Αστυπάλαια και η τρίτη γραμμή Πειραιάς-Πάτμος-Λέρος-Κως-Ρόδος-Σύρος-Αμοργός(Καταπόλα).
  • Δρομολόγια πραγματοποιούνται και μέσω των εταιρειώνNEL Lines με την γραμμή Πειραιάς-Σύρος-Εύδηλος-Αγ.Κήρυκος-Φούρνοι-Καρλόβασι-Βαθύ, Sea Jets με το δρομολόγιο Πειραιάς-Σύρος-Πειραιάς και τέλος η ακτοπλοική εταιρεία Hellenic Seaways με το δρομολόγιο Πειραιάς-Σύρος-Τήνος-Μύκονος.
  • Μπορείτε να προσεγγίσετε το νησί της Σύρου και από άλλα νησιά, από τη στιγμή που συνδέονται μεταξύ τους με κάποιο δρομολόγιο.

Αναζήτηση Δρομολογίων

Pamediakopes.gr > Λιμάνια > Syros port