Milan Italy

Πτήσεις από Αθήνα προς Μιλάνο

Το Μιλάνο είναι από τις μεγαλύτερες ιταλικές πόλεις του Βορρά και έχει συνδεθεί με τα ψώνια και τη μόδα. Διαθέτει δύο αεροδρόμια: Malpensa και Linate. Το αεροδρόμιο Malpensa αποτελεί τη βάση για την αεροπορική εταιρεία Alitalia και είναι 50 χλμ από την πόλη του Μιλάνου. Το Linate αντίθετα είναι πολύ πιο κοντά στο Μιλάνο και απέχει μόλις 7 χλμ. Το αεροδρόμιο Malpensa συνδέεται με την Αθήνα με απευθείας πτήσεις της Ολυμπιακής, της Aegean Airlines και της Airone. Η Alitalia εκτελεί επίσης δρομολόγια προς το αεροδρόμιο Malpensa, η πλειονότητα των οποίων εμπεριέχει στάση στη Ρώμη. Υπάρχουν όμως και κάποια απευθείας δρομολόγια με την Alitalia, κυρίως για την πτήση της επιστροφής σας από το αεροδρόμιο Malpensa του Μιλάνου προς Αθήνα. Για το Linate απευθείας πτήσεις εκτελεί από Αθήνα η Ολυμπιακή και οι υπόλοιπες με ανταπόκριση στη Ρώμη ή τη Νάπολη.

Η διάρκεια των απευθείας πτήσεων από το αεροδρόμιο της Αθήνας προς το αεροδρόμιο του Μιλάνου που θα επιλέξετε είναι 2,5 ώρες, ενώ οι διάρκειες των πτήσεων που βλέπετε στα αποτελέσματα αναζήτησης του Pamediakopes.gr συνυπολογίζουν και τη διαφορά ώρας. Η Ιταλία βρίσκεται 1 ώρα πίσω από την ώρα Ελλάδας (GMT + 1 hour).

Φθηνές Πτήσεις προς Μιλάνο

Αν η πτήση σας είναι προς το αεροδρόμιο του Μιλάνου Malpensa, όπως η πλειοψηφία των πτήσεων από Αθήνα, θα εξυπηρετηθείτε σε μία από τις δύο πτέρυγες Α και Β του Terminal 1. Το Terminal 2 χρησιμοποιείται κυρίως για πτήσεις charter και χαμηλού κόστους, π.χ. με την Easyjet. Η αεροπορική εταιρεία που εκτελεί την πτήση σας καθορίζει σε ποια πτέρυγα του Terminal 1 θα εξυπηρετηθείτε: πτήσεις με την Alitalia χρησιμοποιούν και τις δύο ανάλογα με το δρομολόγιο, ενώ Ολυμπιακή και Airone εξυπηρετούνται στην πτέρυγα Α. Για το Linate όλες οι πτήσεις εξυπηρετούνται στον ίδιο χώρο, αφού υπάρχει ένα Terminal.

Τα αεροδρόμια του Μιλάνου συνδέονται μεταξύ τους με λεωφορείο που αναχωρεί από το Malpensa. Σε όποιο κι από τα δύο και να βρεθείτε ανάλογα με την πτήση σας οι κανόνες είναι κοινοί, για προσέλευση 2 ωρών πριν την πτήση της επιστροφής σας στην Αθήνα, ώστε να παραδώσετε τις αποσκευές σας. Τα μέγιστα κιλά που μπορείτε να μεταφέρετε είναι συνήθως 20 για την οικονομική θέση και ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία που εκτελεί την πτήση σας ίσως υπάρξουν μικρές διακυμάνσεις. Αν σας μείνει ελέυθερος χρόνος πριν την πτήση αξιοποιήστε τον στα Duty Free και των δύο αεροδρομίων με προϊόντα γνωστών ιταλικών οίκων.

Η γνώμη των ταξιδιωτών!

Πού να μείνετε στο Μιλάνο

Το Μιλάνο ως πόλη των αγορών και των επιχειρηματιών διαθέτει ξενοδοχεία που είναι αρκετά υπερτιμημένα για αυτό που προσφέρουν και χρειάζεται προσοχή για να βρείτε ξενοδοχεία σε καλές τιμές. Η ποικιλία στο κέντρο της πόλης του Μιλάνου (centro storico) περιλαμβάνει και ακριβά καταλύματα, ιδίως boutique ξενοδοχεία, αλλά και κάποια οικονομικότερα. Τα περισσότερα πολυτελή είναι συγκεντρωμένα στην περιοχή Brera, που είναι κοντά σε γκαλερί και μαγαζιά. Η ιδανική περιοχή για ταξιδιώτες με επαγγελματικούς σκοπούς είναι η Amendola Fiera. Οι επιχειρηματίες που επιλέγουν να διαμείνουν εκεί απολαμβάνουν καλές συνδέσεις με μετρό, τραμ και λεωφορεία για το κέντρο και μικρή απόσταση από την περιοχή της έκθεσης. Αντίθετα, διαμονή κοντά στην περιοχή Navigli/Ticinese ενδείκνυται για όσους θέλουν να βρίσκονται κοντά στο νυχτερινό παλμό της πόλης, μιας και πολύ κοντά σε jazz bar, club και εστιατόρια. Κάθε Σάββατο πρωί πραγματοποιείται εκεί λαϊκή αγορά και είναι ιδιαίτερα πολύβουη. Αν πρόκειται να ταξιδέψετε στο Μιλάνο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας ή κάποιας έκθεσης, εξασφαλίστε τη διαμονή σας από αρκετά νωρίτερα, ώστε να βρείτε δωμάτιο πριν ανέβουν οι τιμές.

Για διαμονή κοντά στα αεροδρόμια της πόλης υπάρχουν επιλογές και στο Malpensa και στο Linate. Για το Malpensa η συγκοινωνία είναι απαραίτητη μιας και η απόσταση είναι 50 χλμ. Δημοφιλής είναι η γραμμή του τρένου Malpensa express για τη μετάβασή σας στο σταθμό Cadorna Railway station σε 40 λεπτά. Αναχωρεί κάθε μισή ώρα από το Malpensa. Το Linate, ως κοντινότερο, μπορεί να συνδεθεί με το κέντρο του Μιλάνου και με ταξί, έναντι χαμηλού κόστους.

Δείτε επίσης για το Μιλάνο

Κλείστε Φθηνά Αεροπορικά Εισιτήρια προς Μιλάνο !

Από το Pamediakopes.gr μπορείτε να κλείσετε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια με όλες τις αεροπορικές εταιρείες που έχουν προγραμματισμένα δρομολόγια προς το Μιλάνο, εύκολα και άμεσα! Όλες οι πτήσεις και τα δρομολόγια των αεροπορικών εταιρειών εμφανίζονται ανάλογα με τη διαθεσιμότητα στην πτήση και σας δίνεται η δυνατότητα να αγοράσετε το αεροπορικό σας εισιτήριο σε λίγα βήματα είτε μέσα από το Pamediakopes.gr είτε τηλεφωνικά. Με την ολοκλήρωση της κράτησης των αεροπορικών σας εισιτηρίων λαμβάνεται ένα e-mail με τον αριθμό των ηλεκτρονικών σας εισιτηρίων, και μαζί με τη ταυτότητά σας, μπορείτε να μεταβείτε κατευθείαν στο Check-in της αντίστοιχης αεροπορικής εταιρείας στο αεροδρόμιο.

Αναζήτηση Πτήσεων

Pamediakopes.gr > Αεροπορικά Εισιτήρια > Μιλάνο φθηνές πτήσεις