Prague Czech Republic

Πτήσεις από Αθήνα προς Πράγα

Η Πράγα είναι η πρωτεύουσα της Τσεχίας και αποτελεί τη βάση για την αεροπορική εταιρεία Czech Airlines. Το αεροδρόμιό της είναι από τα μεγαλύτερα και πλέον δημοφιλή στην Ευρώπη και ονομάζεται Ruzyne. Με την Αθήνα συνδέεται απευθείας από δρομολόγια της Czech Airlines, αλλά και της Ολυμπιακής. Πέρα από τις δύο αυτές αεροπορικές εταιρείες, υπάρχουν και πτήσεις προς την Πράγα που εμπεριέχουν έναν ενδιάμεσο σταθμό. Πολλές φορές μάλιστα αυτές είναι οικονομικότερες. Αεροπορικές εταιρείες που προσφέρουν μη απευθείας πτήσεις προς την Πράγα είναι κυρίως οι LOT Airlines και Austrian Airlines. Με όλες αυτές τις αεροπορικές εταιρείες που εκτελούν πτήσεις προς την Πράγα, απευθείας ή όχι, ο προορισμός αυτός θεωρείται από τους πολύ εύκολα προσβάσιμους από την Αθήνα.

Πτήσεις προς Πράγα

Η διάρκεια των απευθείας πτήσεων από το αεροδρόμιο της Αθήνας προς το αεροδρόμιο της Πράγας είναι 2,5 ώρες, ενώ οι διάρκειες των πτήσεων που βλέπετε στα αποτελέσματα αναζήτησης του Pamediakopes.gr συνυπολογίζουν και τη διαφορά ώρας. Η Τσεχία βρίσκεται 1 ώρα πίσω από την ώρα Ελλάδας (GMT + 0 hour).

Το διεθνές αεροδρόμιο της Πράγας Ruzyne διαθέτει 4 Terminals, εκ των οποίων τα δύο πρώτα χρησιμοποιούνται κατά κόρον για την εξυπηρέτηση διεθνών πτήσεων και καλούνται μαζί North Terminals. Από το Terminal 1 πετάνε τα αεροσκάφη προς χώρες εκτός της συνθήκης Schengen και από το Terminal 2 προς χώρες εντός. Η σήμανση στο αεροδρόμιο είναι πλήρης και δε θα έχετε κανένα πρόβλημα με την άφιξη της πτήσης σας. Απλά ακολουθήστε τη διαδρομή για να παραλάβετε τις αποσκευές σας. Αν χρειαστείτε κάποια βοήθεια απευθυνθείτε στο help desk στην περιοχή των αφίξεων, απ' όπου μπορείτε να προμηθευτείτε και έναν καλό χάρτη της πόλης χωρίς χρηματική επιβάρυνση.

Για την πτήση της επιστροφής σας, θα μπορέσετε να προσεγγίσετε το αεροδρόμιο Ruzyne οδικώς μέσα σε 25 λεπτά. Αν δε διαθέτετε κάποιο μέσο, μπορείτε να εξυπηρετηθείτε με τα μέσα μεταφοράς της πόλης. Το μετρό πραγματοποιεί συνδέσεις μεταξύ του κέντρου και του αεροδρομίου με τις γραμμές του Α και Β, σε συνδυασμό με τα λεωφορεία 119, 254 και 100. Σε αυτή την περίπτωση υπολογίστε περίπου 40 λεπτά χρόνο μετάβασης. Γενικά είναι καλό να βρίσκεστε στο αεροδρόμιο 2 ώρες πριν την αναχώρηση της πτήσης, επομένως κάνετε ένα σωστό προγραμματισμό και ξοδέψτε τον χρόνο που ίσως σας περισσέψει στα καταστήματα Duty Free.

Η γνώμη των ταξιδιωτών!

Πού να μείνετε στην Πράγα

Η πλειοψηφία των ταξιδιωτών στην Πράγα επιλέγουν διαμονή κοντά στο κέντρο και στα περισσότερα αξιοθέατα, εστιατόρια και καταστήματα, μιας και η πόλη είναι μικρή. Θα βρείτε πολλές επιλογές γύρω από την πλατεία Βέντσεσλας, αλλά και στη γειτονική Νάμεστι Ρεπούμπλικι που είναι εξίσου κεντρικά. Για εκείνους που αναζητούν μια μοναδική εμπειρία διαμονής, τα πολυτελή ξενοδοχεία στην πλατεία Παλιάς Πόλης, που είναι πολύ κοντά στη γέφυρα του Καρόλου, αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή. Στους παράδρομους γύρω από την πλατεία, ο επίμονος ταξιδιώτης μπορεί να ανακαλύψει και κάποια μικρότερα και πιο οικονομικά, αν θέλει να διαμείνει στο φιλέτο της Πράγας. Στη Νέα Πόλη, προς τη νότια πλερά της πανέμορφης Πράγας υπάρχουν μερικά οικονομικά ξενοδοχεία. Αν και η περιοχή δεν είναι τόσο γραφική όσο στην Παλιά Πόλη, η σύνδεση με το μετρό είναι πολύ βολική και θα είστε εκεί σε λίγα λεπτά. Μια εναλλακτική περιοχή για τη διαμονή σας είναι η Εβραϊκή συνοικία, με ακριβά κυρίως καταλύματα που προσφέρουν θέα στον ποταμό Μολδάβα. Από την άλλη πλευρά της γέφυρας του Καρόλου, που καλείται και Μικρό Μέρος, οι επιλογές διαμονής είναι περιορισμένες. Το ίδιο ισχύει και για το κάστρο της Πράγας, στο Χράντσανι. Αν επιλέξετε να μείνετε πιο απομακρυσμένα, τα προάστια της πόλης διαθέτουν πολλά ξενοδοχεία, με αρκετές ανέσεις, από τα οποία μπορείτε να προσεγγίσετε την πόλη με σχετική άνεση, χρησιμοποιώντας τα ΜΜΜ.

Για τη διαμονή σας κοντά στην περιοχή του αεροδρομίου (17 χλμ βορειοδυτικά της πόλης), ορισμένα ξενοδοχεία είναι από την πλευρά των 2 μικρότερων Terminals (South) και λιγότερα των North Terminals. Είναι κυρίως καταλύματα γνωστών αλυσιδών και προορίζονται για επιχειρηματίες.

Δείτε επίσης για την Πράγα

Κλείστε Φθηνά Αεροπορικά Εισιτήρια προς την Πράγα!

Από το Pamediakopes.gr μπορείτε να κλείσετε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια με όλες τις αεροπορικές εταιρείες που έχουν προγραμματισμένα δρομολόγια προς την Πράγα, εύκολα και άμεσα! Όλες οι πτήσεις και τα δρομολόγια των αεροπορικών εταιρειών εμφανίζονται ανάλογα με τη διαθεσιμότητα στην πτήση και σας δίνεται η δυνατότητα να αγοράσετε το αεροπορικό σας εισιτήριο σε λίγα βήματα είτε μέσα από το Pamediakopes.gr είτε τηλεφωνικά. Με την ολοκλήρωση της κράτησης των αεροπορικών σας εισιτηρίων λαμβάνεται ένα e-mail με τον αριθμό των ηλεκτρονικών σας εισιτηρίων, και μαζί με τη ταυτότητά σας, μπορείτε να μεταβείτε κατευθείαν στο Check-in της αντίστοιχης αεροπορικής εταιρείας στο αεροδρόμιο.

Αναζήτηση Πτήσεων