Paris France

Πτήσεις Αθήνα προς Παρίσι

Το Παρίσι είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός για τους Έλληνες ταξιδιώτες και μία πόλη που συνδέεται αεροπορικώς εύκολα και με πολλά σημεία. Διαθέτει 2 αεροδρόμια, το Charles de Gaulle, που είναι το μεγαλύτερο γαλλικό αεροδρόμιο και το Orly. Φθηνές πτήσεις προς Παρίσι, από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρνακα εκτελούν για το αεροδρόμιο του Charles de Gaulle οι αεροπορικές Aegean Airlines, η γαλλική Air France και η Cyprus Airways. Επίσης, υπάρχουν πτήσεις και με ενδιάμεσο σταθμό από άλλες αεροπορικές εταιρείες, όπως η Alitalia, Lufthansa, Czech Airlines. Για το αεροδρόμιο του Orly, πτήσεις από Αθήνα εκτελεί η Iberia με στάση στη Μαδρίτη. Από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης πολλές πτήσεις εκτελούνται με προορισμό και τα δύο αεροδρόμια του Παρισιού, με στάση είτε στην Αθήνα (Ολυμπιακή και Aegean Airlines) είτε σε κεντρική ευρωπαϊκή πόλη (π.χ. Φρανκφούρτη, Μόναχο, Ρώμη, Μιλάνο, Βουδαπέστη, Ζυρίχη, Πράγα κτλ). Αυτό εξαρτάται από την αεροπορική εταιρεία που πραγματοποιεί την πτήση σας. Από τη Λάρνακα, απευθείας πτήσεις στο Παρίσι εκτελεί η Cyprus Airways, ενώ πτήσεις με ενδιάμεσο σταθμό εκτελούν διάφορες εταιρίες όπως η Aegean, Czech, LOT, Lufthansa και άλλες.

Η διάρκεια των απευθείας πτήσεων από το αεροδρόμιο της Αθήνας προς το αεροδρόμιο του Παρισιού που θα επιλέξετε είναι 3 ώρες και 15 λεπτά, ενώ οι διάρκειες των πτήσεων που βλέπετε στα αποτελέσματα αναζήτησης του Pamediakopes.gr συνυπολογίζουν και τη διαφορά ώρας. Η Γαλλία βρίσκεται 1 ώρα πίσω από την ώρα Ελλάδας (GMT +1hour).


Αεροδρόμια στο Παρίσι

Τα αεροδρόμια του Παρισιού είναι και τα δύο πολύ δημοφιλή από άποψη κίνησης. Ειδικά το αεροδρόμιο Charles de Gaulle είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ευρώπη μετά το αεροδρόμιο Heatrhow και έχει 3 Terminals. Τα δύο πρώτα εξυπηρετούν την Air France και πτήσεις άλλων μεγάλων αεροπορικών εταιρειών και το τρίτο πτήσεις charter που εκτελούνται από low cost αεροπορικές εταιρείες, όπως η Vueling. Το αεροδρόμιο του Orly από την άλλη, είναι ελαφρώς μικρότερο διαθέτοντας 2 Terminals αλλά συνεργάζεται και αυτό με πληθώρα αεροπορικών εταιρειών. Ανάλογα και με την αεροπορική εταιρεία που πραγματοποιεί την πτήση είτε προς το ένα είτε προς το άλλο αεροδρόμιο, μπορείτε να κάνετε και online check-in λίγες ώρες πριν την αναχώρησή σας.Για τη σύνδεσή σας με το κέντρο της πόλης εξυπηρετεί πολύ η γραμμή RER του σιδηροδρομικού δικτύου και προς τα δύο αεροδρόμια. Η απόσταση από το Charles de Gaulle είναι μεγαλύτερη καθώς βρίσκεται στα βορειοανατολικά της πόλης, ενώ το Orlyστα νοτιοανατολικά. Μεταξύ τους απέχουν 41 χλμ και συνδέονται με τα ΜΜΜ. Γενικά το δίκτυο ΜΜΜ παρέχει πολύ καλές συνδέσεις και από τα δύο αεροδρόμια προς το κέντρο του Παρισιού.

