37.783333, 20.9

Πληροφορίες για το λιμάνι της Ζακύνθου

Η Ζάκυνθος αποτελεί το τρίτο μεγαλύτερο νησί του Ιονίου. Διαθέτει αεροδρόμιο και συνδέεται με καθημερινά δρομολόγια πλοίων με την υπόλοιπη Ελλάδα κυρίως μέσω της Κυλλήνης. Επίσης είναι γνωστή σαν φιόρε του Λεβάντε και αποτελεί τόπο προστασίας της θαλάσσιας χελώνας Caretta-Caretta.
Σε περίπτωση που χρειάζεστε πληροφορίες από το λιμεναρχείο για τις αναχωρήσεις και αφίξεις πλοίων από και προς το λιμάνι της Ζακύνθου μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο (26950) 28117. Επίσης μπορείτε να φτάσετε στη Ζάκυνθο και αεροπορικώς.

Κλείστε ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς το λιμάνι της Ζακύνθου

Το Pamediakopes.gr προσφέρει ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς τη Ζάκυνθο για όλα τα δρομολόγια των πλοίων που πραγματοποιούνται από οποιοδήποτε λιμάνι της Ελλάδας. Μπορείτε να κάνετε εύκολα αναζήτηση και να επιλέξετε το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο που σας εξυπηρετεί, εύκολα και άμεσα. Η κράτηση πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας την πιστωτική σας κάρτα ή κάνοντας την κράτηση με τη βοήθεια του προσωπικού του Pamediakopes.gr. Το εισιτήριό σας είναι έντυπο και παραλαμβάνεται είτε από τα γραφεία μας είτε κατευθείαν από το λιμάνι της αναχώρησης, απλά με τη χρήση του κωδικού που σας αποστέλλεται στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε να σας το αποστείλουμε με courier (ACS) με την οποία διαθέτουμε ειδικές μειωμένες τιμές

Πρόσβαση στο λιμάνι Ζακύνθου

  • Το ΚΤΕΛ στο νησί της Ζακύνθου βρίσκεται κοντά στο λιμάνι και είναι καλά οργανωμένο. Οι ώρες αναχώρησης και οι τιμές των εισιτηρίων αναρτώνται σε πίνακα. Τα εισιτήρια είναι φτηνά και μπορείτε να βγάλετε είτε στα γραφεία του σταθμού είτε στο λεωφορείο. Οι περιοχές στις οποίες μπορείτε να πάτε με λεωφορείο από την πρωτεύουσα είναι το Αργάσι, Βασιλικός, Πόρτο-Ρόμα, Λίμνη Κερί, Αλυκές, Βολίμες, 'Αγιος Νικόλαος, Λαγανάς, Τσιλιβί, Αλικανάς, Κυψέλη και άλλες. Το τηλέφωνο του ΚΤΕΛ Ζακύνθου είναι (26950) 42656.
  • Το οδικό δίκτυο της Ζακύνθου είναι πολύ καλά κατασκευασμένο. Αν δεν επιθυμείτε να μεταφέρετε το αυτοκίνητο σας με το ferry-boat, μπορείτε απλά να νοικιάσετε αυτοκίνητο μέσω της μηχανής αναζήτησης αυτοκινήτων του Pamediakopes.gr και να το παραλάβετε στο λιμάνι ή το αεροδρόμιο.
  • Ωστόσο, αν δεν θέλετε να οδηγήσετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ταξί. Είναι εύκολο να βρείτε ταξί στη Ζάκυνθο γιατί υπάρχουν αρκετοί σταθμοί, αλλά και υπηρεσία ράδιο ταξί. Για τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς η χρέωση είναι προκαθορισμένη. Για οποιαδήποτε άλλη τοποθεσία υπάρχει ταξίμετρο που ξεκινά από μια ελάχιστη χρέωση. Το τηλέφωνο του Ράδιο Ταξί είναι (26950) 48400.
  • Τέλος, στη Ζάκυνθο υπάρχει η δυνατότητα μετακίνησης με βάρκα. Μπορείτε είτε να νοικιάστε μία, είτε να χρησιμοποιήσετε τις βάρκες ταξί για να επισκεφθείτε απόκρυφες περιοχές του νησιού, όπως η παραλία στο Ναυάγιο, οι Σπηλιές ή το Μαραθονήσι. Από το κεντρικό λιμάνι του νησιού εύκολα μπορείτε να βρείτε taxi-boat.

Προορισμοί από λιμάνι Ζακύνθου

  • Μπορείτε να φτάσετε στη Ζάκυνθο ακτοπλοϊκώς μέσω Κυλλήνης. Τα ferry boats αναχωρούν καθημερινά και το ταξίδι διαρκεί μία ώρα. Στην Κυλλήνη μπορείτε να φτάσετε είτε με ιδιωτικό όχημα είτε με λεωφορείο του ΚΤΕΛ από Αθήνα, Θεσσαλονίκη ή Πάτρα. Απο Κυλλήνη μπορείτε να πάρετε πλοίο της Κοινοπραξία Πλοίων Ζακύνθου ή της Ionian Ferries με προορισμό τη Ζάκυνθο.
  • Επίσης, η Ζάκυνθος συνδέεται με την Πάτρα, την Κεφαλονιά και την Ιθάκη με την εταιρεία Strintzis Ferries.
  • Με την εταιρεία Agoudimos Lines εκτελείται δρομολόγιο που συνδέει την Ηγουμενίτσα με τη Ζάκυνθο, την Κέρκυρα καθώς και το Μπρίντεζι.
  • Η Ζάκυνθος συνδέεται επίσης απευθείας με το λιμάνι του Αγίου Νικολάου, στις Βολίμες, με την Κεφαλονιά με συχνά δρομολόγια κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που διαρκούν 1 ώρα καθώς και με άλλα νησιά του Ιονίου Πελάγους όπως είναι η Κέρκυρα, η Λευκάδα και οι Παξοί.

Αναζήτηση Δρομολογίων

Pamediakopes.gr > Λιμάνια > Zante port