London Great Britain

Πτήσεις από Αθήνα προς Λονδίνο

Το Λονδίνο είναι η αγγλική πρωτεύουσα και βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της χώρας κατά μήκος του ποταμού Τάμεση. Με πληθυσμό 7 εκατομμυρίων είναι μια απέραντη μητρόπολη και αποτελεί τη μεγαλύτερη πόλη της Ευρώπης. Διαθέτει 4 αεροδρόμια, το Heathrow, το οποίο είναι το κυριότερο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης, αλλά και το Gatwick στα νότια της πόλης, το Stansted στα βορειοαντολικά και το αεροδρόμιο City κοντά στο επιχειρηματικό κέντρο. Όλες οι πτήσεις που εκτελούνται από το αεροδρόμιο της Αθήνας προς τα 4 εναλλακτικά αεροδρόμια του Λονδίνου εκτελούνται είτε απευθείας, είτε με έναν ενδιάμεσο σταθμό. Αυτό εξαρτάται από την αεροπορική εταιρεία με την οποία θα ταξιδέψετε. Απευθείας πτήσεις από το αεροδρόμιο της Αθήνας προς το αεροδρόμιο του Heathrow πραγματοποιούν η Ολυμπιακή και η British Airways, ενώ η Aegean Airlines κάνει στάση. Με απευθείας πτήση της Aegean Airlines μπορείτε να μεταβείτε από την Αθήνα στο αεροδρόμιο του Stansted, ενώ η British Airways έχει απευθείας πτήση από τη Θεσσαλονίκη προς το Gatwick.

Πτήσεις προς Λονδίνο

Η διάρκεια των απευθείας πτήσεων από το αεροδρόμιο της Αθήνας προς το αεροδρόμιο του Λονδίνου που θα επιλέξετε είναι 3,5 ώρες, ενώ οι διάρκειες των πτήσεων που βλέπετε στα αποτελέσματα αναζήτησης του Pamediakopes.gr συνυπολογίζουν και τη διαφορά ώρας. Η Αγγλία βρίσκεται 2 ώρες πίσω από την ώρα Ελλάδας (GMT + 0 hour).

Τα αεροδρόμια του Λονδίνου είναι πολύ αναπτυγμένα και θεωρούνται από τα δημοφιλέστερα του κόσμου (κυρίως το Heatrhow και το Gatwick) με πτήσεις από όλες τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, μα και μικρότερες χαμηλού κόστους (κυρίως το Stansted και το City). Στο Heatrhow υπάρχουν 5 Terminals, στο Gatwick 2 και τα Stansted και City έχουν από ένα το καθένα. Όλα τα αεροδρόμια προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και έχουν διακριθεί κατά καιρούς από διάφορους φορείς. Συνδέονται εύκολα με το κέντρο του Λονδίνου με τα ΜΜΜ, αλλά και μεταξύ τους.

Πριν την πτήση της επιστροφής σας επωφεληθείτε από τις μοναδικές ευκαιρίες στα μαγαζιά Duty Free που θα βρείτε και στα 4 αεροδρόμια του Λονδίνου. Στην περίπτωση που ταξιδεύετε με πτήση από τα αεροδρόμια Stansted και City να γνωρίζετε ότι κατά το check in επιτρέπεται μόνο μία χειραποσκευή ανά επιβάτη στο αεροσκάφος, σε αντίθεση με τα άλλα μεγαλύτερα 2 αεροδρόμια που δεν έχουν εφαρμόσει ακόμα αυτόν τον κανόνα. Γενικότερα οι κανόνες ασφαλείας του Λονδίνου είναι αυστηροί και στον έλεγχο θα σας ζητήσουν να βγάλετε ακόμα και τα παπούτσια σας!

Η γνώμη των ταξιδιωτών!

Πού να μείνετε στο Λονδίνο

Στο Λονδίνο θα βρείτε πολλά είδη καταλυμάτων, από φθηνά διαμερίσματα και ξενώνες μέχρι πολυτελή ξενοδοχεία και σουίτες. Μερικά απο αυτά βρίσκονται στην καρδιά της πόλης και άλλα σε πιο ήσυχες περιοχές έξω από την πόλη, αν και με το μετρό μπορεί κανείς να πάει κυριολεκτικά παντού και σε ελάχιστο χρόνο. Για τα πιο ακριβά ξενοδοχεία της πόλης προσανατολιστείτε στις κομψές συνοικίες του Γουέστ Έντ, ενώ στις περιοχές του Σάουθ Κένσινγκτον και στο Χόλαντ Παρκ θα βρείτε μικρότερα πολυτελή ξενοδοχεία. Άλλη μία από τις γνωστότερες περιοχές του Λονδίνου είναι το Mayfair με εξαιρετικά ξενοδοχεία και εκπληκτική θέα στο Hyde Park αλλά και η πολύβουη Oxford Street. Γύρω από τους κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς (π.χ. Βικτόρια και Πάτινγκτον) υπάρχουν επίσης ξενοδοχεία σε χαμηλότερες τιμές, ενώ εξίσου καλές τιμές θα βρείτε και στα προάστια Ίλινγκ, Χέντον, Γουέμπλεϊ και Χάροου. Η σύνδεση με το κέντρο της πόλης είναι συχνότατη και δε θα έχετε πρόβλημα μεταφοράς. Η περιοχή του Bayswater είναι επίσης μια περιοχή που συγκεντρώνει πολλούς Έλληνες και βρίσκεται αρκετά κεντρικά. Εκεί, πέρα από το κατάλυμα για τη διαμονή σας, θα βρείτε και ελληνικές ταβέρνες, καφετέριες και εκκλησίες.

Σε όποιο από τα τέσσερα αεροδρόμια του Λονδίνου και να φτάνει η πτήση σας, υπάρχουν καταλύματα και στην περιοχή του αεροδρομίου και μάλιστα γνωστών αλυσίδων. Με τη σύνδεση που υπάρχει με το κέντρο της πόλης είναι μια βολική επιλογή διαμονής, ιδίως για επαγγελματίες ταξιδιώτες.

Δείτε επίσης για το Λονδίνο

Κλείστε Φθηνά Αεροπορικά Εισιτήρια προς το Λονδίνο !

Από το Pamediakopes.gr μπορείτε να κλείσετε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια με όλες τις αεροπορικές εταιρείες που έχουν προγραμματισμένα δρομολόγια προς το Λονδίνο, εύκολα και άμεσα! Όλες οι πτήσεις και τα δρομολόγια των αεροπορικών εταιρειών εμφανίζονται ανάλογα με τη διαθεσιμότητα στην πτήση και σας δίνεται η δυνατότητα να αγοράσετε το αεροπορικό σας εισιτήριο σε λίγα βήματα είτε μέσα από το Pamediakopes.gr είτε τηλεφωνικά. Με την ολοκλήρωση της κράτησης των αεροπορικών σας εισιτηρίων λαμβάνεται ένα e-mail με τον αριθμό των ηλεκτρονικών σας εισιτηρίων, και μαζί με τη ταυτότητά σας, μπορείτε να μεταβείτε κατευθείαν στο Check-in της αντίστοιχης αεροπορικής εταιρείας στο αεροδρόμιο.

Αναζήτηση Πτήσεων

Pamediakopes.gr > Αεροπορικά Εισιτήρια > athens-to-london flights 2011