Η γνώμη των ταξιδιωτών!

Παρίσι Διαμονή & Ξενοδοχεία

To Παρίσι είναι η ευρωπαϊκή πόλη με τη μεγαλύτερη ξενοδοχειακή ανάπτυξη και η ποικιλία για να επιλέξετε αυτό που ανταποκρίνεται στις δικές σας προτιμήσεις είναι μεγάλη. Αν χωρίσουμε την πόλη σε βόρειο και νότιο τμήμα με σύνορο τον ποταμό Σηκουάνα, τότε μπορούμε να πούμε ότι στα βόρεια (π.χ. περιοχή Ηλυσίων Πεδίων) είναι τα πιο ακριβά ξενοδοχεία πολλών αστέρων και στα νότια τα λιγότερο πολυτελή, διατηρώντας όμως την ιδιαίτερη κουλτούρα της πόλης. Θα πρέπει να ξέρετε ότι τα περισσότερα καταλύματα στο Παρίσι στεγάζονται σε παλιά κτήρια και τα δωμάτια που προσφέρουν είναι εξαιρετικά μικρά. Αν δε το επιθυμείτε αυτό, μπορείτε να βρείτε μοντέρνα κτίρια κοντά στο Palais de Chaillot. Στα ανατολικά της πόλης είναι το προάστιο Marais, όπου υπάρχουν μικρότερα ξενοδοχεία με χαμηλές τιμές. Αν είστε επιχειρηματίες τότε ιδανική περιοχή για τη διαμονή σας είναι κοντά στο Montparnasse. Για τους ταξιδιώτες με περιορισμένο budget μια καλή λύση είναι τα ξενοδοχεία κοντά στους σταθμούς Gare de Lyon και Gare du Nord. Η Μονμάρτη επίσης διαθέτει κάποια ξενοδοχεία, που περιβάλλονται με το καλλιτεχνικό πνεύμα της περιοχής. Αποφύγετε όμως τα ξενοδοχεία κοντά στην στάση του μετρό Pigalle, καθώς θεωρείται κακόφημη γειτονιά.

Και στα δύο αεροδρόμια του Παρισιού ανάλογα με τον προορισμό της πτήσης σας, υπάρχουν καταλύματα. Πολλά είναι πάνω από 3 αστέρων και φέρουν γνωστή επωνυμία. Από τη στιγμή που δε σας περιορίζει η απόστασή τους από το κέντρο της πόλης (23χλμ. για το Charles de Gaulle και 16χλμ. για το Orly) μπορούν να αποτελέσουν μία ακόμα ιδέα για τη διαμονή σας.

Δείτε επίσης για το Παρίσι

Αεροπορικά Εισιτήρια για Παρίσι

Από το Pamediakopes.gr μπορείτε να κλείσετε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια με όλες τις αεροπορικές εταιρείες που έχουν προγραμματισμένα δρομολόγια προς το Παρίσι, εύκολα και άμεσα! Όλες οι πτήσεις και τα δρομολόγια των αεροπορικών εταιρειών εμφανίζονται ανάλογα με τη διαθεσιμότητα στην πτήση και σας δίνεται η δυνατότητα να αγοράσετε το αεροπορικό σας εισιτήριο σε λίγα βήματα είτε μέσα από το Pamediakopes.gr είτε τηλεφωνικά. Με την ολοκλήρωση της κράτησης των αεροπορικών σας εισιτηρίων λαμβάνεται ένα e-mail με τον αριθμό των ηλεκτρονικών σας εισιτηρίων, και μαζί με τη ταυτότητά σας, μπορείτε να μεταβείτε κατευθείαν στο Check-in της αντίστοιχης αεροπορικής εταιρείας στο αεροδρόμιο.

Αναζήτηση Πτήσεων

Pamediakopes.gr > Αεροπορικά Εισιτήρια > Παρίσι φθηνές πτήσεις